SZIGETBECSE KENUTÁBOR 2016.07.20.

Tábor ideje: 2016. július 20.-július 24.-ig

Találkozás helye: Szigetbecse strand, Czár büfénél 

Találkozás ideje: 20.-án délelőtt 8-10-ig, a büfé előtt

Tábor zárása: 24.-én délután 19:00-kor

Hajózási útvonalaink: Szigetbecse, Ráckeve, Dömsöd Duna holtág, és Tass

Résztvevők: Gyermekek 18 éves korig

Részvételi díj: 30.000Ft/fő

Jelentkezni lehet: pegazussme@gmail.com 

Befizetési lehetőség: 2016.07.10.-ig

Befizetés:  átutalással, vagy készpénzzel lehetséges, gyermek neve,  és tábor neve feltüntetéssel 

Bankszámla szám: 10918001-00000018-24610004

Egyéb infók: 70/ 601-61-99-es telefonszámon

 

Tábor leírása, fontos infók: 

Kedves jövőbeni dunai hajósok, matróz jelöltek, zsiványok! Szeretettel köszöntünk titeket honlapunkon, ahol részletes információkkal szolgálunk Neked és őseidnek, a táborral kapcsolatosan. Nos kezdjük is a kalandot egy történettel. Elsőként szeretném kiemelni talán a legfontosabb gondolatot, hogy a kenutábor annyira jól szokott sikerülni, hogy bizony voltak évek, amikor zendülés tört ki a legénység soraiban, mert újabb tábort harcoltak ki maguknak, így egy nyáron nem egy, hanem kettő kenutábor is volt.

20150821_110340

20150821_094548

20150821_075454

A második nem volt betervezve, de a zsivány kalóz banda karóba húzott volna, ha nem szervezek újabb kalózkodást a Dunára. Múlt esztendőben például egy igazi csónakot zsákmányoltunk a ráckevei strandról, amit a Duna fenekéről hoztunk fel. a legénység összes tagja megfeszített erővel húzta vonta méterről méterre kifelé a partra az elsüllyedt bárkát, amit azonnal ki is takarítottunk a kagylóktól és az iszaptól és egy napos száradást követően behajóztunk vele a vízre. Gyorsan kiderült, hogy Titanikunk bizony likas és ömlik belé a víz. Nem ijedtünk meg mert kapitányi vezetéssel és kettő bátor matróz segítségével elindultunk bázisunk felé.

20150823_204327

Zsámár Anna kalóz és Hódosy közlegény felváltva merték ki a vizet a hajóból, miközben a kapitány és egyik matróz, megállás nélkül eveztek. A hajó sikeresen kikötött és várja az idei évi matrózokat, hogy közösen tegyük harckész állapotba. Mint láthatjátok ez egy történet a sok-sok emlékezetes sztori közül, amit az elmúlt években közösen átéltünk. No de tekintsünk kicsit jobban bele, miként működik ez a nem hétköznapi kenutábor. Miután minden matrózjelölt megérkezett, a Czár kempingben felverjük sátrainkat, mindenki ahová szeretné. A kemping igazi hajós tanya és gyerek paradicsom. Adott a strandröpi pálya finom homokkal, ahol élethalálharc meccseket vívtunk múlt évben is, de aki lazítani akar annak ott van az asztalitenisz, tollas, foci, biliárd, csócsó. A strand viszont borzasztó messzi van, mert minden nap 50m-ert kell gyalogolni, így mindenkinek ki kell bírnia a fárasztó 45 másodpercet a homokos, szép gyepes strandig míg eljut. Hajóparkunkat tekintve teljes a paletta, így létszámtól függetlenül válogathatunk a járgányok közül, amivel kalózkodunk a Dunán. Tényleg kalózkodunk nem vicc, ezt a régi motorosaink is nyugtázhatják felétek. A jövőbeni matrózaink a hajózáshoz megkapnak tőlünk mindennemű képzést és biztonsági felszerelést, ami a kenuzáshoz kell. A gyerekek megtanulnak szépen evezni, kormányozni, kikötni, felelősséget vállalni komplett csapatért, és fontos döntéseket hozni hajózás közben. Büszkén mondhatom, hogy erre nagyon kevés kenuzással foglalkozó tábor fordít megfelelő figyelmet, ám mi ezzel kezdünk, így senki sem szállhat hajóba a kiképzés előtt.

20150823_121452

20150823_113444

A táborban nem csak hajózunk, hanem folyamatosan van minden nap játékos atlétika program, művészeti képzés, esténként buli, és éjszakai hajózás, pecázás, és kukorica zsákmány akció a közeli kukoricásban, no és bátorságpróba, ami természetesen nem kötelező. A legénység teljes ellátásban részesül, no és minden este meleg vízben tusolhatnak szép tiszta környezetben. A kenuzás csillagtúra formációban fog zajlani, vagyis minden nap más és más, falu, természeti látványosság lesz a cél. Idén is megnézzük a hattyúfészket, és bevesszünk egy igazi lakatlan szigetet Ráckevénél, amit múlt évben szemeltünk ki. A legénység idén is a táborban reggelizik, aminek beszerzésére mindig a kijelölt matrózok lesznek hivatottak eljárni, vagyis váltásban fognak a közeli boltba járni ezzel is önállóságra nevelvén a gyerekeket. Kettő matróz megkapja az élelem listáját és a pénzt és ez be kell szerezniük. Az ebéd mindig ott történik, ahol éppen nappal kikötünk.

20150824_130137

A vacsora pedig a helyi étteremben finom meleg étel társaságában. Matrózaink minden nap friss gyümölcsöt is fognak kapni, hogy bírják a gályázást. Naponta mindig keveset és azt is részletekbe evezzük le, mert a cél inkább a természetben, jó társaságban lenni, és nem az időre érjünk oda, és ennyi meg annyi kilométert evezzünk le. Itt lazulás van, szabadság, és nagyon jó hangulat, mint minden évben eddig is. És most kicsit komolyabban a táborról. A kenutáborban minden gyerek megkapja a neki járó igazi szabadságot, mindezt olyan felügyelet alatt, aminek köszönhetően igazi gyerekként tudnak játszani, élni ebben a jó kis táborban. Természetesen mindvégig elsődleges szempont a biztonság, ám a háttérben figyelő kontrollból semmit sem érzékelnek.
plikA vízen lévő időszakban is a lehető legnagyobb biztonságban fognak evezni és nevetni, hiszen a megfelelő képzést és mentőfelszerelést megkapják és kötelezően használni is fogják. Idén minden matrózunk megtanul szakszerűen újraéleszteni, aminek köszönhetően ezzel a képességgel tanultabbak, képzettebbek lesznek. A hajókban mindegyikben megtanulnak csapatban dolgozni, és felelősségteljes döntéseket hozni úgy, hogy engem nem kell megkérdezniük. Ezt minden évben maximálisan jól elsajátították. A tábor ideje alatt, rengeteget játszunk, kommandózunk, nevetünk, ám közben gyermekeitek elsajátítják a csapatmunka, és a döntéshozás mivoltát. Elfelejtik a nem tudom megcsinálni, a félek, a nem vagyok benne biztos kijelentéseket. Szóval én azt mondom kalandra fel és felejtsétek el a sablonos időkorlátokkal meghirdetett tucattáborokat. A Pegazus kenutábora minden évben kiveri a biztosítékot, ez garantált 🙂 Várunk mindenkit szeretettel!

 

Mit hozzanak magukkal a kalózok:  sátrat, polifómot, hálózsákot, tisztálkodási eszközöket, szúnyogsprayt, fürdőruhát, kettő pólót, egy rövidnadrág, kettő fehérneműt, kettő zoknit, egy cipőt, egy papucsot, egy tréning ruhát, egy esőkabátot, bicskát ha van, és hozzon magával hihetetlenül bombasztikus jókedvet. Hozhatnak telefont de minden nap csak este 7 után lesznek bekapcsolva egy órára.  Némi zsebpénzt. 

Mit ne hozzon magával a matróz: tabletet, okostelefont, rengeteg pénzt, feleslegesen sok ruhát, mindenféle cukros vackokat, csokikat. A gyerekeket minden nap elérhetitek a csapat mobilszámán, éjjel nappal!

 

Várunk mindenkit szeretettel az év legbombasztikusabb kalózképző akciójára!