BÖRZSÖNY GYALOGTÚRA TÁBOR. 2016.06.30.

Tábor ideje: 2016. június 30.-július 4.-ig

Indulás helye: Zebegény, abc előtt

Indulás ideje: reggel 9:00-kor

Érkezés helye: Kismaros, kisvasút állomás délután 

Érkezés ideje:  Délután 19:00-kor

Cél: Nagy Hideg Hegy

Résztvevők: Gyermekek és felnőttek

Részvételi díj: 26.000Ft/fő

Jelentkezni lehet: pegazussme@gmail.com 

Befizetési határidő:2016.06.20.-ig

Befizetés:  átutalással, vagy készpénzzel lehetséges, név és tábor név feltüntetésével

Bankszámla szám: 10918001-00000018-24610004

Egyéb infók: 70/ 601-61-99-es telefonszámon

 

Tábor leírása, fontos infók:  

Kedves jövőbeni táborozók! Szeretettel köszöntünk Téged honlapunkon, ahol részletes információkkal szolgálunk neked a táborral kapcsolatosan. Nos kezdjük is a kalandot. Örömmel konstatálhatom, hogy az elmúlt években nagy sikert aratott a gyermekek és felnőttek körében a Börzsöny vándortáborunk, amely szinte mindenben különbözik a szokványos táboroktól, hiszen igyekszünk mást adni nektek. Elsődleges célunk az, hogy annyira közel kerüljetek a természethez amennyire csak lehet és megtanuljatok élni egy vadregényes erdőben. Azok az anyukák és apukák akik velünk tartanak, nos ők pedig nosztalgiázhatnak egy jót velünk ezen öt csodálatos nap alatt. Mint láthatjátok a tábor vándortábor, vagyis minden nap másutt alszunk, ott, ahol éppen ránk esteledik. Természetesen minden nap adott az elérendő cél, amit minden évben sikeresen el is értünk. Zebegényből indulunk és első napi célunk Törökmező. Ez egy csodálatos, áhitattal teli vidéke a Börzsönynek, ahol le is verjük sátrainkat. Első nap itt fürdünk a patakban, ám akinek ez túl extrém, az bemehet a turista szállásra meleg vizű fürdőt venni. A piszkos ruhát itt mindenki kimossa és madzagon kiteregetünk szépen. Este tábortűz, majd aki még bírja, az jöhet velem éjszakai kommandóra vadat lesni. Múlt évben a lányok sikeresen rám hozták  a frászt egy bokorban, de ezt idén vissza kapják kamatostul. Másnap reggel kötetlen ébredéssel tovább is állunk és rójuk a kilométereket sok beiktatott pihenővel, hiszen nem sietünk sehová, és játékra is marad idő. A túra alatt megtanultok térképet olvasni, iránytűt használni, sebet ellátni, újraéleszteni, és tüzet gyújtani, valamint sárból tiszta vizet nyerni, amit meg is iszunk. Az újraélesztést mindenkinek szakszerűen meg fogom tanítani ez egy újdonság a táborozóknak. Nagy célunk még mindig a Börzsöny egyik gyönyörűsége, a varázslatos Nagy-hideg hegy.

 

20150618_154825 (768x1024)

Ez tényleg bámulatos, főként, hogy ott fogunk a legtetején sátorozni és aki múlt évben volt, az csodát láthatott. A csillagos ég itt tényleg ragyogó, és tátva maradt a szánk, nem beszélve az elénk tárulkozó panorámáról. A Pilis, Vác, Budapest és környéke a lábunk előtt hevert és nem mindenki vacsorázik ilyen látvány közepette. Másnap felmászunk a Csóványos felújított kilátójába, ez a Börzsöny legmagasabb pontja. Aztán baktatunk le Királyrétre, ahol az ebédünket meg kell, illetve ki kell fogni. Itt mindenki megtanul pecázni, még a lányok is és a kifogott halat megpucolják és megsütik. Tavaly ezt is mindenki megtanulta és a frissen fogott halat kisütöttük a tábortűznél. Az éjszakát egy csodálatos hegyi tónál fogjuk tölteni. Itt bemegyünk egy titkos, ám mesebeli helyre, ahová nem sokan jutnak be, de ez a mesevilág legyen meglepetés mindenkinek.

 

20150618_121530 (768x1024)

Nem fogtok csalódni kis táborlakók! Utolsó napon Királyréten felpattanunk a régi, füstös kis gyermekvasútra és zötykölődünk le Kismarosra,ahol mindenkit várnak a szerettei, meleg öleléssel. Én a gyerekeket épségben, ám büdösen piszkosan fogom nektek vissza adni, de ezalatt az öt nap alatt többet fognak tanulni, mint 10 év alatt a suliban.

20150618_145111 (1024x768)Megtanulnak csapatban dolgozni, és élni a rájuk bízott feladatokkal, mindezt felelősséggel. Néha szándékosan fogom a csapatot rossz útvonalra vinni, vagyis szándékosan tévedünk el, hogy a problémát a gyerekek oldják meg, persze folyamatos felügyeletem alatt, ám én nem fogok beleszólni ebbe. Tavaly ezt profin megoldották, és mindannyian nagyon élveztük ezt a nem éppen hétköznapi tábort. A táborban a gyerekek végig biztonságban lesznek. Teljes ellátást kapnak és fürdési lehetőséget. A táborban tanulnak még nyomolvasást és a mi ehető, mi nem programban is részesülnek. Ez azért jó, mert ha nincs ételed egy erdőben, a természet bizony gondoskodik róla. Mit hozzon magával a túrázó?

Mit hozzon: sátrat, ám a végleges létszámnál ez nem mindig kell, hogy hozzon,mert van olyan aki gigasátorral jön és a fél csapat elfér benne. Hozzon magával egy törölközőt, kettő alsónadrágot, kettő zoknit, egy rövidnadrágot,egy tréning alsót,felsőt, hálózsákot, polifómot, egy bicskát, egy kulacsot, egy kicsi esőkabátot, és egy hátizsákot, és költőpénzt, szúnyog spray. Papírt, notesz, és ceruzát hozzanak még, meg egy nagy rakat jókedvet. 

Mit ne hozzon: kérlek titeket ne hozzatok felesleges pipere cuccokat, ne hozzatok méregdrága mobiltelefont,mert nem lesz térerő csak nagyon keveset, meg az én számomon elérhetőek a gyerekek. Nem kell videó játék, zenegép, meg egyéb tabletek, mert azt nem engedem, hogy hozzák magukkal. Fényképezőt hozhatnak bátran. 

Várunk mindenkit szeretettel az év első nagy kalandjára! A második itt alul kezdődik, majd az év harmadik legnagyobb kalandját is itt olvashatja mindenki!