SURÁNYI PARTIZÁNKÉPZŐ TÁBOR 2016.08.08.

Tábor ideje: 2016. augusztus 8.-augusztus 12.-ig

Találkozás helye: Surány, Napsugár tér, büfé előtt

Találkozás ideje: délelőtt 10:00-kor

Résztvevők: Gyermekek 7-18 éves korig 

Részvételi díj: 27.000Ft/fő

Jelentkezni lehet: pegazussme@gmail.com 

Befizetési határidő: 2016.007.25.-ig

Befizetés: átutalással, vagy készpénzzel lehetséges

Bankszámla szám: 10918001-00000018-24610004

Egyéb infók: 70/ 601-61-99-es telefonszámon

 

Tábor leírása, fontos infók:

Kedves jövőbeni táborozók! Szeretettel köszöntünk Téged honlapunkon, ahol részletes információkkal szolgálunk neked a Partizánképző táborral kapcsolatosan. Nos kezdjük is a kalandot. Nyári bentlakásos táborainknak ez az utolsó állomása, de szomorkodni semmi oka nincsen senkinek, mert ősszel és télen is lesznek zsiványképzések. Mi vár arra, aki jelentkezik a partizánképzésre!? Nos olyan élmények, amikről még most is beszélnek a múlt évi partizánjaink és, már alig várják a surányi esti és nappali kommandók kezdetét. A táborban a partizánok teljes ellátásban részesülnek, finom meleg vízzel moshatják le magukról a bevetéseken rájuk ragadt piszkot. Ám tavaly is voltak olyan harcosok, akik estére erre, már nem kerítettek sort, mondván, elfáradtak akció közben. Bizony ám kedves gyerekek! Akciók lesznek minden nap.

20150713_171631

Feladatok csoportokban, afféle bandákban, útonálló bandákban. Előző évben a célpontok között szerepeltek a kukorica, szilva, és alma, termőterületei. Eközben bázis kiépítése is feladat volt a Duna homokos partján, amit faanyagból, szögekkel, kötelekkel, hálókkal, és a parton található indákból, nádból építettünk meg. Az estéket a partizán horgászaink halzsákmány beszerzésével töltötték olajlámpák fényében, ami kellemes hangulatot cserkészett orvhalászaink életébe. Surány bázis területein a közlekedésünk a partizán szekérrel történik. Hogy mi ez, nos legyen meglepetés. Idén is célok között fog szerepelni, a közeli halas tó zárt területére való illegális kommandó, vagyis felderítés után, a csapat behatol a tó délkeleti kerítés nyílásán, amiről csak mi partizánok tudunk. Múlt évben ástunk el ott fegyvereket is, amit idén használni fogunk, ha kell! ( fa játékpuskák) Partizánjaink a hét folyamán, minden nap atletikus sportmozgásban fognak részesülni, mert a mi kommandónkban nincs helye puhány csigáknak. Nem kell félni, hiszen játékos sportfoglalkozások lesznek, váltóversenyekkel, és egyéb olyan feladatokkal,amit még nem látott a világ. Pl: ki tud egy perc alatt mélyebb gödröt ásni a homokba.

20150715_150644Vagy ki tud gyorsabban tüzet gyújtani. És még sorolhatnám, de lesz még térdig érő vízben futóverseny 50m-es, és perecevő etap is. Hét közben motoros hajóba pattanunk és áthajózunk a szomszédos Göd területére, hogy leteszteljük a fagyizókat. Joggal tehetik fel a kérdést a partizán anyukák és apukák, hogy mi a tábor célja? Mi a tábor célja? Eltűnni, felszívódni, kommandós csibész képzést kapni, és olyan programokban részt venni, amit a legtöbb tábor nem tud adni a gyerekeknek. Apropó! Mint tavaly is, most is túranapot csempészünk a hetünkbe, és egyik nap, bebarangoljuk a Pilis csodás vidékeit, köztük egy elhagyott régi katonai rakéta bázis, ahol légvédelmisek dolgoztak anno, amikor még rakétákkal vártuk a csibész ellenséget.

20150714_183825

20150716_162004

Ellátogatunk Vörös-kő kilátóhoz, ahonnét csodálatos országunk vidékei tárulkoznak elénk. A táborban, minden nap sütögetünk tábortűznél, és ha a gyerekeknek a Duna parton van kedvük aludni hálózsákban, nos akkor ott alszunk. Itt is, mint a Börzsöny és a kenu táborunkban, megkapják a lehető legnagyobb szabadságot, ám közben folyamatos felügyelet alatt lesznek. Mindeközben rádöbbennek a gyerekek, hogy amiről azt hitték, hogy lehetetlen, az lehetséges. Játék, öröm és hatalmas éjszakai akciók várnak rájuk, mi több éjszakai vadles is. Kedves szülők és táborlakók!

20150717_001022Szeretném megjegyezni nektek, hogy a tábor ideje alatt minden partizánunk a lehető legnagyobb biztonságban lesz. A korlátlan szabadságuk nem azt jelenti, hogy elmehetnek este egyedül a Dunára, hanem, hogy kötetlen programok között élhetnek a táborban. Adottak a programok, ám ők közösen döntik el, hogy adott nap éppen mi legyen. Megtanulnak felelősséggel élni, cselekedni, és közben játszunk, sportolunk, kocsikázunk, moziba megyünk, fagyizunk, kukoricát veszünk kölcsön, meg szilvát, és este meglessük a vaddisznókat. A parton hatalmas tüzet rakunk, megsütjük a frissen fogott halat, bázist őrzünk váltásban éjszaka, nappal festünk, tollasozunk, asztaliteniszezünk, atletizálunk, strandolunk, csillagászkodunk távcsővel, virágot, állatokat azonosítunk be határozó segítségével, és még elmondhatatlanul sok mindent fogunk csinálni. A legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat a tanévkezdés előtt. Lássuk hát, hogy mit hozzon magával a partizán, és mit ne hozzon magával!

 

Mit hozzon: szükség lesz sátorra, de ha valaki bent szobában akar aludni, akkor ez is adott, hozzon polifómot, hálózsákot, tisztálkodási eszközöket, kettő póló, egy fürdőruha, kettő alsónemű, egy zokni, egy tréning szett, esőkabát, papucs, cipő, nyári sapka, szúnyokspray, bicska, stb, a többit rátok bízom.

Mit ne hozzon: kérlek titeket ne hozzatok felesleges pipere cuccokat, ne hozzatok méregdrága mobiltelefont,mert megsérülhet, elvesztik, vizes lesz, meg az én számomon elérhetőek a gyerekek bármikor. Nem kell videó játék, zenegép, meg egyéb tabletek, mert azt nem engedem, hogy hozzák magukkal. Fényképezőt hozhatnak bátran. 

Várunk mindenkit nagy szeretettel az év utolsó nyári akciójára, partizánkodására a surányi báziusunkra!