Csuta Doró nem ismert kegyelmet…

Mödling, nemzetközi utcai 5km: 1.hely, 17:04 (felnőtt elit mezőnyben is) új egyéni csúcs, régi 17:45! 

A 2018. év Csuta Dorottya számár nagyon sikeres volt, hiszen minden bajnokságát, és tét versenyét megnyert, amiket most nem sorolnék fel, hiszen oldalakat lehetne írni róla!

Ezen az egy képen látható válogatott, országos, és egy Európa bajnok futók! Micsoda kép!?

Egy biztos, és tényekkel igazolható, hogy hazánk legstabilabb, és egyenletesen szépen fejlődő futója, akire a csapatunk, és a hazai szövetség is építhet, immáron bizony Skócia is! No de mi történt Mödlingen városában? Az idei verseny szezont gyakorlatilag a salgótarjáni mezei ligával be is fejezte Doró, a mödlingeni brutál futása, már csak i-re a pont volt, de ez a pont nagyot szólt, egészen az USA középső vidékeire is eljutott a híre, nem beszélve az egyesült kiráylságról, ám talán kis hazánkban nem kezelték ezt kimagasló eredményként, ehhez már hozzá vagyunk szokva! Dorka nevezését elfogadták a szervezők, igaz nem mehívott elit futók táborába várták, de lényeg, hogy sikeres volt a nevezés!

Hajrá nélkül 17:04!
Brutál erős mezőny fogadta!

Kiutazásunk napján zord, és nyálkás idő fogadott minket, ám a hangulat, az a rengeteg sok futó, és a nyüzsgés, azonnal feledtette velünk, hogy megfagyunk, és…….megfagyunk. Hó is esett, a pálya vonalvezetése a gyors tempót gyakran törte meg, némi szintkülönbséggel! Célunk itt is a győzelem volt, de a verseny közben tudtam meg, kik állnak még a rajtvonalnál és így már másként alakult a taktika. Persze a győzelemről nem tettünk le, de az “A,, tervünkből lett egy “A,,++-s terv, ami egyet jelentett! PLAY HARD és kockáztass! Ezzel azt hiszem mindent el is mondtam, és bizony a taktika bejött! Dorka ameddig csak tudott, elfutott a férfi mezőnnyel, az elit futók szerintem nem is vették komolyan, egy 14 éves lány hazárdírozását, aztán Dorkával már nem tudtak mit kezdeni, nem bírták el  a tempót, amit diktált! Kiváló futónk, egy masszív bátor futással nyerte meg a korcsoportos versenyt, és mindenkit sokkolt a tény, hogy a meghívott elit mezőnyt is maga mögött hagyta nem is kevés előnnyel, pedig a mezőnyt, erős és neves futók alkották, benne európa bajnoki bronzérmessel, és Osztrák legekkel!

Csöpp lányunk, még formán kívül, a téli mödlingeni utcákon, hitelesített pályán, új egyéni csúcs időt futva lepett meg mindenkit, hiszen 14 évesen, kevesen futkosnak 17 perc 04-s időket, főként, hogy Doró későn vette észre a célt, hiszen az egy kanyar íven volt, így mint mondta, nem indított hajrát, de nem bántuk, mert egy ilyen időt ugyan ki bánna e világon!? Dorka futását odakint nagyon elismerték, és ellenfelei is csak pacsiztak, és ámulva néztek Dorkára, amit a mi lányunk a tőle megszokott szerénységgel, és alázattal viselt! A dobogó legfelső fokán, egy Magyar lány, piros fehér, zöld zászlóval a kezében vigyorgott őszintén…..boldogan, aki a szervezőktől megkapta azt a kristály kupát, amire a halhatatlanok kerülnek fel, minden évben a győztes neve! Ezt most Csuta Dorottya tarthatta a kezében! Zászóként szeretném megjegyezni, hogy a 17:04-s idő hiteles pályán futotta, melynek értékét nőveli, hogy közel sem top formában produkálta, és persze nem 5000-s edzés munkából, hiszen még csupán 14 éves! Kiváló teljesitmény ez nem csak nekünk, de a hazai atlétika számára is! Szívből gratulálunk Dorka! 

Amikor mindenkit sokkol egy Magyar lány!