Négy új egyéni csúcs, és 600-on győzelem…

Eredmények gyermek 600m:

Csuta Dorottya       1.hely    új egyéni csúcs

Zsámár Anna          7.hely   új egyéni csúcs

Tarnay Teó              7.hely   új egyéni csúcs

Habó Levente         6.hely   új egyéni csúcs

 

Eredmények, férfi 800m:

Hódosy Márk        10.hely

Beszámolónk:

A kedves olvasók, már megszokhatták, hogy beszámolóinkat igyekszünk kicsit az olvasó részére is élvezhetővé, emberközelibbé tenni, hogy mindenki kicsit közelebbről tapasztalhassa meg futóink világát, érzéseit, történéseit, valamint, hogy edzői szemszögből is miként éli meg az ember ezeket a versenyeket. Férfi 800m-en nem muzsikált olyan jól Hódosy Márk, mit több felháborítóan rosszul futott. Én is és Márkó tanítványom pontosan tudjuk, hogy a hiba, hibák hol vannak a rendszerben. Ezek a hibák emberi hibák, amik kellő akarattal akár azonnal orvosolhatóak, ám akarat nélkül  nem ér semmit az egész. Hódosy Márk a valaha futott legrosszabb futását produkálta a hétvégén, de ez mindenkivel előfordul életes során párszor.. Mint láthatják írásainkban nem csak fényezünk és állítunk be mindent úgy mintha minden rendben lenne, mert bizony sok minden nincs rendben. A rendrakás, már hétfőn elkezdődik, és Márkóval nagytakarítást indítunk útjára. Az atlétika világnapján itt Tiszaújvárosban szép nagy mezőny várta a gyerekeket, aminek mi kiváltképpen örültünk.

13083186_543111849183558_472929421526616624_n

Közben az élet megy tovább, olyannyira megy tovább, hogy fiatal titán, még mindig gyermek korú futóink bámulatosat varázsoltak a pályán. Kettő lány és kettő ifjú várta a rajtot. A fiúknál egyetlen célunk volt , mégpedig egy derekas jó futás és egyéni csúcsok futása. Levinek 2:04, Teónak 2:06 volt a legjobb 600m-e, amit nagyon kevés edzésből tudtak kimunkálkodni. Ám most nagyot robbantak, mert őrült hajrában, fej fej mellett óriási egyénit futva 1:55-öt futottak és kettejük között egy hajszálnyi különbség volt csupán a befutónál,amibe beszállt egy másik ellenfél futó is, de ebben a csatában fiaink jöttek ki győztesen. Nem mellesleg 1mp-el gyorsabb futással, már dobogóra is állhattak volna. De ugye a versenysport nem ismeri, a mi lett volna kifejezést. Gyönyörű futás volt, nagy egyéni javítás és borzasztó jó volt látni, amint a kettő srácunk igazi kőkemény férfias küzdelmet folytat a célegyenesben…….húúú de jó is volt! A lányoknál is meglepetések születtek, bár Dorkánál nem akartam meglepetést, de erről később, hiszen jöjjön Zsámár Anna, akivel régóta hadakozunk a 2 perces 600m-t illetően. Anna kiváló adottságokkal rendelkező futó, aki nagy lelki csatákat vív egy egy pályaversenyen. Csak önmagát kell legyőznie és akkor szárnyalni fog. Örömhír, hogy végre sikerült a 2 perces lélektani határt áttörnie, mi több még nagyon sok maradt Anna futásában, ami nem baj,mert most nagyon vérszagot fogott és alig várja a következő 600-at. 7 másodpercet javított a régi idején, ami hatalmas ugrást jelent.

13103501_543114369183306_4557571094119875315_nA végére hagytam Csuta Dorkánkat, akivel szintén minden rendben volt. Magabiztosan futott, és kérésemnek megfelelően egy jó lendületes, nem max futással egy kiváló egyéni csúcsot futott ezen a versenyen. Dorkával ebben az évben egy hosszú, távlati munkát kezdtünk el, amiben jelenleg nem szerepelnek a nagy egyéni csúcsok futásai, ezért visszaveszünk a tempóból, mert így is rohamtempóban fejlődik, ám ez a jövőre való tekintettel, nem biztos, hogy annyira jó ezért is lassítunk és tervezünk lépcsőzetesen. Nem szabad mindent felfalni, behabzsolni, így idén inkább csak gyakorolgatunk taktikai elemeket, még ha olykor majd bele is bukunk egy egy versenybe, ám minden hasznunkra fog válni. Így barátainknak, ellenfeleinknek, szurkolóinknak jó hír vagy sem, de nem kívánkozunk idén nagy csúcsok döngetésére. Immáron egészen más terveket szövögetünk. Közben pedig szépen araszolnak felfelé az országos ranglistákon futóink és hála égnek piciny csapatunk is szépen erősödik. Ezen a csodálatos versenyen egyedül Annától, Levitől, és Teó fiútól vártam erős futást, aminek maradéktalanul eleget is tettek. Dorkától egy nem max, ám lendületes futást vártam el, amit ő is bravúrosan kivitelezett és szinte másodpercre pontosan azt futotta, amit kellett. Ennek köszönhetően a csapattal fergeteges fagyizásba és ugrálóvárazásba kezdtük egy közeli cukrászdánál, végül jó érzéssel, elégedetten térhettünk haza. 

Gratulálok Nektek gyerekek!

Atlétika világnap, Tiszaújváros 2016.04.30.