Bajnoki cím, egyéni csúcsok, klasszul sikerült bajnokság…

Az idei évi fedett pályás U18-20-s országos bajnokságnak Nyíregyháza adott otthont, így mindenki korán kelt és sokat utazott, de megérte bizony. Négy futóval, Krisztivel, Ádámmal, Levivel, és a bajnoki címért futó Bertivel vettünk részt a “mulatságon,, ! Elsőként Cseh Krisztina kezdte, immáron 800m-n, ahol kiváló futással a meglepetés 5. helyet szerezte meg a bajnokságban és úgy gondolom, ez eddigi pályafutása legjobb eredménye. Krisztinél is jó látni ,hogy bár a sikerhez vezető út rögös, mégis meghozza a gyümölcsét, és ez az 5. hely nagyon szuper.

Levi, Ádám a rajtnál…

Krisztit követte kettő harcosunk, egyikük inkább Ironman-re gyúr, de szereti a 800-t is, másikuk komoly terveket szövöget ezen a távon. Völgyi Ádám, mint sokat el szoktam mondani, bő 2 éve még 110kg volt, immáron 68, és új egyéni csúcsot futva, ami jelenleg 2:15, nos bőven kitett magáért, kalapom emelem előtte. Csernák Levink felkészülése nem volt optimális, hiszen többet volt beteg, így az ob-ra nem tudtunk zavartalanul készülni, ám idén is minden versenyén egyénit futott, tette azt most is és araszolunk lefelé 2 perc alá. Levi talán egy hibát vétett, hogy előbb fel kellett volna ismernie, hogy a tempó amit futnak neki lassú, és a hajrát amit indított későn kezdte meg, de futamát megnyerve, csodálatosan szép hajrával behozta magát elsőnek. Kriszti, Ádám, és Levi eddig hozta amit kellett, no de lássuk Kalász Bertit. Bertink év elején futott egy nagyon szép és komoly 3000m-t, amivel teljesítette az U18-s eb. szintet.

Kriszti tavaszi időben kint melegít…

Futásában jó volt látni, hogy mondhatni nem viselte meg, volt benne bőven tartalék, ennek okán indulását terveztem a felnőtt bajnokságban, ahol reális célként tűztük ki a 8:17-s időt. A bajnokág előtt kettő héttel sajnos 40 fokos láz kapta el kis harcosunkat, emiatt még azon is gondolkoztam, hogy nem fut az U18-s bajnokságban sem, mert az egészség fontosabb, mint egy db vas a nyakába. Ám az ob előtt másfél héttel azt láttam kezd jól mozogni és erőben is egész normális. Úgy döntöttem futhat, de az 1500-ra nem nevezzük, csak 3000m-re és ott is taktikai futással hozza le a versenyt, amit meg is beszéltünk, mit hogyan kell csinálni, és hogy ha a szitu olyan, akkor ne indítson hajrát, kímélje a szervezetét. Berti profi mód megoldotta a rá bízott feladatot, és mondhatni laza könnyed futással meg is nyerte a bajnoki címet. Kiváló napot zártunk, maximálisan elégedett vagyok a srácokkal, és persze szívből gratulálok nekik!

Bertold Magyar bajnok, Kriszti, Ádám, Levi komoly jó futások, egyéni csúcsok.