Csuta Dorottya, 2x-s liga bajnok, 9:54 3000m-n….

Nehéz szavakat találni Dorka teljesítményére, legfőképpen az 1500 m-s profi munkájához, és a másnapi, felfoghatatlan 3000 m-s idejéhez! A budapesti MTK pályán rendezték meg az idei évi serdülő liga döntőt, ahová kettő távon is bejutott Csuta Dorottya futónk.

Végig diktálta a tempót…

Egyik nap hőség, másik napon pedig egy rideg, szeles idő várta a futókat, köztük Dorkát is, akivel egy dörzsölt kis taktikát beszéltünk meg, hogy némiképp gyakoroljon taktikai elemeket, és megtévesszük az ellenfeleket 1500-on, amit sikerült is kivitelezni, no meg ott lebegett a szemünk előtt a másnapi 3000 m. Megnéztük a meteorológiai jelentéseket, és a friss infók alapján a 3000 m lett a fő szám, ahol lehet időt futni, így arra koncentráltunk Dorkával! Hőfok, páratartalom tökéletesen alkalmas volt, a szél már nem annyira, de szépen megküzdött vele Dorka. Azért kértem Dorkát, hogy ne süsse el a puskaport, mert idény vége van, és még vár rá, egy szeptember végi 2000 m-s válogatott viadal, ahová nyerni megyünk! Ám így is bomba időt futott, hiszen 3000 m-n 9:54-s időt futni, ráadásul egyedül, az valami álom, egy szuper eredmény, aminek annyira örültünk, hogy azt nem lehet leírni.

Doró sportszerűen gratulált minden ellenfelének…

Doró masszív tempós, ám nem max futással ért be, rajt-cél győzelemmel, minek köszönhetően, a szombati 1500 m-t is, és a vasárnapi 3000 m-t is magabiztosan nyerte! Örömmel néztem, hogy milyen tartalékai voltak még, ám ezekre a tartalékokra még szükség lesz Győr városában, szeptember végi futásán, ahol nem titkolt tervünk, egy merész, kegyetlen futás.  Élmény volt nézni, hazánk egyik legstabilabb, és folyamatosan, egyenletesen fejlődő középtávosának versenyzését, és biza  nagyon várjuk a szeptemberi 2000 m-s versenyt, ahol egy Szlovén lánnyal kemény dolga lesz, és persze szemmel tartjuk folyamatosan a többi ellenfelet is. Szívből gratulálunk Dorkának, és az összes 1500-300 m-s versenyző lánynak!

 

Csuta Dorottya bomba győzelme, a serdülő ligában!