Boldogság van, Eb. szintidőn belül….

Hiheteteln évkezdéssel indított egyesületünk fiatal tehetsége Csuta Doró, akivel a Skót fedett pályás nemzeti 3000m-s bajnokságban vettünk részt, és bizony erős futással azt meg is nyerte. A versenyre külön készültünk, ugyanis a tervünk az volt, hogy ha lehetséges akkor idei elsőre versenyén fussa meg az ifi európa bajnokság szintidejét, amit bizony gyönyörű és stabil versenyzéssel sikerült is megfutnia.

Nagy csatában…

Elsődleges cél persze az volt, hogy a 9:50-s időn belül fusson, ez reális is volt, így külön öröm, hogy a 9:42-s időt mondhatni laza futással abszolválta. A verseny fantasztikus hangulatban rendezték meg, élveztük minden percét és persze a Skótok szeretetét, és segítségét, ami külön lendületet adott számunkra. A bajnokságban 3000m-n 10 futam volt, közel 200 induló, ami itthoni léptékkel nézvén felfoghatatlan, ha azt vesszük, hogy az ifi ob-n 3000m-n 7 induló volt, abból az egyik Dorka.

A bajnokunk...

A glasgowi futása tehát kiválóan, a teveknek megfelelően alakult, így a következő hetekben vissza veszünk két fokozatot, mert a formát a nyári Rietiben megrendezésre kerülő Eb-re kell tartogatni, addig persze Dorka alaplángon lesz tarva és a formát amikor kell, hozni fogja. Okosan, ügyesen haladunk pontról pontra, és elsődlegesen most az alap képességeket szándékozunk csiszolni. Glasgowban a szokásos morcos idő fogadott minket, ám a bajnoki arany mindezt csodálatossá színezte nekünk. Csuta Dorottya Skócia bajnoka, eb szintes atléta. Szívből gratulálunk neked Doró!

Csuta Dorottya Skót bajnok, Eb szintidőn belül futott.