Óriási győzelem, 100%-s teljesítmény 2000m-n….

Csuta Dorottya futónk, idén is sikeresen kvalifikálta magát a Magyar válogatott keretbe a székesfehérvári “válogatón,, elért magabiztos győzelmével. Így bizony nekünk nem ért vége a pihenőnek, még várt ránk plusz egy hónap munka, ami kissé átrendezte a pihenős terveinket, de ez nem okozott problémát, hiszen Dorka újra válogatott lett, immáron újra indulhat 3. válogatott győzelme felé.

Célunk nem volt más, mint a győzelem, amiért meg is tettünk mindketten mindent, sokat dolgoztunk, mindezt tettük ésszel, és megfelelő körültekintéssel, hisze mégis csak idény vége van. Immáron harmadszor vehette magára a címeres mezt, ami bizony jelzés értékű is lehet, hisz rendkívül stabil és megbízható futója a hazai atlétikának, igaz ezt kevesen veszik észre, vagy éppen nem akarják észre venni, de ez már nem a mi problémánk, szegénységi bizonyítványunk. No de elindultunk Szlovéniába, Ptuj városába, ahol mindenki elfogalalta a maga kis szállását, és vártuk a másnapi rangadót, ahol bizony veszélyes ellenfelek vártak Dorkára, ám mi is készültünk belőlük ahogy kell annak rendje módja szerint. Előtte este volt még egy kellemes átmozgató edzés, másnap pedig 3 óra után az összecsapás. Dorka kiváló mentális formában, győzelemre éhesen várta a rajtot. Mindent megbeszéltünk, elindult a buli, persze a szél is megérkezett a rajtra, ami előtte nem volt, de Doró azonnal jelezte mindenkinek ki is az úr a háznál, és élre állt……… tapadtak is rá, de végül 1100m körül a verseny eldőlt és már csak a jó és stabil futásra kellett figyelnie.

Csuta Dorottya szenzációs eredményt ért el, hiszen a címeres mezben immáron sorozatban egymás utáni 3. alkalommal is győzelmet, aranyat hozott el kis hazánknak, és egy kiváló idővel, 10mp-s előnnyel futott át a célvonalon! Ennek az eredmények hihetetlenül örültünk, nagyon vágytunk rá, és ígéretünkhöz híven elhoztuk a győzelmet! Egyetlen szomorúság volt számunkra, hogy a versenyen jelen lévő Magyar Atlétikai Szövetség vezetői közül egyetlen egy ember sem gratulál Dorkának és nekem sem, utána következő napokban sem jött sem levél, sem telefon, ám fenyegető e-mail igen, hogy ha nem visszük vissza azonnal a válogatott mezt, akkor ez és ez lesz, ilyen és olyan szankcíókkal fognak élni……..no comment, welcome in the Hungarian athletics world! A versenyen Dorka a hazánkért futott, szívét lelkét bele is tette ebbe a futásba, ám a győzelem az övé, senki másé, az aranyérem az ővé, senki másé! Dolgozunk tovább, mert hiszünk valami olyanban, ami már kihalóban van a Magyar szívből! Hajrá Magyarország, hajrá Magyar szív, hajrá Csuta Dorottya!

Csuta Dorottya válogatott futónk, fantasztikus győzelme Szlovéniában!