Az új generáció élre tör…

Elkezdődött a bemutatkozása egy új generációnak, egyesületünk, és a Magyar atlétika életében, hiszen immáron nem csak Csuta Dorottyával kell számolnia a hazai közönségnek, de akad itt még 3 olyan versenyző, akikkel az élre szeretnénk törni, és ez nem is kérdés…..ott leszünk, már ott kopogtatunk és ami nekünk kell, azt elvesszük!

Johi itt már egyedül…
Berti azonnal élen…

A mezei liga idei, utolsó állomása Salgótarjában volt, ahová Csuta Johanna, Montvai Anna, Csuta Dorttya és Kalász Bertold utazott. Nem túlzok, ha azt írom, hogy mindenki ámúlt a Pegazus team produktumától, ám mielőtt ecsetelném, nézzük a száraz tényeket, eredményeket! Csuta Johi 1. hely, Csuta Dorottya 1. hely, Kalász Bertold 2.hely, Montvai Anna 14. hely! A versenyt Johink kezdte, akitől annyit kértem, hogy rajt után zárja be a boltot, és bizony Johi bődületes energiával, masszív tempó futással……..bezárta a boltot és csinált egy “haza,, futást.

Anna óriásit futott…

A mezőnyt látva Johink annyira pici volt, hogy szerintem nem is számotak vele, ám Johiban Pegazusos vér folyik, az meg bőven elég neki. Rajt után max gázt adott, és ennyi volt a verseny,… utcahosszal megnyerte a futamot! Aztán következett a csodaszép salgótarjáni időben Kalász Bertold, egy dunakeszin élő srác, vagány laza, ám ahogy a rajtvonalhoz áll, olyan mint az agár kutyák. Berti csupán 2007-s futóként várta a rajtot a nála egy két fejjel magasabb és emberesebb srácok táborában, akiknél a favoritok a 2005-2006-s fiúk között volt.

Dorka kezd erőre kapni…

A mi Bertink is annyira pici volt a mezőnyben, hogy csak nézett körbe körbe a rajtnál……atya ég mekkorák ezek a srácok!? No de a rajt után Bertold azonnal élre állt és bitang tempóba kezdett és követte a Pegazusos verseny filozófiát, vagyis 19-re lapot húzunk bármikor, gondolkodás nélkül. A mezőny gyorsan leszakadt Bertiről, ám a 2005-s születésű favorit tapadt Bertoldra, és ha Bertinek nem ez lett volna első versenye, akkor rutinnal elintézi, de az ellenfél hajrája jobb volt, és útközben kellett volna Bertinek…..”bezárni a boltot,, ám úgy voltam vele, hogy szokja meg a kemény futásokat, és tanuljon. Ám ugyanaz a helyzet állt elő, mint amikor Dorka fut! Ha nem nyomják a tempót, akkor a jó öreg magyar mentalitás jön elő, vagyis a kutya töke sem mer tempót futni, mert az kockázatos és fejben is el kell bírni. Amikor Bertire rászóltam, hogy adja át a srácnak a vezetést egy kicsit, azonnal lassulni kezdtek, és a mezőny elkezdett felmászni Bertiékre, így gyorsan kiabáltam neki, hogy vegye vissza a vezetést, mert jól tudtam bár, hogy ki fog kapni, ám azt is tudtam, hogy csak a végén fog eldőlni a verseny és inkább ketten harcoljanak, mint 7-en! Bertold óriási versenyzőként jöhetett le a pályáról, hiszen mindenki azt kérdezte, ki ez a srác, honnét jött, hogy csinálta ezt végig 2007-s futóként!? Bertold első versenye volt, még 20%-s állapotban sincs, így el lehet képzelni, mi lapul a srácban ha ilyen szépen haladunk a felkészüléssel.

Bertold szó szerint félelmetes tempót futott…

Következett Montvai Anna, aki szinte ugyanabban a mezőnyben futott, mint Veszprémben, ahol 22. helyen végzett, most pedig a 14. helyen és több olyan futót utasított maga mögé, aki Veszprémben sokkal gyorsabbak voltak nála. Annával ,mint írtam 800-ra készülünk, hihetetlenül gyors futó, a mezeiket edzésnek, állóképesség fejlesztésre használom nála, és bizony mint látható, egyre csak jön fel a mezőnyben, így nagy reményekkel várom a fedett ob 800-t! Anna csodálatosan versenyzett, és óriási tartalékai vannak, amit láthattunk is a hajrában, és emiatt kicsit mérges is volt, mármint hogy ennyit hagyott magában, de míg Bertinek első versenye volt, Annának a második mezei. Idáig maxi erősen hozta az eredményeket a Pegazus team! Végül Csuta Dorottya futott a nap végén, és hogy mit futott? Nos aki látta Veszprémben és most, akkor láthatta, hogy Veszprémben még pihenőn volt, ám amint megpiszkálom a turbó motort, máris jobb ezreket fut a felnőtt női mezőnynél, és ha velük fut, én mondom most elveri őket!

Itt már egyedül fut Dorka….

Ez azért is nagy fegyvertény, mert Dorka ezt a tempót egyedül tudja hozni, és azért félelmetes eredmény, mert még csak 50%-s állapotban sincs, hiszen a cél az ifi Eb. 3000m-e ahol bomba idővel készülünk és aki ismer minket, tudja, nem a fellegekbe beszélünk. Dorka jól tudta, mi a dolga, vagyis jelezni az egész magyar mezőnynek, hogy itt van, számolni kell vele, és bizony fedett pályán 3000m-n kegyetlen futásra készülünk ezt nem titkolom! Dodi célba érkezése után annyian jöttek oda hozzám gratulálni, mint kb az elmúlt három ében összesen, és olyan is gratulált, akiről jól tudom, hogy egy kanál vízben meg tudna ölni, így aztán gondoltam,…..valamit jól csinálhattunk! Dorka jól demonstrálta, mire képes félgázon, amikor már nem alszik és ébredezik.

No comment! 🙂

Csodálatosan tartotta magát, szépen és magabiztosan mozgott, nagyon egyben volt a lányunk hála égnek! A Pegazus team egyre erősödik, és lassan kezdenek beérni a srácok, a sok és szorgalmas munka, a céljaink, és lassan csatlakozik a team-hez Gaál Niki is, akivel elkezdtem a kemény maghoz való integrációs edzéseket, amikkel a terveknek megfelelően haladunk, hisz Niki szó szerint hétről hétre jobb! Öt éve ez a csapat még nem létezett, ám félelmetes amit azóta letettünk az asztalra, és biza már Eb-re, Vb-re készülünk, valamint újabb bajnoki érmekre, nemzetközi versenyekre! Egyszer azt mondta 5 éve egy vezető a Magyar Atlétikai Szövetségből……..Zsoltikám majd akkor kaptok támogatást, ha lesz eredményetek, és ebben a sportágban az a szép, hogy mérhető! Azóta elmúlt néhány év, de egy árva petákot nem kapott ez a csapat, egyik évben sem láthattuk magunkat a támogatott egyesületek listáin, ahol szerintem rajtunk kívül mindenki ott van, pedig hát ez a sportág ugye mérhető. De aki ismer minket, szerintem nem tudja össze számolni az eredményeinket, mert képtelenség. Mi megyünk előre, hiszen nem a Magyar Atlétikai Szövetségért dolgozunk, hanem magunkért, és a hazánkért! Szívből gratulálok nektek skacok a salgótarjáni produkcióhoz!

Erős csapat, győzelmek, kiváló eredmények a mezei ligán!