Óriási taktikai győzelem…

Csodálatos napot zártunk az U16-s fedett atlétikai bajnokságon, hiszen kettő szuper kis futónk szerepelt jól az elvárásoknak megfelelően. Kalász Bertink 3000m-n okos taktikai futással szerezte meg a bajnoki győzelmet, míg Cseh Krisztink győzelme másban mérhető, ám erre hamarosan kitérünk. Bertink covid fertőzése után, egy szándékosan elhúzott regenerációt követően, szépen alakult, ám én még mától számítva is rádobog kettő hetet a fejlesztő edzéseket illetően, pedig már rég lehetne terhelni………….fontosabb az egészség, mint egy bajnoki győzelem, hiszen nem edzői EGO-ból dolgozunk és nem szövetségi pénzekért.

G&Cs&K team

Hozzá fűzném, Bertin nagyon lazán és alig észrevehetően ment át a “hanta,, vírus, így miután teljesen rendben volt minden, szépen lassan elkezdtünk készülni a bajnokágra kocogásokkal, futóiskolákkal. Ennek fényében a versenyre úgy indultunk el, hogy bár Berti nagyon felpörögve érezte magát edzéseken, most azt kértem tőle, hogy egy három részre bontott versenyt fusson. Volt a tervnek eleje, közepe, és egy csattanós vége, amit Bertold hihetetlenül profin és magabiztosan véghez is vitt. Ennek okán most nem időre mentünk, inkább egy tanulós, átgondolt sikeres futásra koncentráltunk, no és persze Bertit még óvni kell, vigyázni rá, nem bele menni a többi versenytávon futott húsdarálókba.

Nagy verseny, nagy győzelem…

Fedett pályás egyéni csúcsot futott, és eszméletlenül izgalmas, masszív hajrával nyerte meg a bajnokságot. Külön szeretnék gratulálni Berti ellenfeleinek, és közülük Szűcs Andrisnak, hiszen ők ketten tv-be illő szép, tiszta küzdelmet vívtak, le a kalappal Andris előtt is! No de lássuk, hogy egy ob 9. hely lány 3000m-n mitől is lehet győzelem, és mi az amire a verseny sport, az atlétika megtanít!? Cseh Krisztina futóm egy csodálatos példa arra, hogy egy félénk gyerekből, akinek kevés önbizalma van, akinek halk szavai elbújnak az emberek zajos világában, aki kettő éve még pityergett és rettegett versenyezni, miként válik egyre bátrabbá, határozottabbá, céltudatosabbá, és kommunikatívabbá, és végül a kérdés……miként jut el oda mindezen háttérrel, hogy országos bajnokságon fut!?

Kriszti óriásit nőtt az én szememben…

Nos, én egy gyermeknél sem erőltetem a versenysportot, ám mivel Kriszti anyuja rendszeresen jön terep versenyekre, adott volt hogy Kriszti is, ám ő anno még hallani sem akart versenyzésről, hiába fut anyuja a versenyeken. Aztán egy séta, egy jó beszélgetés, és eljutottunk oda kettő év alatt, hogy immáron egy bátor, az atlétikát, a versenyeket szerető harcos lányt látunk edzéseken és versenyeken. Ennek az ob-nak nem a nagy eredmények futása volt a célja, inkább valami egészen más. Önismeret, küzdelem, tapasztalat szerzés, és ami a legszebb volt, hogy Kriszti legyőzte félelmeit és önnön magát. Számomra ő győzelmet aratott és nem csak, én de szülei is büszkék lehetnek rá. Sikeres, izgalmas, jó bajnokságot láttunk, így én újfent szeretnék gratulálni mindkettő csoda kis futómnak!

Kalász Berti magyar bajnok, Cseh Krisztink debütált 3000m-n.