Lengyel Gábor “Gabónk,, Katar nemzeti bajnokságának bronzérmese…

Hihetetlen eredmények születnek manapság mifelénk, lassan felfoghatatlanná válnak az események, de mivel igazak, ezért felfoghatóka számunkra! Lengyel Gábor a katari nemzeti bajnokság junior 800m-s síkfutásában, új egyéni csúcsot futván ért be a csodálatos, és álomszép 3.helyre, aminek okán sokan felkapták a fejüket, hiszen egyetlen fehér emberként, szerintem senki sem hitte volna, hogy labdába rúghat, nem úgy mint Gábor, Haten mester és én!

Közös edzés Gabóval…

A verseny előtti napokban repülőre szálltam, amit élveztem is nagyon, hiszen a Pegasus Air gépvel érkeztem Dohába, amely város egy csoda! Aztán fel kellett azt is fognom, hogy ott miről szól az atlétika a sport, és idehaza, nálunk hol tart, és bizony huhhhhhh, nehéz erről írni, de most Gábor a fontos! Gabó nagyon szorgalmasan készült odakint Haten mesterrel, meg amikor idehaza van, akkor velem, és külön öröm számomra, hogy két edző, ennyire szépen tud a közös cél érdekében együtt dolgozni, hiszen Hatennek és nekem is egy az érdekünk…….Gábor sikeres legyen! Kint Dohában minden nap becsülettel dolgoztunk, még este is a track-on voltunk, persze a munka mellett sokat nevettünk, és Gáborral dolgozni szintén felemelő érzés számomra, hiszen laza srác, nekem bejön a stílusa! Ám nagyon tud koncentrálni, ha a szitu úgy hozza, így a versenyen is ezt tette, hiszen a dobogó volt a cél mindenáron! Szép és kellemes idő fogadott minket a pályán, rengetek ember, színes kavalkád, és valami frenetikus hangulat, igazi futó ünnep!

Kedves emberek, ölelések, kézfogások, szóval Dohában is valamiféle jó érzés töltötte el a szívem, úgy, mint Skóciában, pedig a két ország kultúrában és vallásában is különbözik, mégis mindenhol elismerik a munkát, az eredményt! Hát biza itt is eljött a nagy nap, sok munka volt Gáborban, nagy célok, és mi is átváltottunk lazáról, komolyra, mégis pacsiztunk mindenkivel, és a hangulat sem volt feszült, pedig mindenki jött valamiért! Gábor a dobogós helyért lépett pályára! Hihetetlen! Egy lányunk Skóciában szakított nagyot, egy srácunk meg éppen a katari nemzeti bajnokságban igyekszik megszerezni egy bajnoki érmet! De biza nem csak ez volt a cél, hanem új egyéni csúcs futása is, vagyis lemenni kettő perc alá, aminek volt realitása! A fiúk felálltak a rajthoz, és itt is eldördült a start, Gábor okosan beállt a mezőnybe szorosan. Mindvégig kiélezett versenyzést láthattunk, de a nagy buli az utolsó 150m-n indult el, ahol 6 futóból nem tudhattuk ki fog nyerni, szóval hullott a hajam, fogyott a körmöm is rendesen, de Gabónk brutál felszívta magát, és nem hittem a szememnek, de egyre távolodott a többiektől, és………..egyszer csak……Lengyel Gábor varázslat, Katar nemzeti bronzérmese ffi. 800m-n, úúúúúúúúj 1:58-s egyéni PB-vel! Hát mi történik itt meberek, mi történik, rohanás le a lelátóról Gáborhoz, és ugrok is a nyakába ennek a pimaszul vagány kölöknek, miközben az emberek mosolyognak, jönnek gratulálni neki, nekünk, hát újabb felfoghatatlan sikerben lehetett részünk, ám ezzel nem ért vége a bulinak, mert megtudtuk, hogy Gábor ezzel az eredménnyel bejutott a nagy és híres Emír kupába!

Készek vagyunk, és határtalanul boldogok! Emögött a siker mögött is ott állnak a szülők, és Haten mester, aki Gábor kinti felkészítését végzi, és mint látható, kiváló munkát végeznek! Verseny után mi is ünnepeltünk a családdal és megismerhettem Gábor egyik atléta barátját, aki remélhetően hamarosan a Pegazus Atlétikban is igazolt versenyző lesz, és a hazai versenyeken varázsol nagyokat! Hölgyek és Urak! Lengyel Gábor Katar országos bajnokságán, junior 800m…….3.hely!

Katari bajnoki csoda, irány az Emír kupa Lengyel Gáborral!