Minden futónk dobogón végzett…

Immáron visszajáró vendégei vagyunk a Bécsben, minden évben megrendezésre kerülő FINALE GRANDE nemzetközi utcai versenynek. Idén sem tettünk mást, csak végeztük a dolgunkat, ám lássuk előtte az eredményeinket!

1600m: Zsámár Anna 1.hely, Kővári Blanka 3.hely

3200m: Fegyveres Anikó 1.hely, Makray Benedek 2.hely

6400m: Csuta Dorottya 1. hely

Csütörtök hajnalban indultunk Bécsbe, hogy kint gyűjtsünk verseny tapasztalatot és élményeket, jó eredményeket, és rutint. ennek megfelelően választottam ki, és osztottam fel futóim között a távokat! Kővári Blanka legfiatalabb tagunk és sprinterünk kapott bizalmat, hogy kipróbálhassa magát hosszabb távokon is.

BEST TEAM!

Blankaélt a lehetőséggel, és bár látszott futásán, hogy ősz van, és nem vagyunk formában,…….miért is lennénk, no de mindezek mellett stabilan vágtázott a 3.helyen Annáék mögött! Anna és Blanka közé ékelődött be Ausztria kupaversenyének vezető leánya, így külön öröm volt látni, amikor Zsámár Anna érkezett be a célba elsőként, és jól látszott az is, hogy így ősz derekán bizony még  Anna sincs formába. A forma időzítést a tétversenyekre időzítem minden futómmal, így Anna most biztonsági futással tudott győzni, ámde tette ezt magabiztosan! No lépjünk egy szintet, mert bemutatkozhatott csapatunk legújabb sztár igazolása, Fegyveres Anikó, akivel alapos felkészülési munkában vagyunk, és persze emiatt mostanság fáradt is, de tavaszra, fedettre kiváló állapotban lesz ő is. Itt a 3200m-s távot kapta penzumnak és megoldandó feladatának, és egyetlen cél volt, a győzelem! Mindent megértett, és professzionálisan végezte a dolgát, aminek köszönhetően nagy reménységünk megnyerte az abszolút versenyt is, nemcsak az U20-s korcsoportot. Anikó végig nagyon magabiztosan tempózott és féltávnál látszott, hogy sima győzelem lesz ebből a futásból!

Anna, Blanka a mezőny elején

Makray Benedek is ezen a távon indult, ám meg kell említenünk, hogy Beninket a nyáron átok szállta meg, ám ebből kilábalt és egyre erősebb, jobb lesz hamarosan. Nyáron kerékpárral szenvedett balesetet, ami tönkre is tette az idei versenyeit, lába nagyon lassan gyógyult csak meg! Ezen a versenyen debütált újra, és egy 20 éves srác mögött ért be a kiváló 2.helyen! Beni lassan újra tölt és akkor Terminátorunk visszatér a királyi trónra! Végül jöhet a már nem is annyira nagy meglepetés, Csuta Dorkánk, akinek persze felnőtt melót adtam, vagyis a 6400m-t! Dorka a pályán tapsoló szurkolókat és versenybírókat és minket is elkápráztatott, hiszen ennek a versenynek a  történetében még nem fordult elő, hogy egy 13 éves lány harcol a felnőtt FÉRFI első helyért! Bizony aki látta, tátott szájjal nézhette, hiszen az utolsó centiig hajrázott a férfi mezőny első helyén tempózó futóval. Végül Dorka 1-2mp-el mögötte ért be, de míg Dorka mosolygott a célban, addig felnőtt férfi versenyző dühösen hagyta ott a célt, és nem gratulált Dorkának. 

Mozi, kukorica, horror film

Doró valami bitang kemény versenyt futott ezen a napon………..! Viszont kettő versenybíró is oda rohant gratulálni, no meg a nézők tekintete mindent elárul! Dorka és a lányok, és persze Bendek ezen a napon is hatalmasat alakított, így minden Pegazusos futó sikerrel jóllakottan, vígan térhetett haza, és persze jókora tapasztalattal! Sokszor kérdezik, miért olyan jók a futóink? Erre egyszerű a magyarázat, hiszen mindenki szeme előtt ott van a megoldás! Gratulálok Nektek, és külön köszönöm Csuta Albi nagy segítségét! Este, amikor Pestre érkeztünk, minden futómat meghívtam moziba és enni inni, nevetni, kicsit szét csaptuk magunkat egy horror filmmel a moziban! Megérdemelték a mozit, megdolgoztak mindenért! 

3 arany, 1 ezüst, 1 bronz Bécsben!