Sikeres évkezdés a terep kupában…

A Pegazus Atlétika szokásához híven, a Futapest terep kupában kezdte el az évet, hiszen kiváló felkészülési versenynek tekintjük ezen versenyeket, ahol rendszeresen részt is veszünk futóinkkal! Az év első állomása Budakalászon volt, igazi januári, rideg-hideg, és szorványosan hófúvásokkal tarkított időben, nem mellesleg havas, csúszós terepen, amit mi kiváltképp szeretünk!

Renink a célban

Futóink itt is remekül indítottak, nem beszélve arról, hogy többen itt kezdték meg futó pályafutásukat, vagyis ez volt életük első versenye! A lányoknál szeretném kiemelni Csuta Dorkát, aki taktikusan, óvatosan futott, ami nem jellemző rá, de közeleg számára a skóciai nemzeti bajnokság, így most semmi kockázatot nem vállatunk, így is nyerte a korcsopotot, amiben indult! Érdemes megemlíteni Sárközi Ritát, és Zempléni Lilla versenyzőnket, akik közül Rita egy nagyon kemény futással a dobogó harmadik fokára léphetett, míg Lilla a 4. helyne hozta be magát!

Rita bronz…

Mindkét lány eszement jól versenyzett fent a hegyen, estek keltek, de nyomták! A lányoknál hihetetlenül szépen mutatkozott be új versenyzőnk, Cseh Krisztina, akiben óriási potenciál van, és úgy gondolom, hogy rettentően szép jövő áll előtte! Ebben a kemény időben sima talpú cipőben a csodás 10. helyen végzett! O’Shea családból egy ici pici lány Sophie ment nagyot, aki még alig hogy a világon van, már 5. helyekkel büszkélkedhet! A fiúk! Colin fiúnk, bitang embereset futott, egy szintén nagy, és erős korcsoportban, ahol az 5. helye bizony felér egy győzelemmel! Nehéz terep, hófúvás, de Barbély Ábelt élete első versenyén mindez nem zavarta! Ábink félelmetes tempót diktálva, magam is meglepődve szemlélve mindezt, futott be a 3. helyre! Volt szerencsém Ábelt végig kisérni, és néha olyan dolgokat művelt a hegyen, amitől égnek állt a hajam! Kemény legény, csakúgy, mint Csuthy Merse, és Barbély Milos akik első versenyüket futották le, és bizony férfias küzdelmet vívtak! Csuta Johink egy nagyon nehéz korcsoport legfiatalabb harcosaként rongyolt be keményen a csodálatosan értékes 5. helyen! Laura viszont hozta stabilna a tőle elvárt futás, amiért meg is dicsértem, szépen versenyzett! Simák Gergőnk azt hiszem mindent megtett ezen a versenyen, amit csak lehetett, és újfent dobogóra ért fel mégpedig a második helyre, és persze a felnőttek között egy hölgy futónk is brillírozott, nevezetesen Bánfalvi Renink, aki elsőként ért célba! Remek hír számunkra, hogy Lengyel Lizett és Lengyel Laura terep futóink a 2018. évi összesített kupa versenyben az első helyen végeztek, így immáron újfent megvédték a Lengyel lányok címüket, de a 2019. év egy nehezebb év lesz számukra, hiszen megjelentek a porondon új versenyzőink! A csapat idény kezdési eredményeivel maximálisan elégedett vagyok, megyünk tovább előre, keményen!

Terep kupa győzelem!