Szuper futás nemzetközi környezetben….

Simák Gergő szenior futónk kiváló sikert ért el Szlovéniában, az UTMB. Julian Alps trail futóversenyén. A versenyen a rajthoz állókat egy 11km-s pálya 315m-s szintkülönbséggel várta, és persze nagyon szép idő. Gergő egy remek és bátor futással az abszolút 2., míg a korcsoportos aranyat szerezte meg. De halljuk most élményeit a saját szavaival…………

Sikeres verseny után….

Szuper szervezés és hangulat, kiválóan futható technikás pálya, késő délutáni rajt fogadott minket.

Rajt után egy rövid aszfaltos kör a városkában, ahol már 6-an elléptünk a mezőnytől. Majd jött a terepes rész enyhe emelkedővel a Jasna tóig, innen még egy 3km-es emelkedő egészen 1014m-es magasságig, a vége fele már csak mászni lehetett.

Meglepően jól ment, itt már csak 4-en maradtunk, aztán jött a lefele szakasz, ahol a női abszolút 1.helyezett mögé beállva nagyon gyors tempót futottunk. Már a 3. helyen voltam és éreztem hogy meglehet a top 3 a végén is.

A lejtő alján kiértünk a bicikliútra, ahol felfutottunk az abszolút elsőre, aki azonban már nem volt jó jó állapotban. Megkérdeztem, segíthetek-e de mondta, hogy minden ok, menjek. Ez idő alatt, egy srác megelőzött, és bár kicsit lemaradva, de így is az abszolút 3.helyen maradtam. Az utolsó 2km-en utánuk eredtem, és a női elsőt megelőzve a férfi 1.helytől 4mp-re lemaradva értem célba.

UTMB. Julian Alps trail győzelem Szlovéniában Simák Gergővel.