Pegazus lányok 1.-3.!

Az idei esztendőt is egy terepezéssel, illetve “högyözéssel,, kezdtük, mégpedig Csobánka hideg, fagyos, jeges hegyein! Lányaink és fiaink újfent nem hazudtolták meg magukat, és kiválóan demonstrálták, hogy az erő létezik! A lányoknál ez nagyon is jelen volt, hiszen ezen a nehéz, kemény etapon a csajok a dobogó első három helyét ki is bérelték! Nagy Emma lett a harmadik és bizony ezt Emma nagyon-nagyon meg is érdemelte! Kevesen ismerik Emmát, mert a szentendrei terepfutó csapatunk egyik halk, alázatos, és céltudatos tagja! Emma fejlődése hihetetlenül szépen rajzolódik ki előttem, nincs benne hiba!

IMG_0564 (437x291)
Lizett a célban

Egyenletes, stabil, és ugyanez mondható el Emmáról! Csodálatos futója a Pegazus Atlétika csapatának és idén újoncként nálunk célul tűzte ki, hogy dobogón végez az év végén! Második lett a csajoknál a 2016. évi bajnok Lengyel Lizett, aki immáron nagyon rutinos versenyzője csapatunknak és igazi hegyi menő, akinek idén célja a címvédés! Lizett is egy hihetetlenül kedves, aranyos lány, és szorgalmasan gyűjti a pontokat! Lizettnek kemény dolga lesz idén, mert bejelentkezett egy “zsír új,, csaj, mégpedig Peiker Csenge, a csobánkai etap első helyezett futója! Csenge pár hónapja jött a semmiből, és közölte velem, hogy szeretne idén power bombasztikot rendezni mindenütt! Csobánkán ledobta a napalmot és akkora gyorsasággal ért célba, hogy dobott is egy hátast a célban! Ez a hátas a maximum 25 pontot érte Csengének és így Csenge lett az első! Lizi 20 pontot szerzett, Emma 17 pontot! Így nem csak Csobánkán végeztek az élen, de vezetik is a kupát! Lizinek kemény dolga lesz ,mert Emma is vérszagot fogott, így egy nagy verseny várható a három lány között!

IMG_0596 (919x613)
Panna érkezik

Ennek én nagyon örülök, mert ez mindhármuk hasznára válik! Lássuk a fiúkat! Lázár Gyurika a múlt évi bajnok most a bombasztikusan jó 5. helyen ért be. Bizony többen mondhatják, hogy az 5. hely miért ekkora szám! Nos azért, mert Gyurink lépett egy korosztályt, így neki most a 14 évesek osztályában kell harcolni! Nemes küzdelem volt részéről, és ő sem mondott le a bajnoki címről! A 10 éveseknél Móró Marcink 2. helyen vonszolta be magát, mert kemény harcosunk a hegy tetőn esett egy hatalmasat és esett rá a bordáira, derekára, és fejelte le a fagyos földet. Marci amíg feküdt a földön fájdalmaitól gyötörten, akkor ment el mellette az akkori 2. helyen futó fiú! Marcink előnye elég nagy volt, hogy győzzön, de ekkora eséstől más feladná a versenyt! Marcit ismerem több éve , már és jól tudom, hogy minden fájdalmat kibír! Van egy Fair Play díjasunk is, mégpedig Tarnay Teó, aki társát Marcit végig kísérte a célig, így feláldozván értékes pontjait és egy estleges dobogós helyezést! Teónak fontosabb volt a társa, barátja, mint a pontok, vagy dobogó! Igazán ritka, és nemes cselekedet! A csajoknál a háttérből figyelve érte be kiváló helyen Lengyel Laura, aki múlt évben is, és szerintem most is csendben, nyugiban szedi össze a hátrahagyott pontocska morzsákat, és azért 5. helyért nem kevés pont jár! Peiker Panna nagyon jól futott, ám kicsit elszámította magát, hiszen 10 éves még csak, de már a 11-14 éves korosztályba sorolják! Panna a verseny alatt pedig a vele egy korúakra figyelt csupán és abban a hiszemben futott lazán, hogy vezeti a versenyt, de a végén kiderült, hogy ez nem így lett sajna.

IMG_0584 (919x613)
Marcink törött kasznival

Azért nincs okunk búslakodni, hiszen laza futással ért be a nagyobb korosztály mezőnyében a 6. helyen! Két újoncunk is dicséretesen szerepelt, hisz Bonifert Évi és Fazekas Gréti a 8. helyen érkezett be, mint kettő jó barátnő! Élvezték a futást, és sikeresen teljesítették a távot. A nagyobbaknál kiválóan szerepelt Simák Gergő, aki a Futapestet egy felkészülési program részeként csinálja. Gergő a korcsoportjában a 2.helyen végzett, és immáron minden versenyen stabilan egy-háromban van! A nagyobb távokon a felnőtt futóink is kitettek magukért és a fagyos hidegben fent a magas csúcsokon nyomták a jégen, hóban, Pegazusos futóhoz méltó módon! Lázár Gyuri, Molnár Zsolt, Tarnay Károly, Lengyel Árpi, és végére hagytam még kettő rövid távos kollégát, Csikós Zsuzsit és Peiker Zsoltit! 

Mindannyian klassz munkát végeztek, de egyetértünk abban, hogy ez a verseny a futásról, barátokról, a tájról, és egymásról szólt! Ezért is szeretünk versenyekre járni!

Hivatalos eredménylista: http://futapest.hu/eredmeny/csobanka_e_2017.pdf

Csobánka fagyos hegyein is top formula!