Csuta Doró címvédés, nagy meglepetések, eredmények…

Idén is, mint már sok sok éve, a Bp. Atlétikai Szövetség megrendezte a Palota kupát, vagyis a budapesti mezei bajnokságot, ami egyben a szenior atléták magyar bajnoksága is volt egyben.

Roudot Gerink a 2. helyen…

Itt kezdeném a beszámolót, hiszen egy nem várt, ám annál érdekesebb eredményt ért el, Enzsöl Zsuzsanna szenior atlétánk, aki a szentendrei csapatunkat erősíti, és ez a 3.hely, óriási siker, főleg annak fényében, hogy Zsuzsink pár hónapja állt be futónak. De…minden edzést becsülettel, nagy szorglalommal végez a szentendrei erdőben, patak mellet, a Kő-hegy lábánál, és tessák lássék….szenior magyar bajnoki bronzérmes futóvá lett! Ha már a szenioroknál járunk, akkor íme egy újabb siker, hiszen Simák Gergőnk meg 1.helyen érte el a célszalagot, így már két bajnoki érme van a Pegazus csapatának.

Enzsöl Zsuzsink bronzérmes…

A nőknél Rakonczai Adrienn, tiszteletbeli Pegazusos atlétánk iktatta be a Bp. mezeit egy laza edző futásnak, hiszen neki másnap egy nagy versenyen kellett jól teljesítenie. Adrink korcsoportos 6. helyet szerezte meg, egy szép, és okos futással, tartalékolván a másnapi éles “bevetésre,,. Maradjunk még a szenioroknál, hiszen Lázár György a szenzációs 4. helyet csípte meg, ami szerintem az ő pályafutásában igazi mérföldkő. Csuta Albink is visszatért, igyekezett is keményen, és becsülettel, derék munkát végzett, csakúgy, mint Lesták Gergőnk, és Lengyel Árpink, akik minent megtettek, hogy kihozzák magukból a maxot! Ifik! Ebben a korcsoportban, Roudot Gergőnk egy igazán jó, és bátor versenyt tudhat maga mögött, és bizony a mai 6000m-s futásán is látszott, hogy lassan, de biztosan elkezdett szépen teljesíteni. Ennek első jele, a mostani 2.helyezése. Következzenek a serdülő lányok, ahol néhányan, bemutatkozási lehetőséget kaptak, amit ki is használtak szépen! Csuta Dorónk immáron potenciálisan veszélyes volt a fiú mezőnyre, és ahogy láttam, az első helyen futó fiúról esze ágában sem volt leszakadni. Jó, és masszív teljesítményének köszönhetően szerezte meg ebben a szép időben, a csodálatos bajnoki címet jelentő 1. helyet. Persze Dorkának most 80% volt engedélyezve, hiszen következő hét szerdán vár rá egy fontos verseny Gödöllőn, ám ez a mostani verseny is a fejlődését szolgálja, ezért is kellett futnia.

Zsuzsi és Adri, akik nem csak a konyhában bajnokok…

Papp Sárinak ez volt élete első, igazán komoly versenye, de amit én láttam Sáriból, az elégedettséggel tölt el, mert ami jelenleg benne volt, azt ő kipréselte magából, és ennél fonosabb nincs! Montvai Annánk talán mostanság kezdi el a nagy úton való haladást, hiszen egy múlt évi iskolai baleset miatt, nem igazán tudtunk edzeni. Pár hete viszont szépen tudtunk készülni, és ebből Anna kihozta a legjobbat, minek okán a 11. lett. Követte őt szorosan a mélyrepülésből éppen kilábaló Lengyel Lizett, és bizony Lizi is kellett ahhoz, hogy a lány csapatunk a kiváló 3. helyen végezzen. Lizi teljesítménye a 12. helyre volt elég, amiért szépen megdolgozott. A kisebb gyerkőcöknél, Csuta Johi bitang jót futott ebben a népes mezőnyben, kezd szépen felfelé araszolni, ami nem is csoda, mert elkezdte nővére példáját követni, vagyis szeretne igazi versenyzővé válni. Johi azonnal szép sikereket ér el, és most ez a 6. hely, egy nagyon értékse eredményt jelent számunkra.

Csuta Dorónk, Bp. bajnok

Varga Lucánk is bitang szépen versenyzett, ám Lucában több van, mint azt ő gondolná, de most is szépen muzsikáltak a lábai. Az egyik nagy meglepetést, az U-13s fiúk okozták, akik úgymond még…..vadi újak a csapatban, mégis “bevethető,, állapotba kerültek, szorgalmuknak köszönhetően! Csapatunk 14- induló team-ből, a kiváló 4. helyet érte el, így csak a kalapom tudom emelni O’Shea Colin, Barbély Milos, Kővér Milán, és Csuthy Merse előtt! Szeptemberben kezdtek futni, és máris itt teremtek a bajnokságban. A verseny szép időben, jó hangulatban került megrendezésre, élveztük minden percét, és összességében is elmondhatom, hogy sikeres, eredményes napot zártunk! Szívből gratulálok minden futónknak!

Bajnoki címek, dobogók, sikerek, a Bp. mezei bajnokságon!