Bajnoki cím, a kétkedőknek…

Csuta Dorka, a Pegazus Atlétika klasszis futója, idén is megvédte diákolimpiai címét, immáron zsinórban 5. alkalommal, ami önmagában is egy óriási fegyver tény. Mindazonáltal jól tükrözi, hogy teljesítménye stabil, és fejlődése egyenletesen halad a medrében.

Magabiztosan, közben figyelve…

Az idei évi diákolimpia, köztük ez a mezei is üzenet volt a szakma, és a “furcsa,, emberek számára, akik pár hónapja, menekülésnek titulálták, hogy Dorkával a Skót bajnokságban vettünk részt nem pedig a hazai bajnokságban. Mindezek előtt értetlenül álltunk, hiszen senkinek sem kellett magyarázni, hogy Dorónk az öt éve alatt, minden hazai, és külföldi bajnokáságát megnyerte, így eme felvetéssel nem is kellett volna foglalkozunk, és nem értettük azt sem, miért menekültünk volna mi Skóciába!? Végül Dorkával mégis azt beszültük meg ketten, hogy ez a mostani futás legyen egy aranyérembe, babérkoszorúba csomagolt üzenet! Természetesen nem az ellenfeleknek szólt mindez, hiszen a legtöbb futót mindketten ismerjük, és hiszik vagy sem, de Doró és én is mérhetetlenül tisztelettel és szeretettel vagyunk irántuk. Babinyecz Annát, Iker Natit, Mariannt, Gyöngyuszt, Grétát, és a többieket is úgy biztatjuk, mintha a mieink is lennének, mert valahol azok is, egy család vagyunk, közös cél érdekében.

Utolsó mozzanatok…

Dorka verseny előtt is nagyon határozottan közölte vele, hogy csak a testén keresztül lehet őt legyőzni, a szemében láttam is, hogy bármi is lesz, itt kő kövön nem marad. Kettő taktikát beszéltünk meg, minden a legapróbb részletekig átnéztünk, és ennek fényében hoztuk meg közösen a döntést! Közösen! Doró és én csapatban dolgozunk, és kevesen tudják, de Dorka bármikor felül írhatja döntésemet, erre adok neki lehetőséget, mi több minden infót, és érzést közölnie is kell velem, hiszen ebből tudunk tovább lépni, fejlődni. Dorkával mindez professzionális szinten zajlik köztünk, én segítem őt, és ő megosztja velem éeszrevételeit. A diákolimpiai mezei dönőre jó mentális, és 80%-s fizikális állapotban érkeztünk, hiszen a csúcsformát a nyári ob 1500-3000m-re hegyezzük ki! Mindezek mellett nyáron Dorkára a Skót bajnokság is vár, így neki kettő bajnokságban is lesz dolga. A mostani döntőben 250 körüli versenyző állt rajthoz, óriási tömeg, aminek rajtja után a felső kanyabena Dorka élre állt, és diktálta a maga szép ritmusát.

Magányosan…

Megbeszéltük, hogy a bárki is vele menne, akkor ritmust vált, mert volt benne bőven, ám tartogatnunk kell a powert a nyári versenyekre! A célba magabiztos előnnyel, vidáman érkezett, és igazi sportemberhez méltó módon,a célba érkezőket megvárta, és gratulált sok társának, akik meg is érdemelták a gratulációt, hiszen az első 8-10 lány valami embertelen csatát vívott, persze az összes futó megvívta maga harcát, amiért csak gratulálni tudok nekik! Amikor az első 6 lányt felhívták a dobogóra az jutott eszembe………remélhetően a hazai szakszövetségnél van terv, ezeknek a lányoknak a további sorsáról, mert……közeleg 2023, és bár az talán még korai, de érik a szőlő kedves hölgyek, és urak! Végül: Csuta Dorottya 5. alkalommal is diákolimpia mezei bajnoka!

Diákolimpia 2019. évi mezei bajoka…Csuta Dorottya!