És persze Makray Benedek….

Ezen a szép, ám nagyon szeles tavaszi szombaton csapatunk Bécsbe utazott, hogy ott aztán részt vegyen a Kid’s Run nevezetű nemzetközi gyermek versenyen! Nem csak, hogy részt akartunk venni, de célunk volt a sikeres szereplés is! Örömmel írom, hogy a Pegazus Atlétika versenyzői nem hazudtolták meg hírüket. Bámulatosan versenyeztek a gyerekek, ami azért is öröm, mert immáron megtörtént egy generáció váltás is a csapat összetételt illetően. A mostani team, szinte egy teljesen új, fiatalabb futókból állt össze, pedig úgymond az öregek sem éppen öregek, hiszen Csuta Dorka és Zsámár Annáék most otthon pihentek.

IMG_0287 (1024x768) (2)
Reggeli átmozgatás

Most eljött az idő, amikor az utódok kaptak főszerepet, bemutatkozási lehetőséget. Persze azért volt a team-ben olyan futó, aki már megjárta Bécs városát. A mostani ütközetet az ici- pici kategóriában Juhász Ágota kezdte, és dacolva a tomboló széllel, és a hihetetlen nagy mezőnnyel végigharcolván az 1000m-s távot, bizony az előkelő 10. helyet szerezte meg. Megjegyzem Ágó, épp, hogy megmelegedett a csapatnál, máris egy nagyon komoly versenyen találta magát. Nagyon szép eredményt produkált. Ágotát követte a nagyobbak futása, ahol már, 2002-2007-s futók csaptak össze. Közben a szél egyre csak tombolt, így a futók vissza útja bizony mókásra sikeredett, hiszen én gyalog sem nagyon tudtam haladni. De például a Pegazus versenyzői, lányai és egy szem fia, nos ők ezzel dacolva csak nyomták a tempót. Kezdeném a rajttal, ahol valami irdatlan sok versenyző állt és várta a startpisztoly hangját. Fergetegesen jó hangulat, zene, és miegymás, ami kell egy jó futóversenyhez. Bécsben azért tudnak jó, és profi gyermek versenyt szervezni, ahol a szervezők figyelnek az ár érték arányra, vagyis a pénzedért, nem csak egy reklámokkal teli zacskód kapsz és egy tesco müzlit.

IMG_0285 (1024x768) (2)
Barátok

A gyerekek nagyon klassz rajtcsomagot kaptak, minden futó befutóérmet, és minden dobogós serleget kapott! Hála égnek, és a szorgalmas munkának a Pegazus versenyzői ebből elég sokat elhoztak. Mindezek mellett tényleg fantasztikus hangulat, és szervezés jellemezte az osztrákokat. No de kanyarodjunk vissza a versenyhez. A szél továbbra is nehezíti a futókat, akik ezzel mit sem törődvén elrajtoltak. Eszméletlen nagy mezőny látszott felsejleni, már messziről, mert ugye én jó előtte gyalog felmentem a fordítóhoz. Látom ám, hogy a mezőny elején egy magyar férfi, egy tökös magyar gyerek tempózik keményen, aki nem más, mint Makray Benedek futónk, és Beni, már 700 m után eldöntötte a versenyt. Eszement keményen futott, hallani sem akart arról ,hogy nem ő futna be elsőként. Terminátorunk futása kifogástalan volt. Makray Benedek 1.hely! De aztán Beni mögött jött ám az igazi buli, a nagy ütközetek harcosai! Egy hármas boly elszakadt a mezőnytől, de nem sokkal, csak éppen annyival, hogy lehessen látni, kik azok akik nem szarral gurigáznak. Nos köztük volt Peiker Csenge.

IMG_0310 (1024x768)
150 fős mezőny! Zöldben Benedek!

Csengusz lányunk nyerni jött, ezzel a tudattal ült reggel az autóba. Közben egy csajszi feljött rájuk a fordítónál, így már 4 kemény csaj harcolt a győzelemért, aztán közeledett az utolsó 500 m. Csenge most a 4. helyen tempózott kissé lemaradva a lányoktól, de aztán jött a Pegazus Power, és Csenge valami iszonyat dolgot művelt. Átgázolt mindenkin, így meg is nyerte a 2000m-s távot, és közben kiderült hogy akikkel csatázott, azok idősebbek is voltak, tehát potenciálisan nem voltak veszélyesek Csengére. Peiker Csenge 1.hely, Magyarország-Pegazus Atlétika!  Közben Csenge mögött még jó néhány Pegazusos lány munkálkodott a jó eredmény elérésén. Szunyi Dorka,  átkozottul kemény bulit rendezett a mezőny elején, mert ugye kinézte magának a dobogót, ennek megfelelően sprint képességeit kihasználva behozta magát a 3. helyre az ő korosztályába. Így immáron az első és harmadik futó magyar és Pegazusos futó! No de Dorka mögött nemsokkal is parádés és ugyanakkor kemény, élet halál harcok alakultak ki! A 2006-2007-s korcsoportban tépett ezerrel a cél felé Kirst Athina, aki idén ugye, mint sokan tudják 300m-en fog versenyezni, ám most 2000-en célozta meg az első helyet.

IMG_0303 (1024x768) (2)
Pom-pom lányok, Dj zene, és hatalmas hangulat.

Athina hihetetlenül bátran és keményen odatette magár és a célba a csodálatos 2.helyen ért be. A cél előtt kb. 300m-el kiabáltam oda Athinának, hogy van előtte egy 2006-s futó, amire ő kegyetlenül elkezdett menni utána, de a cél egyre közeledett é, hát szükségünk lett volna még 40m-re. Sajnos a versenyben mindenkit egyben engedtek el, így nagyon nehéz volt nyomon követni az évjáratokat, csak tippeli lehetett ki mennyi idős lehetett. Nos esetünkben ez a 2006-s kislány, nem is kislány volt, hanem egy óriás!

IMG_0306 (768x1024) (2)
Ágó élete első komoly és nagy versenye.

Szép magas csajszi, akiről én is csak onnan gondoltam, hogy 2006-s, hogy a vége felé egyre jobban hátrafelé nézett Athinára, hiszen nagyon fáradt! A nagy szél mindenkit kifacsart. Athina újfent csodálatosan versenyzett. Közben jött a nagy meglepetés a semmiből, ami Athinát és engem is meglepett, hiszen Athina annyira az előtte futó csajra figyelt, hogy közben Kővári Blanka úgy volt vele, mi lenne ha ő lenne a nevető harmadik. Blankának nagy erőtartalékai voltak még, és okosan közelített a lányok mögött, akik csak egymásra figyeltek. Nos no comment! A befut mennyire lett szoros? Mindössze 5 ezred döntötte el a 2. és 3. hely sorsát! Athina ha van még pár méter befogja az első lányt ebben biztos vagyok, de közben Blanka mit ment emberek? 500m-el a cél előtt, még nagyjából 50m-re le volt maradva a csajok mögött, aztán eszméletlen hajrába csapott! Athina és Blanka egyaránt kivívták elismerésemet, no és persze az Osztrák lány, akik halálán volt úgy menekült de az utolsó méterig küzdött! Nos ez egy emberes csata volt, büszke vagyok a Pegazusos lányokra. Blanka végül eszement futással a 3. helyen végzett. Megjegyzem kedves olvasók, hogy Csenge, Atina és Blanka sprinter palánták, és bizony ezeket a csodálatos eredményeket 2000 m-en érték el! Igen ám, de közbe jusson eszünkbe, hogy a kis Peiker Panna, akit én magamban csak rókának becézek, nos Panna is betyárosat ment, hiszen 4. helyen hozta be a szekeret. Mégpedig úgy, hogy az elmúlt heteket szinte nem tudta rendesen edzeni, mert egy iskolában szerzett sérülés hátráltatta a felkészülését! Panna 60%-s állapotban is ebben a giga mezőnyben bejött biza a 4. helyen! Én úgy érzem Panna ha egészséges, nos hát………szóval ő egy kis atomanti!

IMG_0319 (1024x768) (2)
Sárgában Orsika a fiúkat gyötri

És elérkeztünk a mindig mosolygós, mindig nevető szív lélek Keczéry Orsikáig, aki most harcos tekintettel tempózott fölfelé a cél felé, ebben a hihetetlen nagy szélben. Orsika körülbelül 4-5 lányt előzött meg az utolsó 200m-en, így Neki köszönhetően az összes Pegazusos lány a legjobb 10-ben ért célba. Orsika pedig a csodás 6. helyet szerezte meg! Pont láttam az utolsó 200m-t, amit olyan erővel és sprinttel futott meg, hogy bámultak az emberek a szurkolók. Gyönyörűen versenyzett a mi vörös hajú csajszink! Mi is mondhatnék még, mit fűzhetnék ehhez a naphoz? Talán annyit, hogy nem okoztunk csalódást senkinek, mert rengeteg érmet, serleget hoztunk el, valamint ez az új team, akikkel most jöttünk, nos bizony szintén egy feltörekvő nemzedék, akikben ott van az új országos csúcs, bajnoki aranyak, és ha belegondolok, mi lesz pár év múlva, amikor vátó ob-n indulhatunk, nos ugyanaz, amit szoktam is mondani, és mint tudjátok eddig mindig bejött! Megígérem, hogy elverünk mindenkit, mert a Pegazusos lányokban igazi Magyar vér folyik, ősi erő, és kemény harci szellem! Ám mindezek mellett igazi csibész gyerekek és hihetetlenül élvezik az edzéseket. Az eredményhirdetés élmény volt, hiszen zene, taps, ujjongás fogadta a csajszikat és Benit is!

IMG_0433 (1024x768) (2)
No comment!

No de a verseny után jött ám a lényeg emberek! Fantasztikus ebéd, egy étteremben, ahol szinte minden dolgozó magyar volt. Micsoda nap! Hihetetlen magyar győzelmek, utána magyar szó az étteremben, finom ételekkel, aztán irány tombolni a vidámparkba, ahol bizony kisikoltozhatták magukat a lányok, mi pedig férfiak és szülők, embertelen eszközökre ültünk fel. Felejthetetlen nap volt ez a mai mindenki számára, mert büszkén, és sikeresen képviseltük hazánkat és a Pegazus Atlétikát! Hozzá kell tenni még, hogy mindez kiváló szülői támogatás, és hozzáállás nélkül nem jöhetett volna létre. Nagy köszönet illeti a szülőket!

Gratulálok minden versenyzőmnek, őszinte elismerésem!

Bécsben csillogtak a Pegazusos lányok!