Jégen, sárban, hegyi őrület…

Idén elérkeztünk a 4. Futapest terep, hegyi etapjához, amit most Pilisszentkereszten rendeztek meg! A Pegazus Atlétika csapata most egy nagyobb team-el érkezett a versenyre, mivel szerettem volna versenyzési lehetőséget biztosítani több új futónak is! Ez az etap most része volt a Multinavigátor kupasorozatnak is, amiben Zsámár Annát indítottam le, így Anna idén ebben a sorozatban versenyez!

16830160_682648568563218_1804165796_n (960x640)
Peiker Panna terepfutónk pirosban..

Reggel korán köd, fagy, jég, fogadott minket, de amire elérkezett a rajt ideje, kisütött a Nap, és ennek köszönhetően egyre jobban olvadt a hegyen a jég és a hó. Persze megjelent a csúszós sár, és a dagonya, ám ettől szép ez a sport! Hihetetlen nagy mezőny fogadott minket, aminek mi nagyon örültünk, mert szeretjük a kemény bulikat! Elsőként a hosszútávosok indultak el, ahol egyetlen versenyzőnk a 12 éves Zsámár Anna képviselte csapatunkat a 14km-es távon! A rajt előtt mindenki pacsizott Annával, és a következő pillanatban, Anna el is tűnt a mezőnnyel! Ezen a versenyen a 19 évesek kategóriájában Anna a nagyszerű 3. helyen futott célba! Büszkék is voltunk rá, no meg értékes pontokat gyűjtött a Multinavigátor kupában! A rövidebb táv 10 perccel később indult. Itt mint írtam több új első bálozó is elrajtolt nem is akárhogyan! A legkisebbeknél Juhász Ágota valami szenzációsat futott, hiszen Ágó a korcsoportja legfiatalabb futójaként a csodás 5. helyet szerezte meg! Volt szerencsém Ágóval futni, és veszedelmes tempót jött lefelé a hegyről.

16839753_682635725231169_1853559993_n (960x640)
Taktikai megbeszélés

A nagyobbak mezőnyében Szeretném kiemelni Nagy Emmát, aki már otthon érezte, hogy nincs jól, mégis el akart, és el is jött a versenyre, mert szeretne idén az összetett dobogón végezni, így mint mondta, neki minden pont nagyon fontos! Persze örültem is meg nem is, mert betegen nem szabad futni, és kell is szólni érte, ugyanakkor meg becsülöm ezért Emmát! No aztán itt van nekünk Munkácsi Réka. Réka ki szerette volna próbálni a versenyzést, és tette mindezt sikeresen! Szépen becsülettel le is futotta, élete első versenyét színeinkben! Szunyi Dorka, aki inkább sprinter lesz csapatunkban, nos külön kérte tőlem, hogy szeretne futni terepen! Dorka abszolút meglepett, amikor száguldott le a hegyről, és kiváló helyen ért be a finisbe! Annyira megtetszett neki a terep futás, hogy vetetett is gyorsan apujával egy terepfutó cipőt! Le a kalappal Dorka előtt! Dorka a kiváló 8. helyen végzett!

16830512_682653925229349_2118467013_n (960x640) (960x640)
Fazekas Gréti erős futása, épp a cél felé..

Tekintsünk tovább a többiek között is, miközben Zsámár Anna már valahol messzi a rengetegben jár! Nos a 10 évesek kategóriában egy újonc futónk vágtázott fel, aztán le a hegyről, mégpedig Buglos Flóra! Flóra úgy volt vele, hogy szeretné ezt a csodálatos tavaszi, hegyi élményt még emlékezetesebbé tenni, ezért kegyetlenül futott a sárban és a jégen! Nem is szerepelhetett volna jobban, hiszen Flóra 1. helyen végzett, aminek mindannyian nagyon örültünk! Flóra nagyot ment ezen a napon! Ezen a napon sajnos nem tudta hozni a maximumot kiváló kis futónk Peiker Panna, mert még a suliban megfájdult valamiért a lába, így Panna is csakúgy, mint Emma a becsületért jött erre a nehéz pályára! Panna bicegve fél gőzzel a 11. helyen ért most be, ami miatt  nincs miért szégyenkeznie, hiszen fele olyan gyorsan sem tudott futni, mint arra ő képes! A lábát ezután pihentettem pár napig, és azóta kutya baja! No aztán lássuk a pontversenyben nagyon is elölt harcoló nagyágyúkat, mégpedig Peiker Csengét! Csenge pár hónap alatt jutott el oda, hogy immáron fedett ob-n indulhatott és immáron egy terep kupa versenyt vezet! Megjegyzem a pontverseny második helyén jelenleg testvére áll Peiker Panna, ám csapatunkból többen bejelentkeztek erre a dobogóra!

16838113_682656128562462_1622143208_n (960x640)
Csapatmunka….. Marci és Panna

Közöttük van Fazekas Gréti is, aki meglepetésemre az 5. helyen futott be. Azért is lepett meg, mert a korcsoportja nagyon erős volt, így ez az 5. hely több ,mint szép! Grétivel még nagyon is kell számolni a lányoknak, aki szintén pár hónapja edz a szentendrei team-el, mégpedig terepen készül, aminek hatása hamarosan ki fog jönni nála. Na de Csenge! Csenge most harmadik lett, de egy furmányos tervem miatt, hiszen, mint írtam több másik klub is eljött erre a versenyre, ami miatt taktikáznom kellett! Bevetettem Csuta Dorkát, mert ha minden kötél szakad, akkor az ő feladata behozni az elsőséget! Az eredeti terv az volt, hogy Csengét kell egyengetnie, és a végén mehet a huss! Csenge szíve, lelke viszont nagyon nagy, így nem az eszére hallgatott fent a hegyen, ezért eltaktikázta magát, ami miatt nem voltam dühös, hiszen itt tanulja meg az ember a saját bőrén, hogy mire kell a jövőben majd figyelnie! Dorka így 1. helyen futott be, míg Csenge egy derekas, kissé eltaktikázott futással a kiváló 3. helyen!

16838083_682657498562325_961120025_n (960x640)
Juhász Ágota élete legkeményebb futása…

Örülök, ennek a kiváló kis team-nek, mert az új futóink is kiválóan mutatkoztak be, régebbi versenyzőink pedig rutinosan, okosan húzták be a győzelmet, dobogókat! A rövid táv egyetlen férfi harcosa, aki idén már megjárta a poklot is, elkezdett végre magára találni, és kijött a gödörből. Ő nem más, mint Móró Márton! Marcink nagy teherrel érkezett vállán, mert elhatározta, hogy idén megnyeri a Futapest kupát! Ám az idény nem úgy indult, ahogy azt megálmodta. Beteg lett, közben össze is törte magát, szóval döcögősen indultak a pontok, nehezen csordogáltak, de csordogáltak! Most pedig ezen a versenyen, mondhatom hogy ömlöttek a pontok, mer a kiváló 2. helyével, 20 pontot zsákmányolt! Marci nagy kópé, és még nagyobb harcos! Most az összetett 2. helyén áll! A versenyen becsületesen helyt álltak Lenygyel Liziék, akik elég sok kihagyás után végre rajthoz tudtak állni egészségesen! Laura sikeresen felépült a tüdőgyulladásból is! Gratulálok Nekik!  Ha megnézzük a Futapest kupa eddigi összesített pont táblázatát, nos eléggé nyitott a buli! De azt is láthatjuk, hogy milyen a sorminta! Iszonyatosan jó versenyek elé nézünk, mert a dobogó 1.-3 helyére elég sokan bejelentkeztek a csapatból is a lányoknál!

16831321_682656148562460_1193704121_n (960x640)
Szunyi Dorka! Sprinter a hegyen?????

Ezen a versenyen is jól megmutatkozott, hogy a Pegazus Atlétika csapata hónapról hónapra erősödik és egy masszív lány csapat kezd össze állni! Szeretném viszont kiemelni a verseny többi résztvevőjét, akik a futás élményéért, a kihívás miatt jönnek és futnak, mert a szürke hétköznapok után, lelki felüdülés a Pilisben futni! Lássuk kik a királyok és királynők ezen a napon! Tilki Rita! Fazekas Gréti anyuja azóta indul, és fut ezeken a versenyeken, amióta Gréti atletizál! Csikód Zsuzsi! No comment! Zsuzsi egy legenda már a csapatban! Lázár György! Gyuri három éve azt sem tudta, mi a futó cípő, azóta mára a hosszútávok versenyzője! Molnár Zsolt, és Molnár Tibor! A molnár fiúkat a legkeményebb fából faragták! Jó ez a csapat én mondom Nektek!

Gratulálok Mindenkinek a teljesítményükhöz! 

Pilisszentkereszt Cross!