Csuta bomba, Montvai arany…

Idén is kiutaztunk az ausztriai Mödlingbe, ahol egy tradicionális régi nemzetközi utcai versenyen vettek részt a Pegazus Atlétika kiválóságai, nevezetesen Csuta Johi, Montvai Anna, és Csuta Dorkánk. Nehéz is elkezdeni az írást, ám valahol mégis el kell kezdeni.

Anna a rajtnál
Trófea
Dorka, 16:31

Hideg, és enyhén szeles időben állt rajthoz Montvai Anna, az utcai sprint táv érem várományosa, aki bizony egy okos kezdés után a táv második felében egy keményebb tempóváltást követően nagy előnyre tett szert, amit a célig meg is tartott, így Anna az 1. helyen ért célba, mindannyiunk nagy örömére. Anna sikerei után következett kettő szintén kemény lány, Johi és Dorka, akik mindketten az 5000m-s távon indultak, ám Johi 5000m-s indulásának nem igazán örültem, ám ezt meg is beszéltem Johival és apukájával. Dorka 5km-s indulása zöld utat kapott, korban is a hozzá passzoló távon futott, és a mezőny erőssége is kimondottan rá volt szabva, ennek köszönhetően bődületes időt futott a pontosan kimért távon, és az abszolút, és a korcsoportos 1.helyet is elhódította. 16:31-s időt futott, ami bizony nagyon erős, főként, formája messzi még a top formulától, mégis a múlt évi 17:03-s legjobbját, bőségesen bedarálta.

Johi és én...

Dorkával a 2020. évi célunk a 16:00-s 5000m-s idő futása. Johink is kitett magáért, hiszen az idő amit futott, ugyanannyira erős, mint Dorkáé, és nem is tudom, hogy itthon fut e valaki 11 évesen 19:00-s 5km-t, de Johi bizony képes volt rá. Nagyon örültem mindhárom lány eredményének, mert Anna újabb győzelemmel térhetett haza, Dorka szintén nyert, és hihetetlen új egyénit futott, míg Johink is bemutatkozott egy fantasztikus idővel, bár én jobban örültem volna egy 1500m-s sima győzelemnek, mint egy 5km-s brutál időnek, hiszen ebben a korban nem az idők kergetése a fontos, hanem a sikerélmény. Nagyn büszke vagyok mindhárom lányra,… mindhárom lány a maximumot hozta ebben a gyönyörü kis ékszerdobozban, Mödlingben, ahova következő évben is vissza fogunk térni. Kettő arany, kettő nagy egyéni csúcs……kell ennél több!?

Brutális Mödling, kettő arany, kettő egyéni csúcs!