Egy új generciós harcos, aki a hegyek királya akar lenni….

Először is ki ez a gyerek? Miért új generációs harcos, hogy jön ide az Ír vér, és mit keres a hegyen!? Nos lássuk előbb a srác lelkét az én szemszögemből, és a versenyét, ahol felnőtteket harapott, mart meg, jelezvén, hogy igényt tart a hegyre, a hegyi trail versenyek dobogós helyezéseire. Egyik nap mondottam Dorka tanítványomnak, hogy van a futó, van a jó futó, és van a klasszis futó. Kérdezhetik az emberek, hogy milyen a “futó,,?

Az a konok vér….

A sima futó szeret futni, elmegy edzeni, de ha úgy van nem megy le, és a pihenésre, étkezésre sem figyel annyira, valamint vérmes szándékai sincsenek a futással, csupán amikor kedve és ideje van, fut egy jót és le is jár edzeni, ha nem szeret egymagában futkosni. Lássuk ki a “jó futó,,? A jó futó már célzottan edzi magát, vannak azért célok is, szorgalmas is, ám ha akad egy jó buli a haverokkal, vagy iskolai program, vagy családi szeánszok, akkor ő ott van és néha hátrányt szenved az edzés vagy egy verseny. És mi különbözteti meg a klasszis futót a többitől!? Nos erre egy névvel lehetne válaszolni…..O’…..Shea….Colin! Konok, eltökélt, szorgalmas, és inkább meghal, és inkább lejön betegen edzésre, mintsem feladjon bármit is! Colin olyan erényekkel rendelkezik, ami sokkal többet ér egy futónál, mint a tehetség és bizony ő nem patika futó, ha kell odabassza magát, és ilyenkor jön elő az, hogy az Ír vér, bedarálja a magyar vért, aminek én felettébb örülni szoktam, mert az edzéseket, amikor még nem fáradt, és minden klassz, azt magyar vér csinálja végig benne, ehhez nem kell semmi extra, ám amikor jön a szevasz tavasz beszarok, befosok, vért izzadok……nos Colin Ír vére dolgozik de kőkeményen, és én mondom ez a gyerek a hegyek királya lesz idővel kis hazánkban és meghatározó terep-hegyi futója, de ne temessük a pálya versenyeket sem, mert mint írtam konok, és egy konok vérmes futónál “rosszabb,, nincs a világon, ezt minden edző tudja, és 26 évem alatt láttam már versenyeken olyat, amikor a konok, megette a patikát! No de mit keres a hegyen ez a gyerek!?

Aki Colint a világra hozta, 5. lett...

Hát tök egyszerű……ott szeret futni és versenyezni, és a mostani versenyén is “fél legálisan,, indult a mi “törpénk,, és mivel muter is indult, így a szervezők zöld kártyát adtak harcosunknak, ( szerintem a muter kamukázott a szevezőkenk, de ez csak az én véleményem) aki élt a lehetőséggel és 2007-s terminátor lévén ő úgy gondolta, ad egy kis leckét a hiper szuper high-tech kütyükkel ellátott magyar I.phone futóknak. Egyesületünk jelenlegi legkeményebb vérrel, és a legszívósabb lélekkel O’Seha Colin rendelkezik ez számomra nem is kérdés, mert kis hazánkban az elmúlt 20 évben egy ilyen “állat,, futó csak egy termett, ismertem is és az a pécsi Bene Barnabás volt, aki ugye Eb-t nyert, meg azt vert meg, akit akart kb, és Barnus is “átlagosan,, kezdte, de állat volt és konok, aztán felnőttként meg állat mód elverte a sok patika futót, de a Spanyol mezei team-t és Európát is kirázza mind a mai napig a hideg ha szóba kerül azt hiszem! Colin lelke olyan mint Barnusé és….. természetesen vannak nála gyorsabbak és állóképesebb futók kis hazánkban, de ha Colin ilyen marad, ilyen marad az a fránya vére, akkor a “bolt már most bezárt kérem szépen,,! No de mielőtt a boltot bezárnánk, nézzünk rá kicsit, mit művelt odefenn a hegyen szinte illegálban!?

Bene….akarom mondani, Colin rajtszáma!

Lássuk hát….Lipót Trail, 12km, 350m szint, 1óra 1 perc ( szerintem az apja Ír UFÓ), 100 induló, nem volt korcsoport csak abszolút, és…..7. lett a srác! Most komolsalyan…….erre most mit írjak, mint az edzője!? Ha én lennék Alberto Salazar, akkor annyit tudnék mondani, hogy, tudatos orvosi háttér….he he he, ám Gedeon Zsolt vagyok, és annyit mondanék erre, drága fiam Colin, elmész te a p.csába! Előtte válogatott futók rohangáltak, miközben a mi harcosunk meg kaptat fel utánuk a hegyre, mondván lesz még nektek nemulass nemsoká, ám addíg is bejövök a felnőttek között a top 10-be, meg megnézek magamnak néhány válogatott ifi, meg felnőtt futót! Amikor kedves anyukája felhívott, vagy írt, nem is emlékszem pontosan, csak arra, hogy Colin villantott egy nagyot, és bejelentkezett a hegyifutók táborába, és mint tudjuk a hegyi emberek kemények, és kellően betegek! Anyuka sem 100-s, mert Adél muter bizony az abszolút nők között brillírozott, ott pedíg hasított egészen az 5. helyig, amivel újfent sikerült meglepni. Adél, aki, mesekönyveket ír……mit keres ilyen elől a mezőnyben!? Hát hölgyek és urak, igyekeztem bemutatni önöknek, milyen az, amikor kettő “kattant,, arc…..letesz valamit az asztalra! Nekem letettek, többet is mint kellett volna! Szívből gratulákok Adél, és Colin, és köszönöm neked John! Ja az ír vér!? Az apja Ír pasas, és repülőgépeket szeret, és csak ezért vettem be Colint a csapatba futni! Yeeeeeeeee Forever Boeing 737NG!

O’Shea Colin, Ír erő, magyar virtus és a hegy!