Terv, megfigyelés, értékelés, végrehajtás…

U-16 öt nemzet válogatott viadal, 2000m: Csuta Dorottya 1.hely

A terv: Csuta Dorottya idén is bekerült a serdülő válogatottba, amit idei kiváló munkájának köszönhet, hiszen nem kellett futnia , a székesfehérvári válogató versenyen. Dorka idén megnyerte a fedett pályás bajnokságot, 1500-3000m-n. Megnyerte a Skót 3000m-s liga futamot, ahol Skócia legjobbjait sikerült legyőznie! Megnyerte a mezei futó bajnokságot, a mezei ligát, mezei diákolimpiai döntőt, a diákolimpia pálya döntőt!

Doró AZÉRT a zászlóért harcolt! Ezért dolgozik!

Megnyerte a szabadtéri magyar bajnokságot 1500-3000m-n, megnyerte a magyar ligát 1500-3000m-n, és a hegyi futó magyar bajnokságot is. Klasszis időket futott, és mindezeken túl, rengeteg kisebb nagyobb versenyt is behúzott győzelemre! Tényekkel alátámasztva kijelenthető, hogy hazánk legstabilabban teljesítő, és egyenletesen fejlődő futója, reménysége!  Így adott volt számunkra, hogy a 2018. évi, utolsó nagy megmérettetésre is felkészülten, optimistán, és egészségesen agresszív versenyzési stílussal utazunk Győr városába! A terv, a cél nem volt más, mint a győzelem, így Dorkával, már jóval a verseny előtt, három tervet dolgoztunk ki! Ezeket, professzionálisan el is gyakoroltuk edzésen, így már nagyon vártuk a versenyt! Az “A,, tervünket a szél gyorsan keresztbe is húzta, hiszen nem titok, de nem csak a győzelem volt a célunk, hanem egy 6:10-s idő megfutása, amire képes is Dorka, az edzésen futottak alapján, ahol olyan 1000m-t futott, aminek 800-s részidejével bőven megnyerte volna a serdülő ob-t 800-n, de a felnőtt 800-on is közel lett volna a dobogóhoz! Ebből nem nehéz kiszámítani az 1000m-s edzés idejét, amiben az volt a félelmetes, hogy tudott volna tovább futni!

Szurkolóink egy része…Lili, Blanka, Lizi, Orsika, Timon, Teó….

Így két héttel az U-16-s viadal előtt a Margit szigeti pályán az “A,, tervet jelöltük ki! No de a természet úgy döntött, hogy ezzel még várnunk kell, így azonnal hatályba lépett a “B,, terv, a “C,, tervünk a vész terv volt, de erre nem került sor! Így maradtunk a “B,, tervünknél, ami arról szólt, hogy szabad kezet kap 2 kör után Dorka, vagyis, utána a bulit ő viszi el a hátán! De a “B,, tervbe is szőttünk, alaposan kidolgozott csalikat, amiket méterre pontosan megbeszéltünk! A verseny előtti napon, és este is többször átrágtuk magunkat ezeken. Aztán eljött a reggel, és elmentünk sétálni, és újra vettünk mindent pontról pontra! A verseny előtti hetekben az ellenfeleket alaposan kielemeztük, friss eredmények, videók! Én magam a fellelhető összes videót napestig elemeztem, így hatékonyan tudtunk készülni az ellenfelekből, bele értve Dorka társát is! Így a terv készen állt, és Dorka is, pedig egy masszív, és kemény idény állt mögötte!

Megfigyelés: A megfigyelés itt a verseny első kettő körére koncentrálódott, hiszen fújt a szél de piszkosul, így Dorka feladata nem volt más, mint figyelni az ellenfeleket! A mozgásukat, és miként helyezkednek! Ezek az infó morzsák később jól jönnek a táv többi részére! Dorka pontosan tudta mi a dolga, hiszen a radarja kiválóan működött és pontosan tudta azt is, ki az a kettő futó, akire maxi figyelnie kell! A megfigyelés is kiválóan működött!

Értékelés: Dorkával az évek alatt megtanítottam, miként kell azonnal infót értékelni, és pillanatok alatt dönteni, határozottan, magabiztosan! Gyakorlatilag ennek is köszönheti néhány olyan győzelmét, ahol a verseny azért pereces volt számára. Ezen a versenyen is emlékszem arra a pillanatra, amikor kiváló agya értékelte a helyzetet, és azonnal döntött. Megbeszéltük, hogy minden tervet azonnal felülírhat, ha úgy látja jónak, de akkor azt határozottan tegye, és azonnal! Erre Doró tökéletesen alkalmas! 

Végrehajtás: Mint tudjuk, a terv végrehajtása sikerült, Doró újfent megnyerte címeres mezben hazájának, és csapatának, de legfőképpen magának ezt a komoly nemzetközi versenyt, így a maximális  pontszámot hozta a csapatnak is!

Utolsó nap……utolsó gondolatok…..

Gyönyörű, okos versenyzéssel szerezte meg a győzelmet, aminek borzasztóan örültünk, hiszen újra a mi kis egyesületünk, kis-nagy futója nyert, amiért mi nagyon büszkék vagyunk Rá, no meg tudjuk mi ketten Dorkával, hogy milyen sok, és precíz munkát végeztünk el, hogy ez az év is ilyen kiválóra sikeredjék! Természetesen itt nem a mennyiségre gondolok, mert ha valakinek megmutatnám Dorka edzés naplóját, bizony nem hinne a szemének, de ez egy másik történet! Megyünk előre, hittel, akarattal, és bármi is vár ránk, illetve bármi is vár Dorkára, csak előre tekintünk! Dorka tehetsége mellé párosul a szorgalma, alázata, és a jól  tervezett edzés program. Ez a siker záloga!

És az öröm: a versenyre külön érkezett egy Pegazusos különítmény, szülőkből, és a csapat futóiból, akik zászlóval, és Dorka feliratú transzparensekkel érkeztek, no meg dudával! Nagyon nagy öröm volt ez számunkra, mert a lelátón tomboltak Dorkáért, és tapsoltak, kiabáltak neki, no meg természetesen a másik magyar lánynak, Varga Grétinek is, hiszen egy alomból származunk, így neki is jutott a kiabálásunkból, tapsunkból!

No comment

A verseny végén többen felajánlották, hogy elvisznek haza autóval, de én inkább a vonatot választottam, mert az örömömet egyedül akartam megélni. A vonaton csak mosolyogtam, és olvastam kedvenc újságomat az Aranysast, az én bibliámat, de egy szavára nem emlékszem, mert az örömöm, és a büszkeségem, amit Dorka iránt érzek, és a csapat irányába, az elködösítette az olvasmányom! Amikor leszálltam a déliben, utána Surányban, kis falumban a kápolnánál, hálát adtam az égieknek, és Rózsavölgyi Istvánnak, hogy velünk voltak! A verseny előtti este kértem a NAGY mestert esti sétám alkalmával, hogy adjon erőt Dorkának és szurkoljon neki! Hát adott, így az örömünk már közös!

Szívből gratulálunk neked Dorka!

Play Hard!

Csuta Dorottya győzni ment……és győzött! U-16 válogatott viadal!