Országos mezei futó diákolimpia döntő Gödöllőn…bombastic, it’s a fantastic…..Csuta Dorottya országos bajnok!

Beszámolóm hol is kezdhetném, hiszen ezer irányból el lehetne kezdeni, de elkezdem!
Csuta Dorottya mezei futó országos bajnokságot nyert a diákolimpián, ami a legnagyobb és legerősebb mezőnnyel rendelkező futó esemény kis hazánkban. Több százan indultak el, köztük a top legjobbak, hogy megütközzenek a bajnoki címért, amit idén is a mi lányunk Dorottya hódított el. Igaz múlt évben ici-picit könnyebb volt a szitu, mert ugye idén, már idősebb versenyzőkkel is szembe találta magát, mi több a mi leányunk majdnem 2004 év végi születésű. Ám a tény az tény, büszkén írhatom le, hogy kőkemény futással, megérdemelten győzött Dorka!

12969386_533744143453662_1994215755_n

Felkészülésünkről nem is írnék sokat, mert az igazi műhely titok, de azt hiszem minden úgy történt, ahogy annak kellett történnie! Dorkával több variációt is átbeszéltünk, hogy fegyvertára bőséges legyen, mert az ellenfelek is brutál kemény csajok voltak. Ezért olyan taktikát dolgoztunk ki, amihez képest Csernobil egy pici pukkanás volt. Előző este hajnali kettőkor kimentem a kertbe és kértem az Isten, hogy adjon jelet nekem. Becsuktam a szemem, felnéztem az égre és amikor kinyitottam a szemem, ott az égen a legfényesebb csillagra néztem pontosan. Ez volt a jel! Így,már nyugodtan feküdtem le aludni. Természetesen nem égi jelekből versenyzik Dorka megnyugtatnék minden kedves olvasót! Olyasvalamiből táplálkozik, ami mindig hajtani fogja őt előre. Ez nem más, mint a szüleiből áramló szeretet, a csapatunk nagy szeretete, ami övezi őt és én is nagyon szeretem. Szülei nagyon jó szülők, amolyan igazi rendes szülők,akik hihetetlenül szépen terelgetik Dorka életét, megadván neki közben a szabadságot, természetesen a korához mérten. Én pedig kollégaként dolgozom Dorkával, barátként, és a felkészülése, ennek köszönhetően nagyon jól szokott sikerülni. A verseny napján korán érkeztünk ki Csillával és Athinával a gödöllői reptérre a verseny helyszínére. Körbenéztem és tudtam, éreztem, hogy itt ma egy ember fogja megnyerni a 2 km-s távot és az Csuta Dorottya lesz! Dorkáék is megérkeztek, és mi ketten elindultunk sétálni. Jót beszélgettünk, kicsit átmozgattunk, jele nem volt stressznek, félelemnek. Tudtuk mindketten, hogy kinek mi a dolga, mi a mai feladat. A feladat nehéz volt, mert nagyon sok induló volt, és nagyon jók az ellenfelek, mi több jó páran majd kettő évvel idősebbek Dorkánál. A mi pici lányunkat azért nem kell félteni, mert egy brutális erő lakozik benne amit tud is használni, ha kell. Hát itt kellett. A rajt előtt még megbeszéltünk minden pici részletet, és Doró elindult a rajthoz. Én meg felfelé a dombon és vagy három éve nem imádkoztam az égiekhez, de most kértem őket,hogy………..mert megérdemli! Megérdemli a győzelmet! No a mezőny elrajtolt szépen időben és a mi csodálatos Dorkánk a rajtot követően a 40. hely körül találta magát. Nézem a távcsőben az első 2-3-10. helyet és kakukk. Na akkor lássunk hátrébb. Látom Dorkát nagyon hátul, de azt is, hogy vágtat elementáris erővel, ráadásul felfelé az emelkedőn. Amire ezt a kb 700m-t megtették, Dorka, már az első helyen volt! Képzeljék csak el. Ez a pici lány 39 helyet futott erőből felfelé, hogy megfogja az elsőket. És ami ezután jött na az a kemény………ment tovább nem lassított, és nyomta nyomta, nyomta ami a csövön kifért.

12939341_533742950120448_125776581_n

Embertelen iramot futott végig és közben lássuk meg, hogy óriási lemaradást hozott fel. Ennek köszönhetően ellenfelei kicsit el is maradtak tőle kb. 15 méterre, ám ők is megszívták magukat,aminek én nagyon örültem,mert tudtam, hogy Dorkának még van a tarsolyába meglepetés. Tökéletesre sikerült a tervünk,amit napokkal ezelőtt szövögettünk, és ezért annyira büszke voltam rá, hogy el sem tudom mondani. Bevált minden amit terveztünk és amikor ellenfeleink kezdték volna befogni, jött a bombastic,pedig Doró is kutyául volt, ám nagyon jól bírja a fájdalmat, savasodást. Befutott a mi Dorkánk a célba és mindannyian annyira de annyira örültünk, és ez egy igazi megható pillanat volt! Nem érdekelt minket semmi, senki, az sem hogy hol vagyunk, Doró anyujával, Csillával, Albival megöleltük egymást, és külön boldogság volt, hogy Athina tanítványom láthatta mindezt,akit kikértünk az iskolából Doró futásáért. Athina látta a jövőt, látta példaképét Csuta Dorottyát győzni és azt is, hogy a Pegazusok futói nem diákcsemegék! Soha nem leszünk azok és ezt Dorkánk nagyon is megmutatta! Ez a csodálatos kislány, az ő eredményei sehol nem lennének, ha nem ilyen csodás szülei, és testvérei lennének,aminek köszönhetően egy rendkívül kiegyensúlyozott versenyzővel, emberrel, lánnyal gazdagodik a hazai atlétika. Doró sikere igazi csapatmunka. A Pegazusok gyermek csapatának munkája is,mert Dorka olyan gyerekekkel készülhet, akik őszintén szeretik őt, nem irigyek, felnéznek rá és Doró is imádja társait. De a legfőbb titok maga Doró szíve! Olyan szíve van,ami csak keveseknek. Él hal a futásért…….ezért él, ezért edz, tanul rendesen, mert olimpiai aranyérem az álma. És nekem ez nagyon tetszik.12939552_533743606787049_441818375_nSzeretném megköszönni ezt a megható és csodálatos napot kis tanítványomnak Csuta Dorottyának és szüleinek Csuta Albertnek és feleségének Gabikának, hogy ennyire jól és olajozottan tudunk együtt dolgozni! Szeretném megköszönni, Medve Csillának a sok háttérmunkát, ami nélkül nem tartanánk itt ahol, és Kirst Athinának és Gabika barátnőjének a hihetetlen szurkolást!
Külön köszönet illeti a szervezőket, mert a program nem csúszott és minden a helyén volt profin, tökéletesen.

Szeretnék gratulálni az ellenfeleknek is, főként Gajdos Dominak és Bartkó Virágnak, mert hihetetlen csajok, kőkemények és remélem a jövőben is találkozhatunk velük,mert együtt sokkal többre képesek ezek a lányok,mint külön külön. Fantasztikusak voltatok csajok!

Eredmény!
Csuta Dorottya 2km mezei 6:37-el, országos bajnok!

 

További képek facebook oldalunkon!

 

Csuta Dorottya országos bajnok! 2016.04.05.