Nyitogatja körmeit a mi Johnik…

Hihetetlen eredménnyel zárta a napot Csuta Johi atlétánk, aki 11 éves futóként félelmetes idővel, a felnőtt abszolút mezőnyt is maga mögé utasítván nyerte meg az egyre népszerűbb, Budapest Urban Games utcai futóversenyt, és hódította el az értékes nyereményt és egy csodálatos érmet. Johit ma nagy meleg, igazi hőség fogadta a Citadellán, ahol az aszfalt minden futót próbára tett, köztük reménységünket is.

Lassan célban a győztes…

A rajt után Johi bátor tempót diktált, és sikerült a táv alatt minden felnőtt versenyző elé kerülnie, és 15 mp előnyt szépen megtartania a célig, amivel a korcsoportot és a felnőtt abszolútat is magabiztosan nyerte. A táv és az időjárás sem volt kegyes Johihoz, hiszen a Gellért hegyről lefelé futottak, és egy fordító után kanyargós utakon vissza a Citadellára, ami önmagában is kőkemény feladat, ám itt a perzselő aszfalt és a hőség is rátett vagy tíz lapáttal. Ám a nézők, szurkolók nagy megelepésére egy alacsony növésű, 11 éves Pegazusos lány kanyarodott be a célegyenesbe, ennek okán Johi nagy skalpokat gyűjtött be, és persze csodálatos nyereményt!

Johi érme csodálatos…

Ha így folytatja, akkor 3 év és nővérére is potenciális veszélyt fog jelenteni, aki ugyanezen a napon szinte majdnem egy időben nyerte meg a serdülő liga 1500m-s döntőjét, de ez egy másik történet, hiszen Dorkára még holnap vár egy 3000m, ahol remélhetően győzelemmel zár, és egy értékelhető idővel! Szívből gratulálunk Johinak, és további sok sikert kívánunk!

Csuta Johanna nyerte az Urban Games 5,5km-t!