Egyre szorosabb…

Kedves rajongók, olvasók! Elérkeztünk a Futapest terep kupa immáron 6. állomásához, a csodálatosan szép Verőcére. Nem csak a kilométerek pörögnek, hanem az idő, a helyszínek is egymással párhuzamosan, ám mielőtt még belemennék mindenféle Einsteini tér-idő elméletekbe, nézzük, hogy a Pegazus Atlétika sztár futói, miként hajlították meg a teret és az időt a verőcei dombokon.

17553934_10212591512484885_5534406369149279638_n
Bemutatkozik, Munkácsi Réka

Bizony bizony ezen a versenyen protonok, és neutronok csatáztak egymással és ezek ütköztetésével született meg a Földünk. Na most meg itt állunk az egyik teremtés elméletnél, de talán nem is butaság, hiszen futóink teremtettek! Hihetetlen szép eredmények születtek, és bizony tetszik vagy sem, de minden futó molekulákból és atomokból épül fel, tehát nem is beszélek itt butaságokat! No félre a viccel, hiszen anno 2-s voltam fizikából, és nem fizikus, hanem edző volnék. Így lássunk neki, és nézzük meg mi is történt Verőce hágóin. Nos a legkisebbeknél bemutatkozott egy vadi új futónk, aki most jött ki a szalonból, annyira új, és itt próbálta ki a hengereit. Elsik Noel egy fantasztikus 5. hely büszke tulajdonosa, mégpedig egy erős mezőnyben szerezte meg ezt a szép eredményt! Lázár Gyurika még gyengélkedik a sajnálatosan, hosszúra nyúlt kényszerpihenője miatt, így most a 8. helyen ért be, amiért bizony nem kell szégyenkeznie, hiszen múlt évben a Ferrári sem brillírozott az F1-ben, ám ost veri a Mercédeszt! Gyurika az év második felére újra a maranellói istálló dicsőséges fényében tündökölhet, de ehhez sokat kell dolgoznia és nagyon keményen, mert előtte és mögötte ott van a HAAS Ferrai, a Williams, A Mclaren, és a Force Inia, vagyis elérkeztünk Móró Mártonhoz, akinél még az idény első szakaszában a beállításokon dolgozunk, mert a téli tesztek elmaradtak Barcelónában ( Szentendrén) betegségek sora miatt! Ám a mi Co. pilótánk eszméletlenül stabilan, keményen hozza ki magából a maximumot, és bizony teljesen nyíl számára a kupáért folytatott harc!

17499296_10212591502044624_1908515455022355574_n
Fazekas Gréti egyre erősebb…

Marcink a kiváló 2. helyet szerezte meg! A rövid távon magabiztosan nyerte korcsoportját Simák Gergő főkertészünk, aki bár fáradtan, de céltudatosan futotta le az öt felest! A rövidtávos srácok közül Tarnay Teó idén egy jó erős mezőnybe csöppent, ami hasznára is válik, de minden pontért, méterért nagyon meg kell harcolnia! Ám szorgalmának köszönhetően a ranglista 3.helyén áll, ezen a versenyen pedig a 8. helyt sikerült becserkészni! Na jöhet a feketeleves, jó sok borssal és erős paprikával? Elérkeztünk egy kényes, és ingoványos terepre………a lányokhoz! A lányok, a nők nem csak a férfi szívek gyilkosai, de egymásé is, mert se perc alatt tudják egymást is szétszaggatni! No estünkben szó nincsen erről, mert csapatunk futói szeretik egymást, de ha verseny van, no nem riadnak meg a full kontaktól sem néha! Megjegyzem szeretem a harcias magatartásukat is, hiszen inkább spártai vér csörgedezzék bennük, mint hitvány Perzsa! Nos ha már elérkeztünk a termopüléi csatához, bizony rengetek Perzsa és maroknyi spártai gyűlt össze a versenyen. A spártaika természetesen mi vagyunk, de az itt megjelent perzsa harcosok, vagyis az ellenfeleink nem hitvány kutyák, hanem derék, bátor harcosok, akiket nagyon tisztelünk.

IMG_0588
Nagy Emmánk terepen…

Ők jó perzsa harcosok, de találkozhattak a spártai nők ( Pegazusos) harcias futó képességeikkel! Nagy Emma Szentendre hegyein edződik, szívós és szorgalmát a nemzetközi űrállomáson dolgozó ISS legénysége is megirigyelné! Emma abszolút esélyes az éves kupa valamely fokára, így Ő bátran, csendben szedegeti össze az arany értékű pontokat! Most is ezt tette és a 6.hely bizony sokat ér, hiszen hol van még év vége!? Addig az ISS is megkerüli párszor a Földet, és az űrhajós legénység izomsorvadással fog visszatérni a Földre, míg Emma egyre erősebb, és erősebb lesz! Repüljünk tovább a következő spártai, harcos pilótára, mégpedig egy friss, és üde, totálisan új futóra, aki talán a nap meglepetése, hiszen megmondom őszintén, hogy nem ide vártam. Munkácsi Réka nagyon elkapta a fonalat, talán úgy, mint a légi utántöltésre váró F-16-s gépek Szíria felett, hiszen Rékus nagyon, de nagyon nagyot ment! Réka hihetetlen, de a 4. helyet kapta el de rendesen ám! Szenzációsa csaj! Mögötte érkezett be csapatunk rutinos, ravasz, és harcedzett futója az 5. helyen Lengyel Lizi, aki ezzel az eredményével át is vette újra a vezetést a kupasorozat éves tabelláján, címvédőhöz méltóan! Igen ám, de a csapatból nagyjából 6 futó, foggal körömmel azon van, hogy Lizit fülön csípjék, és bizony ádáz harcok mennek minden pontért, helyért! Lizi mellett szól a rutin, az újak, pedig vérszagot szimatoltak! És íme egy igazi vérfarkas ütötte fel a fejét, Fazekas Gréti személyében, aki pár hónapja edzi magát a csapatban, a farkasfalkában, és máris hatalmas étvággyal vadászik a pontokra. Most a 3. helyével jól megtömte magát, de azt hiszem, ez Neki nem lesz elég! Bizony bizony a többi versenyzőnknek is nagyon számolnia kell Grétivel, hisz Gréti nem beszél, nem nyafog, nem mutat ki semmit……..csak harap!

17425943_10212592166941246_5316950367589252737_n
Lengyel Árpink, long distance runner…

De azt egyre jobban! Ezért is került bele a mezei futó lány csapatba, mert teljesítménye elérte azt a szintet, hogy futhasson bajnokságban a Pegazus címerért! Végére hagytam győztes futómat, Zsámár Annát aki most a  security agent szerepét töltötte be, vagyis feladatot kapott, taktikai feladatot, hiszen hol jobb ezt gyakorolni, mint itt a Futapesten! Grétinek és Annának fontos szerep jutott, és mindketten profin megoldották! Hogy mi volt ez a teszt feladat, az örökre a feledés homályába fog elveszni. Anna az 1.helyen érte el a célt, és az abszolút kategóriát is megnyerte, egy végtelenül könnyed, laza futással! A lányok közül a végére hagytam Lengyel Lalunkat, aki bizony élő példa arra a fiatalok körében, hogy aki szeretne csinos és egészséges lenni, annak sportolnia kell és edzenie magát! Laura szinte minden versenyen becsülettel lefutja a távot, és edzi magát minden héten. Az én olvasatomban, Ő is ugyanannyira eredményes, mint az élmezőnyben harcoló farkasoké! Csikós Zsuzsiról kell nekem Írnom!? Ugyan már kérem szépen! Zsuzsi a Pegazus atlétika védjegye immáron, és aki szeretné jobban megismerni, az edzéseinken megtalálja! Zsuzsi hamarosan nyitja a Budapest, Peking útvonalat…….fel a fejhallgató, play music, néhány selfie és nincs megállás! Szeretném megjegyezni, hogy a Futapest rövid távjain valamiféle irdatlan csata kezd kibontakozni a dobogóért és a helyekért, amire nagyjából 6-7 lányunk be is jelentkezett! most voltak akik otthon maradtak, mert fontoabb verseny miatt ki kellett hagyniuk Verőcét, de tűkön ülve figyelték, hogy mi történt Verőcén, és bizony a ranglista, versenyről versenyre folyamatosan változik. A hosszú távon a modern kor, felnőtt katonái, strapabíró futói jelennek meg, minden hegyi-terep versenyen, és örömmel, körömmel harcolnak azért, hogy magukhoz mérten a lehető legjobbat hozzák ki magukból! Lengyel Árpád, Lázár Gyuri, Tarnay Károly, Molnár Zsolt, Molnát Tibi ( 2.hely), Keczéry Attila fantasztikus teljesítményekkel büszkélkedhettek! 

Gratulálok Nektek!

Élesedik a csata! Verőce terep kupa!