Kiváló szereplés…

Elkezdődött az idei évi nagy menetelés a diákolimpiák megmérettetéseit illetően, hiszen ma a budapesti, holnap a vidéki iskolák több száz fős mezőnyei csaptak, csapnak össze! A mostani budapesti döntőt is nagyon vártuk, hiszen Dorkán kívül lehetősége volt rutint, tapasztalatot szerezni Szunyi Dorkának, és Keczéry Orsikának! Sajnálatosan rossz hír, hogy egyik nagy arany esélyesünk Kirst Athina versenynap reggelére megbetegedett, amit nagyon bántam, mert a mezőnyét nézve biztos győzelemtől esett el, valamint a továbbjutástól, így az idei diákolimpiai mezei szereplés neki véget is ért!

17619233_701111896716885_905122848_n
Orsika derekasan küzdött. Rózsaszín felsőben…

No de lássuk azokat, akik jelen voltak, mint pl.: Keczéry Orsika, aki talán kicsit megilletődötten futott a mezőnnyel, és hasznos tapasztalatokkal térhetett haza. Orsiban sokkal de sokkal több van, de még nem tudja ezt kiaknázni. Pontosan ezért jött el, hiszen alig van verseny tapasztalata, és ez kiváló lehetőség volt arra, hogy kipróbálja magát! Nagyon büszke voltam Rá, amikor beért a célba. Következett a nagyobbaknál Szunyi Dorka és Csuta Dorottya. Szunyi Dorka futónk, nagyon szépen muzsikált, főleg ha azt nézem, hogy távol áll tőle a hosszabb távok futása, mivel őt a sprinterek táborába szánom! Dorka hozta a tőle elvárhatót, és egy stabil szép futással ért be a mezőny első harmadában! Elégedett is voltam az eredményével! Ebben a korcsoportban állt a rajtnál a címvédő, Csuta Dorka, aki sikeresen meg is védte bajnoki címét, mindezt úgy, hogy egy kemény téli idény volt mögötte, és emiatt egyáltalán nem készültünk fel speciálisan erre a versenyre, hiszen, mint azt meg is beszéltem vele, most a téli edzésekből főzünk.

17618937_701125523382189_1933075949_n
Dorkák egy képen…

Fontos szempont Dorkánál, hogy ne legyen egész évben toppon, mert abba belerokkan egy futó. Így a diákolimpia mezeik most nem élveznek akkora prioritást nála, de természetesen győzni megyünk az országos döntőre. A mostani futásán érződött a téli brutális teljesítménye, így annyit kértem tőle, hogy ellenfeleit tartsa biztonságos távolságba, és ha esetleg valaki túl közel jönne, akkor ritmusváltás és huss. Dorka profin, egyenletesen futott, és vigyázott arra, hogy véletlenül se fusson most maxot, mert bizony tartalékolunk a fontosabb versenyekre. Magabiztosan lett Bp. diákolimpia bajnoka! Az országos döntőre, egy teljesen új taktikával készülünk, amire nagy valószínűséggel, ellenfelei nem fognak tudni reagálni. A terv készen áll, a többit Dorka elvégzi majd.

17555346_701125446715530_1187243905_n
Csuta Dorottya a bajnok!

Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert szépen küzdöttek, és nagyon sok tapasztalatot tudtak gyűjteni! Dorkával megyünk tovább a döntőbe, ott pedig győzni szeretnénk! Amit nagyon sajnálok, hogy Kirst Athina nem állhatott rajthoz, hiszen kiváló formában vártuk a mezeit. De mindenkivel előfordul ilyesmi, és ez benne van a pakliban. Athinával is haladunk tovább és cél a 300m! Szeretnék külön gratulálni az összes futónak és felkészítő pedagógusnak, akik jelen voltak, és futottak a diákolimpián! Nagyon jó volt látni, hogy milyen sok gyerek, iskola jött el futni! Remélhetőleg, már ott van közöttük a jövő nagy futói közül néhány! Ha a Lengyeleknek sikerült, nekünk miért ne! 

Diákolimpia, Budapest bajnoka Csuta Dorottya!