Csuta Dorottya magyar bajnok, és egyben a mezei liga összetett bajnoka is!

Hétvégén rendezték meg Kecskeméten, a 110. mezei bajnokságot, ahol népes mezőny fogadott minket, és persze igazi vacak, esős, hideg, szeles idő, aminek mi kimondottan örültünk Dorkával, mert bírjuk a szélsőséges bulikat! Mielőtt Dorka szuper futását boncolgatnám, szeretném megemlíteni Kővári Blanka futónkat, aki az álom jövő gyermek futamban versenyzett, és ért be a népes mezőny 9. helyén, ami sprinter lévén egy kiváló eredmény! Blankában még nagyon sok marad, óriási tartalékok voltak még benne, de hát még nincs kellő tapasztalata ezeken a hosszabb távokon! Viszont jól látszott, hogy ha kihasználta volna erejét, és gyorsaságát, akkor közel futhatott volna a dobogóhoz, de az atlétika nem ismeri a mi lett volna ha, kifejezést!

Blanka csodálatos technikával, fehér nadrágban!

Blanka sprinter lévén ebben a mocskos időben ott volt a mezei versenyen, és rommá ázva, fázva keményen lenyomta a távot, és a mezőny, igencsak első felében ért be, ami egy csodálatos eredmény! Természetesen óriási hiányosságokat leltem felfedezni, amiket szépen nyugisan orvosolni fogunk Blankával, ám ezúton is kalapom emelem Blanka előtt! Blani után következett a nagyágyú, egy szerény, kedves, és szolid lány, aki viszont ha pályára lép, vagy rajthoz áll, nos átváltozik valami ördögi harcossá, aki ha kell, kiköpi a lelkét a győzelemért! A verseny előtti napokban még futott egy teszt versenyt Vácrátót községben, ahol kicsit csiszolgattunk, és mint az F-1-ben, tesztelgettünk és értekeztünk Dorkával, mit érzett, kell e valamin változtatni! Ezek fontos beszélgetések, és tulajdonképpen segít megtervezni a verseny stratégiánkat! Természetesen megnéztem a nevezési listát is, és otthonomban alapos tervezés után, Dorkával is tudattam, mi lesz a haditerv a versenyre! Egy nagyon lapos, részletes tervet gondoltam ki, amit Dorka tudomásul vett, és maradéktalanul jól kivitelezett!

Doró jobb oldalt pirosban tesz éppen rendet

Nos eljött a rajt pillanata, és láttam Dorón, hogy rendben lesznek a dolgok, no meg néztem az ellenfelek szemeit, és kettő lány szemében láttam, hogy nem a kecskeméti légibázist jött megnézni, hanem fel akarják szántani a gyepet, amit a víz, elég rendesen feláztatott! Nemrégiben láttam a moziban egy filmet, aminek a címe: A 12 katona! A 2001. szeptember 11.-i buli utáni, afganisztáni speciális amerikai egység bevetését dolgozza fel, akik a Tálibán ellen mennek rendet rakni! Az egységet kiteszik az afgán hegyekbe, ahol az első feladatuk, hogy szervezkedjenek a helyi afgán baráti erőkkel, ahol az afgán harci egység hadvezére ránéz az amerikai katonákra, és ezt mondja az amerikai egység parancsnokának! Nézze uram! Annak a katonának a szemében látom, hogy ölni jött! Annak a másiknak nem látom! Amott annak! Annak halált látok a szemében, és a másik is ölni jött! Na szóval én nem ölni vittem Dorkát, de a szemében azt látom mindig, hogy nem barátkozni akar, nem vigyorogni, meg csak úgy futni egy jót! Dorka, mint az amcsi speciális katonák, feladattal érkezett, céllal, amit professzionálisan akar kivitelezni! Amikor a mezőnyben futó lányok szemeit néztem a rajtnál, gyorsan sorba megnéztem a szemeiket!

500m után már egyedül!

Három lánynak láttam a szemében azt, amit az Afgán hadvezér látott az amcsi katonák szemében! Varga Gréti, Koncz Kata és a mi lányunk, Dorka szemében láttam azt, hogy verseny mindhalálig! De Dorka követte az első számú stratégiánkat, amit kegyetlenül tud is alkalmazni, és mindezek mellett nem lehet becsapni, mert amikor versenyez, gondolkodik folyamatosan és jöhet cselszövés, mindenre felkészülünk! Szóval Dorka követte a jó öreg “A,, tervet! Szemében láttam, hogy ha kell, élet halál harcot vív bárkivel! De erre nem került sor, mert 400m után láttam, hogy a verseny eldőlt, max ha belecsap a villám, akkor lehetnek gondok! Dorkának idén sok tétversenye lesz, emiatt az utolsó 500m-nél kértem, hogy amennyire csak lehet, lassítson, pedig ilyet én ritkán kérek, így Dorka egy kellemes, laza tempóban, hatalmas fölénnyel nyerte a bajnokságot! Gyorsan meleg polár takarót kapott, és folyadékot, majd meleg ruhát!

Hát ez tiszta hepiiiiiiii

Én még vártam a többieket, mert bár nagy ellenfelünk Koncz Kata és Varga Gréti, nekem és Dorkának barátaink és szeretek nekik szurkolni! Nem tudom miért, mert engem mások őszintén mondom nem érdekelnek, csak Dorkára szeretek figyelni, de Gréti és Kata valamiért kedvesek nekem és edzőjüket is kedvelem, pedig alig ismerjük egymást! No meg nagyon szeretem a salgótarjáni különítményt, akinek szintén szívből szoktam szurkolni! Na meg a budaörsiek! Na meg……! Na jól van, végül is majdnem mindenkinek szurkolok, de van egy kettő csapat, akiket függetlenül attól hogy ellenfelek, valamiért szeretek! Na úgy esett, hogy Varga Gréti hála égnek egy durva hajrával bejött a 3. helyen, és Kata is 4. lett, így csapatban elsők lettek! Na de Dorkára térjünk vissza egy kicsit! Mint láthatják a kedves olvasók, a Pegazus Atlétika beszámolói nem annyira tárgyilagosak meg szárazak! Maga a csapatunk sem az, és én sem szeretnék a hazai edzők közé beszürkülni, tisztelet illeti a kivételt! Na de!

Durva arcok! Mag Vik, Koncz Kata, Varga Gréti, és Doró!

A mostani mezein is láthatták sokan, hogy Dorka micsoda erő fölénnyel rendelkezik! Itt szeretném megragadni a szót, mégpedig annak okán, hogy ezeket a csodálatos eredményeket, Dorka és én, közösen, alázatos, tervezett munkával, örömmel, szeretetből hozzuk! Jó magyar szokás szerint már szóbeszéd járja, hogy Dorka csal, meg én is meg levágjuk a versenyeket, és Dorka biztosan doppingol! Nos, kedves olvasók, Dorka felkészítéseben tudatosság, és tervszerű munka van! Én magam életem egy nagy részét arra áldozom, hogy Dorka így fusson! Dorka szintén életének, napjainak egy nagy részét ennek áldozza! Ezért aki nem tud örülni eredményeinknek, azt arra kérem, hogy nézzen magába, és mélységesen szégyenkezve álljon a tükör elé, és kérdezze meg magától, hogy ő maga mit tesz azért, hogy tanítványai győztes futók legyenek!? Mert én, mint Dorka edzője óriási árat fizetek ezekért az eredményekért, és ezt nem csak pénzben kell érteni! Dorka is, mert míg más pihen otthon, és tabletet nyomogat, meg facen éli életét, és műkörmöt fest, Dorka a pályán tornázik, fut, és ha éppen nem edzünk, akkor videót elemzünk, vagy taktikákat beszélünk meg! Akik azzal vádolják hazánk legstabilabb futóját, hogy doppingol, az nemes egyszerűséggel tök buta! Ezeknek az embereknek azt üzenném innen a honlapunkról! Dorkát amikor csak akarják ellenőrizhetik ellenőrök, és bármikor, bárhol rendelkezésre állunk az ellenőröknek, főként, hogy válogatott kerettag! Csak azok az emberek mondanak ilyet, akikben irigység és rosszindulat van! Dorka a hazai atlétika egyik nagy reménysége és Ő sem, és én sem azt érdemeljük, hogy bántsanak minket, hiszen még az ellenfelek iránt is tisztelettel, és szeretettel vagyunk!

Csuta jó, ez a kép 🙂

Csuta Dorottya eddig minden bajnoki versenyét megnyerte! Hazánk legkisebb egyesületének futója, a diákolimpiáktól, a pálya, a mezei megyei, országos bajnokságokat mind megnyerte! Nála nagyobb versenyzőket tud legyőzni, és mindezt úgy, hogy nem kell neki 100%-on futnia! Talán ez lehet sokak számára a rémisztő tény, és az, hogy a mostani mezein sem kellett 100%-t futnia! Szeressék ezt a kislányt, mert óriási tehetség, akit óvok, féltek, és szívvel lélekkel készítek fel minden versenyre, hogy hazánknak újra legyen ütőképes nemzetközi színvonalú futója! Ne támadjanak minket, hanem segítsenek nekünk erre kérek mindenkit! Tegnap telefonon beszéltem az egyik legjobb barátommal, és azt mondta! Zsolti! A hazai atlétika úgy ismeri el a sikeredet, a sikereiteket, hogy támad! Ennek fényében megértettem már rég, hogy Dorkával a lehető legjobb úton haladunk! Ami talán nekem személy szerint fájó, hogy olyan ember terjeszti ezt rólunk, akiről azt hittem, hogy szeret! De ezek a csalódások tanítanak meg arra, hogy senkiben se bízz csak magadban! Dorka múlt évben veretlen volt minden versenyét megnyerte, és idén is 100%-s e tekintetben, persze nem ez a fő szempont, mármint, hogy veretlen maradjon, mert nem bánnám, ha néha elkalapálnák! Ám hétvégén egy újabb aranyat vihetett haza kis falujába, a szépséges Pusztazámorra, ahol a helyiek nagyon szeretik, és elismerik, támogatják! Én pedig egyre jobban úgy érzem, hogy amikor életem során azt gondoltam, hogy álmaim nem váltak valóra, most az élet, vagy Isten, vagy a sors, adott nekem egy újat, amivel ha szépen sáfárkodom, ott lesz az olimpián! Sokan mondják ám……persze majd lássuk meg, meg nekem is volt ilyen meg olyan tehetségem, ám ezzel én nem tudok mit kezdeni! Lelkes, és hittel teli edző vagyok, akinek van egy olyan tanítványa, akivel álom a közös munka! Doróval edzéseken, versenyeken, szinte már félszavakból, pillantásokból érezzük egymást, szinte nem is kell beszélgetnünk!

Országos bajnok: Csuta Dorottya! Érmeket átadja: Zsoló

És én érzem legbelül, hogy Doró meg én, anno Szentendrén egy kis Futapest versenyen nem véletlenül találkoztunk! Nincsenek véletlenek én ebben hiszek, és hiszek a tanítványom és a magam képességeiben! Ami megöli a magyar atlétikát az a hitetlenség! Dorka sikere maga a hit, és nem az Isten hit, hanem az, hogy hisz önmagában, és bízik a közös munkánkban! Tegnap az interneten kérdezték tőlem, mi Dorka titka, milyen edzés programot írok neki! Én azt válaszoltam, hogy leírhatnám részletesen, miként, hogyan készülünk, de a lényeget úgysem lehet megfogalmazni, mert a lényeg az a szívünkben és a hitünkben van! És nincs titkunk, semmiféle titkunk nincs,  és anno Szekeres Feri bácsi is mondta nekem múlt esztendőben Pilisszentkereszten……..Zsolti! Dolgozni, dolgozni, és dolgozni! Szívből gratulálok minden futónak és edzőnek, no meg a szervezőknek, akik ebben az armaggeddoni időben vezényelték le a versenyt! És Csuta Dorka! Őszinte szívből gratulálok Neked!

 

Fantasztikus győzelem, a mezei futó bajnokságon!