Csuta Dorottya lenyűgözte a bécsi közönséget…

Csuta Dorottya, 5km nemzetközi utcai: 1.hely

Elképesztő, és káprázatos futással robbant be a nemzetközi mezőnybe, a felnőtt nemzetközi mezőnybe, a Pegazus Atlétika futója, Csuta Dorottya. Mielőtt leírnám Dorka látványos, és impresszív futásának mementóit, szeretném megragadni az alkalmat, hogy Dorka győzelmével szeretnénk Tábori László emlékének adózni, és üzenni Neki, hogy emléke, arca, tettei, örökre szívünkben él, és a nagy elődök nyomdokait követjük!

2 kupa, ajándék csomag, Luxus pihenés Ausztriába, és egy értékes polár óra! Mehetünk haza 🙂

Ez a futás méltó arra, hogy ezzel adózzunk Lacibának, és ígéretet tegyünk neki, hogy mindent megteszünk azért, hogy egyszer Ő maga, Iharos, és Rózsavölgyi Pistabá, fentről örömkönnyeket hullajtva ránk földiekre láthassák Dorkát futni, nagy nemzetközi gálákon, és mi ezért mindent meg is teszünk! Dorka futása vasárnap reggel 9-kor kezdődött, és tudtam, hogy jól fog futni,………szóval nem csak az én szám maradt tátva, amikor a cél felé haladva megjelent, de a szurkolók ordítva, tapsolva szurkoltak neki, no és a hangulat, a zene, a dobok, nos ilyennel én nem nagyon találkoztam itthon! De ne szaladjunk annyira előre! reggel korán keltünk bécsi szállásunkon, szépen könnyed reggeli, és irány a verseny helyszínére, ahol valami fergeteges hangulat volt, már reggel 8-kor! 5km-n, 20 ezer futó, női futó jött el, 82 országból! Ezek hihetetlen adatok, és az élmezőny sem kutya, hiszen a verseny pénzdíjas volt, nem kevés pénzt lehetett haza vinni, no és persze a díjak, no erről írok még, mert Dorkához is hozzá csaptak ezt azt.

20.000 női futó 5km-n!!!

Egy kiváló melegítést követően lassan beállt Doró a rajthoz, ahol igazi vérprofik, elit futók gyülekeztek, miközben a műsorvezető, és a zenei stáb kitett magáért! Az ember libabőrös lett, főként, amikor ott látom egy szem 13 éves lányunkat a felnőtt raptorok között. Igen ám, csakhogy a mi lányunk szeme is vérbe forgott, nem cicázni jött! Meleg időben érkezett el a rajt pillanata, ám a környezet az szenzációs volt, és az egész gála, igazi futó ünnep volt ez! A rajtot követően Dorka azonnal rátapadt a felnőtt elit futókra, ám egyáltalán nem látszott, hogy 13 éves húzta meg magát a mezőnyben! Én gyorsan átrohantam az 1km-s táblához, és pik-pakk meg is jelentek, de nem hittem a szememnek! Az elit mezőny közepében ott látom, ahogy közeledik Dorka! Amikor odaért a táblához, olyan lazán futotta, az amúgy veszedelmes tempót, hogy gondoltam rákiabálok, fusson fel az elejibe! Mint kiderült, úgy is tett a táv alatt, rengeteg elit futót előzött meg. A célegyenesben, már ott vártuk, és elkezdtek jönni a felnőtt elit atléták, és fel sem ocsudtam, hát a szemem meg kellett dörzsölnöm, mert egy pusztazámori kislány, a Szilágyi Erzsébet gimnázium tanulója, a Pegazus Atlétika sportolója, ott termett, és szurkolók tömege kiabált, tapsolt neki, a szervezők közben nem értették, hogy egy kislány, mit keres ennyire……….ugyan hogy ért ide ilyen gyorsan? Iszonyat tapsvihar fogadta, aki nem volt ott, nem is tudja, miről beszélek, de még a videók sem tudják ezt visszaadni! Dorka tényleg szenzációs időt futott, és amikor a szervezők telefonon keresték, édesapja vette fel a telefont, és kérték, hogy szeretnének beszélni Doróval, mert bomba nyereményt kapott még.

Díjátadó ceremónia…

Apukája elmondta a telefnba a hölgynek, hogy Dorka még gyerek, és a részleteket inkább vele beszéljék meg! A hölgy alig hitte el, de minden rendben lezajlott! Nem is csoda, hiszen Doró egy 3:17-s utolsó ezret futott, és a célba nem rogyott össze, mi több, azonnal beszédképes állapotba került! Az elit mezőny zömét maga mögött hagyta, és a kategóriáját, a nagyobb U-18, U-20 és a felnőtt női győzelmet is bezsebelhette, valamint az elit besorolású felnőtt futók között is az előkelő 15. helyen ért célba, ami szenzációszámba ment! Aztán a lihegőben próbáltuk feldolgozni a történteket, hisz nem titok, de Doró még csak 70%-s állapotban van, a csúcsformát későbbre tartogatom, most a tavaszi munkából fut, ám egy furfangos, és egyedülálló edzés programot dolgoztam ki számára, ami nagyon is bejött! Az eredményhirdetés fenomenális volt, és úgy éreztük, itt elismernek minket, szeretnek, és nem vacakoltak a szervezők 300ft-s érmekkel! Dorka kupát, csomagot, és kb. 570.000ft-nak megfelelő nyereményt kapott, miközben mindent élőben lehetett nézni, no meg ottani kivetítőn! Szólt a zene, a taps, mi meg a fene is megegye, de nagyon boldogok voltunk!

Példakép Tábori László!

Ezt biztosan látták a nagy öregek odafent, és Lacibának szerintem örömet tudtunk okozni! Nagyok voltak ők, és mi is arról álmodunk, azért dolgozunk, hittel, akarattal, törhetetlenül, hogy kis hazánknak újra legyen potens középtávos futója! Sokan nem hisznek bennünk, de elég ha csak mi ketten hiszünk ebben az álomban, ez bőven elég, és az égiek úgyis velünk vannak! Dorkának következő héten Győr városában egy kemény tétversenye volt! Előtte este felnéztem az égre hajnali 2-kor, és az öreg üzent! Szerintem most minden Magyar ember büszke lehet, én nagyon de nagyon büszke vagyok, hogy Dorka így futott, és mindkettőnkben Magyar szív dobog! Kell ennél több?

Tábori László………nyugodjék békében!

Félelmetes győzelem Bécsben…Tábori László emlékének!