Varázslatosan profin…

Csuta Dorottya, Országos Diákolimpia döntő, 1500m: 1.hely

Szintén Győr, szintén 1500m, csupán hibából tanul az ember, lehetne ez is a címe, Dorka bajnoki győzelmének, de itt most ne a kettő héttel ezelőtti hibáról szóljon az írás, ami egyéb iránt nem nevezhető hibának, hiszen pontosan az történt, amit megterveztünk, másodpercre pontosan elérte Doró a meghatározott időt!

Csak figyel…

Az más kérdés, hogy kettő hete, a hátán vitte egyedül az 1500m-t, ami köztudottan óriási energiát emészt fel, de most ellenfeleink fegyverével állt Doró a rajthoz, ami nem az ő stílusa, de most külön erre gyakoroltunk edzéseken. Nem titok, hogy három féle variációt is elgyakoroltunk, mindenre felkészültünk, és megvizsgáltuk edzésen, most miben lehetünk jobbak, mint az ellenfelek. Mindezeken túl, a diákolimpia döntőben nem az időre mentünk, most fontosabb volt a bajnoki cím megszerzése, ám így is egy nagyon lassú tempóból futott Doró, egy erős és jó időt, látszott, hogy bődületes tartalékai vannak, amit szeretnénk kamatoztatni, majd a serdülő ob 1500, és 3000m-s távjain, ám most először gondolkozunk 800m-ben is, de még azt meglátjuk! A mostani Győri verseny, nagy melegben várta a lány mezőnyt, ami bizony az első futamot tekintve, erősre sikeredett, és teli volt kiváló futókkal. Mondtam is magamban, hogy ez akár lehetne a serdülő ob is, ez nem vitás.

Csak figyel, és vár…

Dorkánk a rajtot követően a “B,, tervet választotta, hiszen megbeszéltük, hogy a rajnál dönthet, hogy melyik taktikát választja a versenyre, ebben szabad kezet adok neki, hiszen kiválóan tud döntéseket hozni. Sokáig megbújt a mezőny közepében, és nagyon okosan, profin araszolt fel egyesével, mígnem a 3. helyen futott, majd második, és amikor a DOVASE kiválósága Tamás Zsófia elindult, akkor reagált azonnal Doró, és egy hosszú hajrát indított, amit öröm volt nézni, hiszen hátra is nézett, hogy kell e még pakolni a tempót, mert nem akart úgy járni, mint kettő hete. Csodálatos, és profikat megszégyenítő okos versenyzéssel szerezte meg, újabb diákolimpiai bajnoki címét, amiért keményen meg is dolgozott a Pegazus Atlétika büszkesége, a Szilágyi Erzsébet gimnázium tanulója!

Bajnok lett!

A verseny szervezése kiváló volt, ám talán annyit lehetne negatívumként megjegyezni, hogy a versenybírók lehetnének kedvesebbek is, és amikor beszélnek a gyerekekhez, ne felejtsék el, hogy gyerekekkel beszélnek, valamint ha számon kérnek valakitől, valamit, akkor azt se felejtsék el, hogy a gyerekeket ne állítsák fel a rajthoz a tűző napon szikkadni 10 percet, hanem hangolják össze a bulit, és amikor egy kislány árnyékot keres, de áll a buli, nos engedjék már az árnyékba! De összességében a diákolimpiák, minőséget, és rangot képviselnek az atlétikai versenyek táborában! Szívből Gratulálok Dorka!

Play Hard!

Taktikai versenyben is jeles, Csuta Dorka bajnok!