Három futónk, három érme…

Kis csapatunk minden versenyre, néhány futóval érkezik, ám legyen szó bajnokságokról, vagy lazább versenyekről, esetleg nemzetközi tornákról, vagy szenior versenyekről…..rendre éremmel térnek haza futóink. Így volt ez most is az idei Futakeszi mezei, terep versenyen is, ahol három titán futónk képviselte a Centrál atlétika színeit, mégpedig Cseh Krisztina, Csernák Levente, és nem utolsó sorban Kalász Bertold, akinek a pici húga az ovis futamban egyéb iránt 2. helyen végzett.

Készülődés a sátorban…

Nos ez a verseny kiváltképp jól jött számunkra, hiszen Krisztinek betegsége utáni lélek emelőnek pont kapóra jött, míg Levi és Berti a diákolimpia mezei előtt futhattak egy jó kis gyakorló versenyt. Az évszakhoz képest hűvös nyálkás kellemetlen idő volt, de tökéletes a mezei futáshoz és ahhoz, hogy a futóink edződjenek szépen minden körülmények közepette. A 2.5km-s távon Kriszti és Levi rajtolt el, és mindketten csodálatos munkát végeztek, jól futottak, oda tették magukat, ám mindketten ugyanazon hibát követték el, vagyis a hajrára nem figyeltek, így mindketten 1-1 mp-el kaptak ki ellenfeleiktől.

Berti koncentrál…

Kriszti mentségére legyen mondva, pár hete kezdte csak el az építkezést a betegsége után, ( nem covid), míg Levi most tanulja felmérni képességeit. Ennek okán természetesen egyiknek sem róható fel igazán a “hiba,, kijelentés, hiszen ezen versenyek pont ezt a célt szolgálják. Kiváló versenyzők mindketten és bizony soha rosszabbat, az ezüstérem nagyon jó eredmény. Az 5km-s táv egyik favoritja a helyi lakosú, ámde Centrálos futó, Kalász Bertold volt, aki az első méterektől kezdve nyomta a tempót,és ahogy láttam a fenti egyenesben a 3:24-s km tempó futása mellett, még beszélgetni is volt ereje társával.

Óriási tömeg a rajtnál…

Berti rajt cél győzelmet aratott, és szépen megmutatta a benne rejlő képességeket, hiszen mezei pályán 3:24-s kiliket nyomni ilyen fiatalon azért nem semmi. A versenyen futóink saját csapat sátrukban készülődhettek, ami egy ilyen zord időben bizony kincset ér számukra, és komfortosabb érzetet biztosít a készülődés közepette. A Cenrál atlétika fiatal futói most is megmutatták ebben a nagy mezőnyben, ahol sok sok egyesületi futó versenyzett, hogy bár kicsik vagyunk, de harapnak. Szívből gratulálok, és további sikereket kívánok!

Futakeszi mezei, arany, és kettő ezüst