Papírforma…

Terepfutóink elérkeztek a Futapest terep versenysorozat mendei állomásához, ahol súlyos pontokért ment a harc, no és természetesen a dobogóért. A lányoknál kezd kialakulni egy igazi adok kapok, egyre kiélezettebb a verseny, de a második vonal is szorosan ott van Lizett, Géti, és Panna nyomában. Bizony Nagy Emma is jól tudja, hogy elég egy apró hiba, kiesés a lányoktól, és ő ebből azonnal profitál! Szóval nagyon megy a buli, a csajok nyüstölik egymást! De kezdjük a rövid összefoglalót az elején.

Keczéry Orsolya repeszt le a hegyről!

Az időjárás szemerkélő esővel, kellemes hőmérséklettel ajándékozott meg minket, némi fülledtséggel is fűszerezve. Az 1000m-s távon nagy sikereket értek el a Pegazus gyermek futói, és bizony Juhász Ágota korcsoportjában az 1. helyen futott célba. Nagyon szépen egyenletesen futott, végig erősen tartotta a tempóját. A nagyobb korcsoportban is Pegazusos siker született, mégpedig Peiker Csenge, és Bolza Emma ért el nagyon szép eredményt, hisz Csenge az 1. helyen, míg Emmánk a 2. helyen robbant be a célba. Mindketten magabiztosan tempóztak felfelé a dombon egészen a célig, pedig az erdőben igazi fülledt idő várta őket! Elsik Noel legújabb, legfrissebb futónk bizony éppen hogy centikkel maradt le a 3. helyről, és lett 4., ám Noel versenyről versenyre egyre jobb eredményeket ér el, és még nyáron meglesz az a bizonyos első érem! A világ már csak ilyen, mert ugye rengeteg dologban az elsőt a legnehezebb elérni, megszerezni, túllendülni rajta stb, aztán már megy minden mint a karikacsapás. A nagyobb lányoknál a 4,4km-s távon bizony, már igazi ütközetek zajlanak. Peike Pannánk újra hozta atőle megszokott formát, és egy újabb dobogós helyet kaparintott meg, és a 3. helyen futott be, míg társa Gréti szerezte meg a 2. helyet. Gréti annyit hibázott csupán, ha ezt hibának lehet felróni neki, hogy elfutotta az elejét, talán mert vitte a szíve.

Nagy Emma, és Móró Marci kőkemény hajrája.

Ezért nem is lehet hibáztatni, hiszen én is ismertem egy ilyen embert anno. De aki nagyon is ésszel futott ezen a versenyen, az nem más, mint a trónkövetelő, a címvédő, Lengyel Lizett. Lizi rutinja kifizetődött és a múlt évi sok verseny, rengeteg rutint, tapasztalatot adott neki, és ezt ki is használta. Lizett 1. helyen szalad be. Az 5.-6. helyen is Pegazusos futó érkezett be, mégpedig Nagy Emma és Keczéry Orsika. Emma még mindíg veszélyes lehet az éves kupa dobogójáért küzdő csajokra, mivel nagyon szorosan tapad a csajokra, és mint írtam, Emma rendkívül csendben, szorgosan gyűjti a pontokat, és nagy pénzben mernék fogadni, hogy mire eljön az év vége, ő lecsap a dobogóra! Na de következzék a csupa szív, csupa mosoly lányunk Keczéry Orika, aki bizony egyre többet versenyez, és ezáltal egyre rutinosabb, merészebb versenyzővé válik. Orsi ennek örömére szerezte meg a csodálatos 6. helyet! És hogy teljes legyen a sorminta, erről kiváló súlylökő versenyzőnk gondoskodott, aki bizony rendszeresen tiszteletét teszi a terep versenyeken is, ő nem más, mint Molnár Krisztink, aki egyébként a diákolimpián bejutott a 8-s döntőben múlt héten és ért el kiváló eredmény 6. helyével! No Kriszti itt is értékes pontokat szerzett magának és a Pegazus Girl’ teamnek, mert biza 8. lett!

Juhász Ágota aranyérmes!

A férfi fronton Móró Márton hasít az éves kupa győzelem felé, így külön nagyon értékes volt a mostani 4. helye! Marci idei éve bizony nagyon kemény lesz, és vért verítékkel kell megharcolnia az elsőséget! Tarnay Teó is ott van a szeren, mert az összetettben bizony a 3. helyen áll! Mostani 5. helyével nagyon sok pontot hozott a konyhára! A két srác, csakúgy, mint lányaink keményen dolgoznak a sikerét! Lázár Gyurika még keresi régi önmagát, de én azt mondom, hogy ezt is meg kell élnie egy igazi futónak, mert a gödör alja edzi meg a jó futót, ez ad erős alapokat. Gyurika most alapozik rendesen, de stabilan mindig első 8-ban van. Végezetül a nagyok! Simák Geri immáron a szokásos dobogó, érem stb. Hol arany, hol ezüst! Gergő most 2. lett, egy szintén kiélezett csatában. Nagyon szépen versenyez, és egy nagyon kiegyensúlyozott, stabil futója csapatunknak. Lázár Gyuri, Molnár Zsolt, Keczéry Attila, Lengyel Árpi, Tarnay Karesz, Peiker Zsolti!? Na ők napjaink igazi sztárjai, hősök, az igazak! Küzdenek önmagukkal, a hegyekkel, meleggel, hideggel, és a távokkal, és teszik ezt mindig! Ők mindannyian apukák, szülők, családjuk védelmezői, akik hétvégén átmennek gladiátorba! 

Szívből gratulálok az egész csapatnak!

Ja és Molnár Tibi! Hajrá Lilák!

Harcos Pegazusok Mendén!