Csuta Dorka eszméletlen időt futott…

A 2017. évi budapesti diákolimpia döntőben három sportolónk is kiválóan szerepelt, akik közül Molnár Krisztina, Szunyi Dorka, és Csuta Dorka a lehető legjobbat hozták ki magukból! Krisztike súlylökésben ért el sikert, hiszen a selejtező lökéseket követően bejutott a 8-s döntőbe, ahol talán még kicsit megilletődötten lökött, viszont az oklevelet, és a pódiumra szólítást érő 6. helyet csípte meg! Kriszti nagyon stabilan lökött, leszámítva egy olyan lökést, ahol talán elkapkodta a mozgást.

Szunyi Dorka készülődik élete talán legigazságtalanabb döntőjére!

De hatalmas gratuláció jár Neki, mivel egy erős, ügyes mezőnyben érte el ezt a nagyon szép eredményt! Nézzük meg akkor, hogy futó lányaink miként szerepeltek! Kezdeném sprinterünkkel, Szunyi Dorkával, aki bizony hiába harcolt, küzdött profin és hatékonyan a versenyen, a versenybírók egy számomra felfoghatatlan hozzáállással semmibe vették a tényeket. Szunyi Dorkánk pazar időt futott az időelőfutamban is, és a döntőben is, ám mindkettő alkalommal a versenybírók sokkal rosszabb időt mértek, mint én! De nem csak Dorkának, hanem más gyereknek is, és volt ahol fél másodpercet is elmértek! Dorka tanítványom eszméletlen gyors futását követően az időfutamban 8:16-t futott, ám a jegyzőkönyveb 8:42 került! Ez számomra felfoghatatlan volt és azonnal szóvá is tettem! Természetesen a válasz lekezelő és kioktató volt, amit én magam nehezen viselek, hiszen ha egyik oldalról elvárják, hogy betartsuk a szabályokat, akkor egy jól felkészült versenyző, és edzője is elvárhatja, hogy jól képzett, megfelelő számú, precíz, pontos versenybírói csapat méri a futók teljesítményét! ezzel szemben Dorka a döntőben 8:18-as futását, kihozták 8:40-re! Ha hiszik, ha nem de kihozták 8:40-re! Ám ez nem csoda, hiszen a 8 futóra jutott 3 stopperes idős versenybíró! 8 sprintert befutóját, 3 ember mérte, és aki látta a befutót, hát bizony nagyon egyben volt a mezőny. Ember legyen a talpán, aki ezt leméri, és nekem ne jöjjön senki sem azzal, hogy tapasztalt profik ülnek ott fent, mert mit ér a tapasztalat, ha fényéveket késik a reflex!

Középen fehérben Krisztike melegít!

Ott álltam a versenybírók mellett, nézvén az órámat és nem hittem a szememnek, amikor beírták, hogy tanítványom ideje 8:40! Az még mind semmi, hogy a 4. helyen ért be, és az eredmény hirdetésnél 5. helyre tették, de az országos döntőt érő 8:30-s időt a versenybírók egyszerűen áthúzták egy 8:40-s beírással! A verseny videóját 30 alkalommal néztem meg,  le is mértem, és :8:18-8:20-s idők jöttek folyamatosan. Amikor kikockáztam tisztán látszik, hogy 4. helyen ér be és csak 2004-s van előtte! Kedves Diáksport szövetség! Kedves versenybírók! ekkora hibát nem véthet ember, és ekkora hibát igenis kell orvosolni, mert ez hatalmas hiba! Ez a kislány, megérdemelten jutott volna ki az országos döntőbe, ahol meg merem kockáztatni, hogy dobogóra futotta volna be magát. Ám amíg három 75 éves idős ember mér 8 pályát, addig hiába készülnek tisztességgel futóink. Ez a mostani alkalom is jól bizonyítja, hogy nem csak társadalmunk, de versenybíróink is elöregedtek, és Isten a tanúm, ezzel senkit nem kívánok megsérteni, de én biztosan nem ülök fel majd 75 évesen sprintfutásokat mérni! Ez a hiba, az, hogy tanítványom emiatt nem jutott ki, nos ennek a felelőssége a rendezőket illeti! Én magam ezt nem fogom, és nem is tudom annyiba hagyni, és nem érem be azzal a válasszal, amit a versenyen kaptam, hogy lesz még jövőre is diákolimpia! Ami történt, az a diákolimpia eszméjének megcsúfolása, és tulajdonképpeni komolytalanná tétele! No de evezzünk vidámabb vizekre, ugyanis Csuta Dorottya futónk, kétséget nem hagyott afelől, hogy 600m-n Ő a legjobb! Mint írtam előző írásaimban, Dorka még nincs formába hozva, hiszen azt a júliusi országosra időzítjük, így gyakorlatilag a diákolimpiák “csak,, edzésnek vala tekintve.

Minden okés emberek!

Egyetlen célunk volt csupán, az a győzelem mindenáron! Felkészülésünk elején járunk még, de az edzésen mutatott forma alapján azt mondtam magamban, hogy ebből azért lehet is nagyot futni. Úgy is lett! Dorka eszméletlen, és nagyon kemény, szó szerint kegyetlen futással nyerte a diákolimpia 600m-s futását, és az idő amit futott……….atya ég! 1:37:32 új diákolimpiai csúcs és újonc csúcs is, és persze egyéni csúcs is egyben!  Ez annyira űridő, de már nagyon várom az újonc országos bajnokságot, ahol nagy dobásra készülünk! Végtelenül profi, és alázatos munkát végzünk Dorkával, aminek eredményei alapján kijelenthető, hogy Csuta Dorottya a magyar atlétika egyik legnagyobb reménysége lehetne! De ugye én azt mondom, hogy nem lehetne, hanem az is lesz! Reménység? Nem az! Dorka nem reménység, hanem egy tehetséges, és korcsoportjában is klasszis teljesítményt nyújtó, profi gyermek futó! Hogy mit tartogat a jövő? Nos maximálisan hiszünk egy sikeres pályafutásban, mert hallani sem akarunk a következő szavakról! Meglátjuk, lehet, talán, majd egyszer, stb! Ismerjük viszont a harc, vérrel, szívvel harc, sikerülni fog, megcsináljuk, bizalom, akarat, vér-vér, meghalunk! Meghalunk a győzelemért és ettől ennyire jók a Pegazusos futók! És hála Istennek csapatunkban egyre több Csuta Dorka van, csak más néven és más távon! Várjuk az ellenfeleket, és a versenyeket! 

Bomba idő 600m-on, sírunk, és nevetünk!