Eszméletlen! Az egyéni három hely, és a csapat arany is a miénk…

Lássuk! Hegyi futó országos bajnokság Kékestető ob. futam!

Csuta Dorottya: 1.hely, hegyi futó magyar bajnoki arany, és abszolút 1.hely is egyben!

Zsámár Anna: 2.hely, hegyi futó magyar bajnoki ezüst, és abszolút 2. hely is egyben!

Peiker Csenge: 3.hely, hegyi futó magyar bajnoki bronz, és abszolút 3.hely is egyben!

Csapatverseny: Pegazus Atlétika lány csapat hegyi futó országos bajnok, abszolút legjobb női csapat is egyben! 

Kedves szurkolók, olvasók? Kell ennél több? Lehet ennél többet jobbat? Szerintem amit csak lehetett elhoztak a lányok, és talán ez egy olyan csodálatos eredmény, amit nehéz lesz felülmúlni bárkinek is! Nem szeretnék nagyképű lenni, de a lányok nem kegyelmeztek senkinek, pedig a mezőnyben bizony volt jó néhány erős ellenfél, akikből rendesen felkészültünk, így hetekkel a verseny előtt kitűztük a totális győzelmet célként!

Rajt pillanat……

Persze tudtuk, hogy az ellenfeleink ezalatt fejlődhetnek, de titkos fegyverünk, hogy nem csak az ellenfelek eredményeit vizsgáljuk meg tüzetesen, de azt is, hogy………………na ez a titkunk, és az, hogy hihetetlenül motiváltak vagyunk! Pici egyesület vagyunk, de olyan erős és elszántság lapul bennünk, ami elég ritka, és nem adjuk csak úgy könnyen a bőrünket! a versenyre nem random készültünk, hanem szépen célzottan, és mindhárom futóm jól tudta mi a feladata, kire kell figyelni, és hol kell elköszönni a mezőnytől! A versenyünk úgy alakult, ahogy azt Dorka, Anna, és Csenge alakítani akarta! Ésszel és szívvel harcoltak, és egy nagyon erős futással téptek a hegyen fel, és le, aztán fel és fel és fel! A pálya kegyetlen volt, ezt minden célba érkező futó akivel beszéltem elmondta! Legtöbben a legnehezebb pályának tartják az ob pályát! Jómagam a verseny rajtja után lesétáltam 600m-t a céltól, hogy ott várjam a lányaimat, ám amit láttam, azon magam is meglepődtem! Jól tudtam, hogy lányaink nagyon erősek, jó formában vannak, ám eszméletlen látvány fogadott. Megjelent első helyen Csuta Dorónk, ami azért nem szült akkora meglepetést, de hogy ennyire elől van és a férfi mezőny elején, azért nem kis fegyvertény, és hol van az U16-s női válogatott keret, mert Doró mögött sem ők jöttek, hanem Zsámár Anna! Hát itt is meglepődtem, mert Anna mellett, mögött szintén egy ismerős arc bukkant fel, nevezetesen Csenguszunk és biza ő is a mi lányunk!

Zsámár Anna professzionális munkát végzett…

Eltépett mellettem Dorka, nem sokra rá Anna, majd látótávon Csenge! Aztán síri csend! Csak a madarak, a fák susogása, és megjelent a fiú, és férfi mezőny zöme, és elkezdtek megjelenni az újon, serdülő, és ifi lányok, akik mind kiváló futók, és ezért is lepődtünk meg hatalmas győzelmünkön! A győzelemben hittünk, de ahogy lányaink eltéptek a hegyen, kegyelmet nem ismerve, az bizony nagyon jó és megnyugtató érzés, főként, hogy a csapat arany is a miénk lett! A Pegazusos lányok jól demonstrálták a csapat erejét, és képességeit, és ígéreteinket mindig betartjuk! Másként gondolkozunk, másként élünk, és más a mentalitásunk, mint a hazai futók zömének! Én, mint a lányok edzője pedig merek 20-ra lapot húzni, és igyekszem kimaradni a hazai atlétikát uraló szennytől! Céljaink vannak, terveink, és jól működő futó program a Pegazus teamben! Miként lett Dorka bajnok? Anna bajnoki második, Csenge bajnoki harmadik! Miként győzték le még csak újonc lányaink a a serdülőket, az U-16-s hegyi futó válogatott futókat, akik utaznak az Eb-re!?

Peiker Csengén nagypapája ezt biztosan látta, és nagyon büszke unokájára…

Mikénét lehet az, hogy a lányok tiszta  lapokkal, tiszta küzdelemben győztek le olyan futókat a versenyen, ahol több klubb csaláshoz folyamodott és így próbálták megelőzni lányainkat? Miként lehet az, hogy az ország legszegényebb, legkisebb egyesülete, sorban nyeri a bajnokságokat, és egyéni helyezéseket? Erre most mit írhatnék? Tényleg nehéz szavakat találni, de talán közhelynek számít……….a szeretet! tudom én, minden egyesületben ott a szeretet, vagy nem! De nálunk valami nagyon más! Ezt akkor kezdi el érezni valaki, aki elkezd nálunk edzeni! Nem Istenek a futóink, nem verhetetlenek, de általában a legtöbb versenyt behúzzuk egyéniben és csapatban is! Ez nem véletlen! A hegyi futó bajnokságot lányaink sikeresen teljesítették, és minden elvárásnak maximálisan meg is feleltek! Igen igaz a mende monda, hogy azt ígértem a csajoknak, hogy hiba esetén fejek hullanak, de hiba sehol, mert a felkészülésünk és a csapat szellem mindennél jobb, mindenkinél jobb!

Történelmet írtak!

A Pegazus Atlétika nagyon tiszteli az ellenfeleket, akik közül kevesen tisztelnek minket, mert a hazai atlétikát eszi a métely, pedig annyira csodálatos világ lehetne ez! A hegyi ob.- is nagyjából a lány mezőnyből 8 tehetséget láttam elsuhanni a szemem előtt, de mit várunk azoktól az edző kollégáktól, akik a célban ordibálnak tanítványukkal, amiért a Pegazusos lányok legyőzték a kislányát! Nálunk ez sem szokás! Nálunk az szokás, hogy a hibák után nem jár dicséret, de hibaelemzés az van, mert a hibáinkból kell tanulni! hibázni nem szégyen és az sem hiba, ha valakit legyőznek! Aznap más volt a jobb! most mi, de legközelebb jöhet egy erősebb futó. Ám garantáltan harcolni fogunk akkor is, és mindig is, mert a Pegazusos vér harcra nevel, nem megfutamodásra! Nem nagyképűek vagyunk, hanem céltudatosak, határozottak, és büszkék! Talán ez az ami elveszett a magyar atlétákból, talán ez az amit a nyugat jobban tud! Mi ezekkel az eredményekkel, és merész céljaink kitűzésével szeretnénk jelezni, hogy mások vagyunk!

Csúcson a Pegazusok!

Mások akarunk lenni! És más utakat járva akarunk győzni, és fogunk is győzni! Ám szeretném megköszönni a szervezőknek a profi verseny lebonyolítást, és gratulálni a sikeres naphoz, és mindezek mellett őszinte elismeréssel szeretnék még gratulálni az ellenfeleknek és az edzőknek, akik versenyzőket indítottak az ob-n! Mindannyian keményen odatették magukat! Nekem ez a nap csodálatos érzéseket szült a szívemben, mert látom lányaimat, lányainkat felcseperedni, és látom, amint folyamatosan, egyenletesen fejlődnek, hónapról hónapra, évről évre! A Pegazus Atlétika futó programja minden tekintetben jól kidolgozott struktúrán alapszik, amit még csak elvétve sem látok egyetlen hazai klubnál sem! A sikerünk zálogát egy nagy gyurmaként kell elképzelni, amibe minden hasznosat belegyúrtam, és a vackot bele sem tettem! Ebbe a gyurmába hihetetlenül fontos komponensek vannak, sok összetevő! Ha egy is hiányozna, nos nem tartanánk itt!

Az egyéni arany, ezüst, bronz is a mi lányainké….

Most sem hiányzott semmi belőle, hiszen Csuta Doró, Zsámár Anna, Peiker Csenge vérprofin dolgozott szavam nem lehet hozzá, csak annyi csupán………………………Köszönöm lányok, nagyon köszönöm Nektek! De nem csak a lányoknak kell köszönni, hanem azoknak a szülőknek, akik iszonyatos áldozatokat hoznak a csapatért és a gyerekekeért! Emberfeletti ami itt megy nálunk a csapatban! A hegyi ob.-n a jobb kezem Peiker Kati volt, aki nélkül én már félholt edző lennék! A háttér managmentet ő vitte a hátán! Külön hálával tartozunk Vass Éva anyukának, aki zsír, gyári új hétszemélyes autóját gondolkodás nélkül a csapatnak adta kölcsön! Hálával tartozom azoknak a szülőknek, akik eljöttek gyerekükkel a Futapest kupa versenyre, ám róluk egy külön szócikkben írok! Nagy köszönet illeti, a mátraházi edző központ kedves személyzetét, aki nagy szeretettel és kedves szavakkal fogadtak minket, és minden gyerek futónk kapott ajándékot gyereknapra, ami az ágyakra volt kitéve nekik! És köszönöm a csillagoknak, hogy soha nem csapnak be engem, hiszen minden verseny előtti estén jelet szoktam tőlük kérni! Most is kaptam és jó jelet! Köszönöm csillagok!

Ezt a hegyi futó bajnoki győzelmünket Peiker György emlékére ajánlja a csapat!

Hajrá Pegazusok!

Ilyen csak az álmokban van! Országos bajnok a hegyi futó lány csapatunk!