Eszem megáll, micsoda nap…

Szombati napunkon újra egy messzi városba utazott kicsiny, ámde erős alakulatunk, hogy részt vegyen a debreceni gyermek atlétika versenyen. Mielőtt részletesen beszámolnék a versenyről, nézzük sikeres szereplésünk eredményeit tényszerűen!

Kővári Blanka 60m 1.hely

Kirst Athina 300m 2.hely

Szunyi Dorka 60m 3.hely

Makray Benedek 600m 2.hely

Peiker Panna 600m 4.hely

No lássunk neki! A debreceni versenynek nagy reményekkel és célokkal indultunk neki, amit részben sikerült is kivitelezni, részben pedig nem, ám összességében, mint az eredményeink is jól tükrözik, pazar szombatot zártunk, hiszen futóink mint mindig ott vannak a top háromban. A napot a sprintereink kezdték meg, köztük is Kővári Blanka, aki szenzációs selejtezőt futva, az első helyen jutott a döntőbe! Blanka a döntőt is kemény, határozott futással nyerte, és hatalmas győzelmet aratott.

Szunyi Dorka berobbant a top atlétikába…

Blanka most nagyon rendben volt fejben, és kiváló formában érkezett a versenyre. A döntőben kicsit beragadt a rajtban, ám kiváló ereje, és gyorsasága eldöntötte a verseny sorsát! Kővári Blanka 60m, 1.hely! Szuper! Lássuk következő 60m-s futónkat, a hiperszuper, semmiből jött, még egy hónapja ismeretlen nevű Szunyi Dorkát, aki a selejtező futamból hihetetlen nagy előnnyel várta a döntőt, ám a döntőben kicsit beragadt, így éppen lemaradt az első helyről, egy hajszállal. Dorka eszméletlen dolgokat művel a sprinterek világában, hiszen hétről hétre gyorsabb, és bár most 3. lett, de tényszerűen kimondható, hogy a hazai sprinterek legstabilabban teljesítő 2005-s futója, aki eddig minden idei versenyen részt is vett és első háromban végzett mindig. most egy rangos nemzetközi versenyen ért el nagyon szép harmadik helyet, és csupán elszunyált a rajtban, ami nem csoda, hiszen iszonyatos egy hónap áll mögötte. Mint említettem Dorka egy hónap alatt jutott oda, ahová másiknak hosszú hónapok kellenek, vagy évek, ám ne csodálkozzunk eredményeink, hiszen óriási sprinter tehetséggel van dolgunk, és egy hete azt is ígértük, hogy legyőzi nagy ellenfelét, Kenyeres Jázmint! Ígéretünket be is tartottuk!

Benedek halál futása….

Következzék egy szintén óriási tehetség, akivel az elmúlt és kimaradt 6 hónapot igyekszünk pótolni. Kirst Athina futónk szintén nagyon stabilan versenyez idén, és hazánk egyik kiváló top 300-s futója. Athinával még nem értük el a 100%-s formát, hiszen van mit pótolni! Ám így is iszonyatosan keményen futva sikerült egy meseszép ezüstöt begyűjtenie, és bár most sikerült őt legyőzni, biztosított, hogy lassacskán újra erőre kap görög Istennőnk! Makray Benedek! Beni nagyon szomorú, de nem is értem, hiszen nincs miért annak lennie. Igen tudom, még gyerek és nehezen dolgozza fel a kudarcot, ami nem is kudarc, hiszen Benink három hete alig edz, mivel egy súlyos kerékpár baleset érte, amiről azt gondoltuk, hogy még a bokája is eltörött! Három hét off és Benedek így is 1:42-s időt futott, zéró edzésből, és mi ez ha nem siker! Igen, én is sajnálom, mert Beni 1:37-s formában volt a baleset előtt, de az élet mát csak ilyen! Menni kell előre, és a 2. helynek is nagyon kell örülni! Aki ennek nem tud, az már nagyon nagy baj! Beni még ezt nem érti, de idő kérdése és felfogja, hogy nem azért veszített, mert rossz futó! Mindenki jól tudja, hogy az atlétikában nincsenek csodák!

Egyre gyorsabb, egyre erősebb……Peiker Panna

Jómagam 3 napot is megéreztem, nemhogy három hetet! Kiválóan és bátran futott, nagyon harcolt a győzelemért és az én szemeben győzött is! Végére hagytam kis gyöngyszemünket, akiről csak annyit, hogy emlékezzetek szavaimra! Peiker Panna nagyon nagy futója lesz a hazai atlétikának és szinte minden héten araszol, és javítja meg egyéni csúcsait! Eddig minden versenyen megjavította a 600-s idejét, és amit külön jó látni, hogy eszméletlenül képben van, és nagyon tudatosan edz, versenyez! Kevesebb, mint egy hónap alatt 15 mp-t javított az egyéni legjobbján, és bár még nincs az ország legjobb három futója között, én nyakam teszem rá, hogy Panna kettő év múlva ob-t fog nyerni! És ha figyelembe vesszük, hogy a tavaszi felkészülése csapnivaló volt betegségei miatt, akkor biza itt óriási eredményekre lehet számítani majd! Pannánk a 4. helyen végzett, és a futása rendkívül tetszett! Egyre magabiztosabban versenyez, és aki a Pegazusba jár edzeni,…………………………az ütni fog! Kedves Hölgyek és Urak! Pici csapat, nagy erő, mert a szív, ész, és csapatszellem mindenkit legyőz! Szuper napot zártunk, de nem álltunk meg, mert autóba ültünk a nagyobb lányokkal, hogy másnap a hegyi futó országos bajnokságot megnyerjük, de az egy másik történet! Mindenesetre hatalmas célokkal indultunk el és a Pegazusosos futók céljai mindig merészek! Nyerni megyünk, nem szarozni!

Gratulálok Nektek Csajok és Benikém!

Száguldoztak a Pegazusok Debrecenben!