4x500m Pegazus supersonic…

Vasárnap van….tegnap váltóink iszonyatosan jót futottak, hiszen, aranyat és a bronzot is elhozták 3×1500-on! Ma úgy alakult 22 órával később, hogy elutaztunk Tápiószecsőre, hogy kipróbáljuk a 4×500 m-s váltót is, no meg néhány egyéni versenyszámot. Kezdjük az elején.

img_0094-1024x768
Pakka bal szélen várakozik

Reggel 5:30 felkelek……éppen a pócsmegyeri csoda hajón ülők és kelek általa a Duna vizén, közben lefagyok, de a táj és a Dunán úszó köd, a Napfelkelte kárpótol mindenért, mármint a korai fekvésért. De most kit érdekel ez, amikor a lányaink és Teónk igazi ereszdelahajamcsittcsatt napot rendeztek Tápiószecsőn. Bizony ám! A Pegazus lányai kettő váltóval képviseltek minket, no meg Lengyel Lalu, Zsámár Anna, Tarnay Teó egyéniben szólózott. Közben reggel az 1500 m-t kis kakukktojásunk nyerte. Ezt még Ő sem tudta, hogy reggel 1500-t fog futni, de én, már igen, még Pesten a taxiban ülvén el is döntöttem, és ennek biza nyomós oka volt, aminek hozadéka nagyon pozitívra sikeredett. Jaj biztosan bonyolult most ez a sztori, de legyen ennyi elég. Kővári Blankánk hihetetlen nagy fölénnyel nyerte az 1500 m-t, és külön öröm volt számomra, hogy rettentően nagy mezőnyben tudott győzni. Ha láttátok volna milyen szépen futott…..hát meg nem mondta volna senki, hogy sprinterpalánta. Blanka lelke itt jött rendbe 1500 m közben. Erről ennyit. 500 m-n száguldott kőkeményen.

img_0102-1024x768
Micsoda arcok!? 🙂

Na de tényleg ennyi! Blanka után következett egy régi öreg rutinos, mindent megélt nagy harcos a 12 éves Zsámár Anna 3,4 km-n, no meg Lengyel Lalu, és egy szem FÉRFINK, Tarnay Teó! Itt is bőségesen neveztek, de itt, már nem volt gyermek kategória, csak junior és felnőtt! Nos Anna, már a szememből kiolvasta, hogy mi a terv, így nem sok dolog volt ezzel. Zsámár Anna abszolút győzelmet aratott, és bizony rutinos felnőtt nőket tudott legyőzni. Így Annánk mindent bezsebelt ezen a versenyen. Laura egy gigászi hajrával, tényleg gigászi volt, no Lalunk sikeresen bejött korcsoportos 2. helyen! Húúúúú a mindenit, egészen jó alakul ez a nap is. Tarnay Teóról pedig csak egyet szeretnék mondani, mindazonáltal, hogy a nagy srácok között egy bámulatos futással lett 2., no csak annyit, hogy Teó a szememben harcossá érett! Edzéseken is és mostanában versenyeken is, azt látom, hogy kezd vadulni, ami nekem nagyon kedves látvány 🙂 Végre beindult a srác! De ugyanez mondható el Zsámár Annáról is, akinek mostanában elég stabil a teljesítménye. Maximálisan elégedett voltam a lányokkal és Teóval, szépen dolgoztak. A nap záró száma a 4x500m-s váltó, legalább is ami a csapatunkat illeti. Ma is kettő csapatot indítottam, mégpedig kettő lány váltót, hiszen fiúkból szűkösen vagyunk az egyesületben. A rendezők a váltót úgy hirdették meg, hogy egy váltóban kettő fiúnak és kettő leánynak lehet futni, de nekünk engedték, hogy “csak,, lányok fussanak, hiszen elvileg erőfölényben vannak az ellenfelek. Elvileg! Gyakorlatilag itt ma Pegazusos lányok is rajthoz álltak, ami lassan márkanév lesz idehaza……….Pegazus csajok! Jól hangzik. A mai váltókban csináltam egy kis keverést, no meg olyanok is fussanak, akiknek ezidáig kevés lehetőségük volt versenyezni.

img_0167-1024x768
All in!

Ma az erősebbik csapatunk is szinte új köntösbe bújt, de ugyanakkor nem is lehet arról beszélni, hogy erősebbik, mert volt a versenynek egy olyan pillanata, amikor a másik váltónk nagyon feljött az “A,, váltónkra. Azt azért gyorsan el is mondanám, hogy mindkettő váltónk, kiváló tehetségekből állt össze, nem volt közöttük, gyere fuss egy jót futó. Csak erre érdemesek futhattak benne. Szenzációs volt látni, ahogy a lányaink versenyeznek, és ahogy versenyeznek, emiatt nyugodt a lelkem afelől, hogy a pályaversenyeken, nem fognak kegyelmezni senkinek sem. Nagyon elszántak. A rajtot követően iszonyatos tempóval kezdett minden csapat, de kimagaslott közülük az “A,, váltónk, ám a “B,, váltónk is kőkeményen tartotta magát a 4. helyen. Közben a váltások alatt “A,, csapatunk egyre növelte előnyét, még a fiú ellenfelek sem tudtak mit kezdeni a lányainkkal, ám közben a Bogi, Gréti, Évi, Csenge alkotta váltónk feljött a 4. helyről, a 2. helyre. Végezetül erősebbik váltónk szépen beért az első helyen, míg  Bogiék az utolsó váltásnál egy szép nagy colos fiút fogtak ki,aki a végén megfogta a csajokat, de így is a hiperszuper 3. helyen végeztek.

img_0132-1024x768
Ők kicsodák? De ismerősek a srácok 🙂

Kell ennél nagyobb öröm? Ma minden gyerekünk éremmel, élménnyel, sikerélménnyel mehetett haza én pedig szintén, no és nagy büszkeséggel, no meg persze egy nagy álmom volt, mégpedig egy nagy kád forró víz, és pihe puha ágyikó. Az eredmény hirdetésnél jó érzéssel töltött el minden Pegazusos futót, és szülőt, hogy gyermekeik fel alá rohangálnak a dobogóra. Mindannyian büszkék voltunk, vagyunk a gyerekekre! Meg is érdemlik a srácok. Nos ezek vagyunk mi…..egy kis csapat, nagy szívvel, és eszméletlen erővel, lendülettel, küzdeni akarással megáldott, agyafúrt gyöngyszeme a hazai atlétikának. Külön szeretnék gratulálni Tarnay Karesznak, és Lengyel Árpinak a 10km-s távon futott eredményeikhez! 

Pegazus atlétikaaz erő velünk van!

Képek: https://photos.google.com/album/AF1QipM1pm3QgLxvXQ4hwNYvQtkW3HmWw57Ps1132s7z

Ilyen nincs, és mégis van! Újabb váltó győzelmek!