Pegazus 1.-3……., és Csuta 1.! Na ez mi? 🙂

Peiker Csenge! Csuta Dorottya! Szunyi Dorottya! Keczéry Orsi! Kirst Athina! Zsámár Anna! 

Kik Ők!? Honnét jöttek!? Mitől ilyen gyorsak!? Istenek!, Emberek!? Lassan, már nehéz erre választ adni, mert a Pegazus csajok egyre csak gyorsulnak, egyre nagyobb összhangban tudnak együtt dolgozni, és bizony egyre jobban nyitogatják éles kis körmeiket! Vezetőjük pedig nem más, mint a sötét nagy Úr, aki imádja lányait, fiait, védi őket mindentől, és a harcra, győzelemre neveli őket, mert erre születtek! A BSI. és a 7. kerület által szervezett futónap keretein belül rendezték meg a 3×1500 m-s váltófutást, valamint az egyéni 1500 m-t, ahol Dorka lánykánk, megint……..szóval értitek ugye?

img_0072-1024x768

A Pegazus váltóját egy “A,, és egy “B,, váltó alkotta. Az “A,, csapat feladata a győzelem megszerzése volt, ezt a célt tűztük ki, míg a “B,, csapat feladata a dobogó elérése. Így alakult ki az, hogy a régebbi rutinos rókacsajok Anna, Athina, Doró egy váltóban nyomták, míg egy szinte teljesen új, friss alakulat, Csenge, Orsika, és Dorcsa lehetőséget kaptak, hogy bizonyítsanak. Nos éltek a lehetőséggel, hiszen 3. helyen végeztek, elég nagy csatában, kiélezett küzdelemben, míg a másik trió is hozta az elvártakat. A rajtnál felálltak lányaink és az ellenfelek váltói is, és eljött a pillanat, amikor a Pegazus team útjára indul. Csuta Dorka, és Keczéry Orsi kezdtek. Dorka gyakorlatilag lefutotta az egész komplett mezőnyt, beleértve a fiúkat is, de Orsi, mint újonc sem vacakolt, hiszen a 4. helyen hozta a váltót. Közben Doróék váltottak és Anna vitte tovább a botot, majd Athina repesztett egy erőset, mint záró ember, és hatalmas fölénnyel nyerték a versenyt, pedig jócskán voltak női és férfi váltók. Másik váltónk, második embere Csenge, annyira meglepett futásával, hogy eldobtam az agyam. A vége előtt 300m-re, még mindig kiváló technikával futott, pedig erővel, már híján volt, de nyomta piszkosul.

14445824_606965729464836_143386032_n
Micsoda hárma!? Orsi, Dorcsa, Csenge! 🙂

Ekkor még a váltónk a 4. helyen pozicionált. Záró ember Szunyi Dorcsa volt, akiben, a rajtnál és a melegítésnél is láttam, hogy eszméletlen erőben van. Az utolsó előtti kanyarban álltam, és vártam…..és előbukkant a mi lányunk a 3. helyen, közben mondtam is magamban, a piszok mindenit éreztem én, hogy megfogja a lányt útközben. Dorcsa száguldott tovább, közben megjelent a nagy ellenfél is, aki teljesen kifutotta magát, gondolom útközben nagyot csatáztak Dorcsával. Hát nagyon boldogok voltunk, az egész csapat, hiszen arany és bronzot szereztek a lányok, és aminek még inkább örültem, hogy az újak is hatalmas élménnyel gazdagodtak, láttam is, hogy nagy lökést adott nekik ez az eredmény.

14454474_606965279464881_954358916_n
Csenge…..hát hogy fut ez a lány???

Mindkettő váltónk, minden lánya a maximumot hozta, és az elvártaknak megfelelően dolgozott. De a napnak nem volt vége, mert rendeztek ám különálló 1500 m-s versenyszámot, pontosabban 1507 m-t! Hogy miért neveztem erre is külön Dorkát? Egyszerű……….hozza el amit kell, és ennyi. Ám az ámulatos, bámulatos varázslat nem is az, hogy ezt is megnyerte, hanem az, hogy a váltóban 5:03-t futott 1507 m-n. Félórával később pedig ugyanezen a távon 4:55-t!!! És még csak nem is maxot futott, csak egyenletesen tempózott, látszott, hogy óriási erőtartalékai vannak Dorónak, no meg azt is kértem tőle, hogy simán nyerjen, ne fussa ki a lelkét. Így egy kellemes egyenletes tempóban futott végig, és nyert. Micsoda arany lányaink vannak!? Nos kedves olvasó, így alakult ez a szépséges napocskánk, de nincs megállás, mert másnap 4×500 m-s váltó, no meg egyéni versenyszámok vidéke, ahová újra egy kicsi, de annál erősebb alakulattal utazunk le. Nagyon-nagyon büszke vagyok a csajokra, és külön gratulálnék Csikós Zsuzsinknak is, aki sikeresen teljesítette az 5 km-s távot!

Pegazus atlétikaaz erő velünk van!

Képek: https://photos.google.com/album/AF1QipM8qcO51_P2K83jogIF9OftlN053VJMsZ_EbVn_

 

A Pegazus lányok hódították el, a 3x1500m első és harmadik helyét!