Kemények voltak futóink…

Elérkeztünk bizony a Futapest cross terep-hegyi verseny, pilisszentkereszti állomásához, amely verseny legtöbb futónknak erőnléti edzésként szolgál, no meg természetesen a verseny, az verseny! Természetesen, mint mindig, az összes futónk célt, reálisan elérhető célt kapott útravalóul, amit maradéktalanul mindenki teljesített is, mi több, néhányan a vártnál jobban is futottak!

Elöl, Kővári Blanka sprintel le a hegyről

Összességében is elmondható, hogy csapatunk összes futója kiválóan dolgozott! Lássunk is neki az eredmények latolgatásának. A verseny helyszínén igazi hideg, havas idő fogadott minket, és miként a hegyre felnéztem, hát a hideg is futkosott a hátamon, hiszen a hegy tetejét még egy jókora nagyobb felhőzet is fedte, sejtelmessé téve a verseny hangulatát! Mint írtam, mindegyik futóm feladatot kapott, senki sem bolyongott céltalanul fent a hegyen. Elsőként a hosszú táv mezőnye rajtolt el, ahol egy futónk képviselte csapatunkat, aki nem más, mint a rutinos, és tapasztalt, Zsámár Annánk! Anna a 14,4km-s távot kapta tőlem ajándékba, és hozzá csatolván a feladatot! Dobogóra kerülni, kerül, amibe kerül! Tudni kell, hogy a hosszabb távon nincs olyan aprólékos korcsoportos bontás, mint a rövidebb távon, ahol ugye a táv rövidsége miatt, a fiatalabbak is jobb szeretik futni. A hosszabb távhoz azért dörzsöltség, és ész, rutin kell! Anna 13 éves lány létére, immáron sok csatát megjárt, így nyugodtan engedtem útjára a nagyok mezőnyében, pedig az a nagy hegy, és ami ott fent várta őt, a rideg, hidegben, nos még annak is gratulálni tudok, aki simán csak kocogva ment végig!

Csuta Dorottya a cél felé…
Lengyel Lizett útban az ezüst felé…

Anna viszont nyomta a gázt, és ennek okán, a csodálatos 2.helyet szerezte meg, aminek nagyon örültünk, mert Annát részese a Multinavigátor kupának is! Itt pedig sok pontot szerzett ezzel az eredménnyel. A rövidebb távon indultak csapatunk jelen lévő harcosai, és azért a rövidebb táv eléggé csalóka, no meg jön hozzá a finom szintemelkedés is, megspékelve, jéggel, hóval, és hideggel. Kezdeném is gyorsan a legkisebb lányokkal, nevezetesen Feczkó Rékussal, aki élete második versenyét teljesítve ért be a 4.helyen, újabb értékes 15 pontot gyűjtvén! Réka egyesületünk szinte null km-s futója, és lám, ilyen szép eredményekkel indítja pályafutását. Előtte ért célba csapattársa, Juhász Ágotánk, aki egy éve ezen a versenyen debütált, és most is a dobogóra állhatott, annak is a 3.fokára, 17 pontot szerezvén. Minkét lány kiváló munkát végzett!

Hijner Luca a spártai…
Hudacsek Csabi a hegyek királya

Újfent felütött fejét, Lengyel Laura, aki csapatunk egyik lazább futója, vagyis aki nem lesz öngyilkos, ha nem kerül dobogóra, mert neki biza a futás öröme, a versenyzés sima élménye számít igazán! Nos Lalunk egy értékes 5.helyet tehetett zsebre, és a vele járó pontokat! Iszonyatos hajrát nyomott a hegyről lefelé, aminek hozadéka, hogy képtelen volt fékezni, így a futómű kipörgött, és bummmmm, egy nagy bukás lett az eredménye, de Laura felpattant a hóba, és tépett tovább a célba! Hudacsek Csabink elképesztő dolgokat művel, hiszen négy helyet lépett előre, és igazi harcosként rongyolt le a hegyről, nem féltvén testi épségét sem! Csabi egyre szebben, és jobban fejlődik, minek eredménye a 11. hely! Társa, a Holland, Grúz vérrel és magyar szívvel megáldott Hijner Luca Adam, is lépett előre 5 helyet, és bizony a kiváló 10. helyet szerezte meg ebben az erős mezőnyben! Mint múltkor írtam is, Csabi és Luca, szerintem a legerősebb mezőnyben, korcsoportban futnak, no meg teljesen új futók, és ezért is értékelem maximális elismeréssel munkájukat! Luca úgy jött le a hegyről, mit terminátor a Gépek lázadása című filmben főhősünk.

Némedi Eszter kiváló versenye…

Néha oda sem mertem nézni, mert ez a kettő fiú, valamiféle kamikaze stílusban tépett le a hegyről, szerintem külön élvezték is a veszélyt! Kővári Blanka sprinterünk is olyat villantott, ami nekem nagyon nagyon tetszett! Bátor, és kemény etapot nyomott ezen a hétvégén, és bizony a lányoknál is egy brutális, erős mezőny volt, ahol kettő országos bajnok is itt állt a rajtnál, no meg Lengyel Lizett címvédő. Szóval Blankának fel volt adva a lecke, ám szíve, lelke a helyén volt, és támadta a címvédőt keménye, no meg olyan futókat utasított maga mögé, akiknek papíron Blanka előtt kellett volna lenniük! Blanka viszont 2006-s futóként újra villantott. 4.helyen futott célba! Blanka előtt ért célt a verseny sorozat címvédője, Lengyel Lizett, akinek adva volt a feladat, mégpedig, dobogóra kerülni! Lizettnek sem volt könnyű dolga, hiszen, mint jeleztem a mezőnyt erős, és tapasztalt rókák alkották, ám Lizett sem kivétel ez alól. Lizi vágtázott fel és le, nem zavarta semmi, és bizony ez a mostani 2.hely nagyon de nagyon rendben is volt! Ebben a mezőnyben, ilyet futni, több mint kiváló eredmény! Lizett a mostani produktumával, kvalifikálta magát nálam, a serdülő mezei ligába, és jön velünk Gödöllőre! Szeretném kiemelni egyik szintén kiváló, és tehetséges futónkat, Némedi Esztert! Eszterre nagyon nincsenek is szavak, mert nemrégiben jelent meg edzéseinken, kézilabdázó múlttal, és zéró rutin, tapasztalat………Eszter 3.helyezett lett, és újabb érmet szerzett. Edzéseken, és versenyeken is olyan bámulatos eredményeket produkál, aminek hozadéka, hogy bevetjük a magyar bajnokságon, és a pálya versenyeken.

Belőlük ember lesz, nő lesz, nem pláza cicák! Rékus, és Ágó!

Nincs kecmec, neki is ott a helye. A lányok mezőnyét abszolút kategóriában is, Csuta Dorka nyerte, 1. helyen futott célba, valami irdatlan fölénnyel, és bizony a felnőtt férfi mezőny győzelmi skalpját is majdnem beszerezte! Doróval bizony nem titok, de megcéloztuk a felnőtt férfi mezőnyt, és amikor a távcsövemben megláttam messzi a hegyen a piros mezt, mellette láttam azt is, hogy három legény tépett le a hegyről, nyakukon a bajjal, vagyis Csuta Dorkával, aki végül is felnőtt férfi mezőny 3.helyén ért be abszolútban, mindössze 2mp-el lemaradván az első férfitól! Dorka elementáris erővel nyomta le a hegyet és a távot, jó erőnlétnek örvend hála az égnek! Végére hagytam Lengyel Árpi szenior futónkat, aki bizony óriási eredménnyel zárta a versenyt, hisz az 5.hely ilyen mezőnyben nem kutya posztó ám, de nem ám! Árpinak csak gratulálni tudunk! Az összesített pontversenyben is ott vannak a Pegazusos futók a top 3-ban, és jó érzés nekem, hogy több szegmensben az első három helyekért csapatunk futói küzdenek. nos majd meglátjuk, minden estre izgalmas crossos év elé nézünk. Pilisszentkereszten futóink igazán értékes tapasztalatokkal lettek gazdagabbak, no meg örök élményekkel! Nagy skalpokat gyűjtöttünk, kiváló eredményeket értünk el, és nem féltünk senkitől, és semmitől, mert futóink a harcra és a győzelemre vannak nevelve, elérjük céljainkat bármi áron, tiszta szívvel, magyar szívvel! 

Pegazusos futók! 

Büszke vagyok Rátok!

Jég, hó, hideg, és nagy siker!