Jönnek az újak, a fiatalabbak…

Az idei évi pomázi etapra, többen is kimentünk, főként új versenyzőkkel, hiszen a Pegazus Atlétika csapata szépen bővül, gyarapodik. Így elérkezett a pillanat, amikor több új futónkat, rajthoz vezényeltük, és legtöbbjüknek bizony ez volt az első versenyük! Ennek fényében a fő szempont a táv, a verseny, teljesítése volt! Ám láss csodát……Pegazusos vér folyik ereikben!

Feczkó Rékus brillírozott

Versenyzőink egy nehéz, és technikás pályán futhattak, megspékelve sárral, nyirkos idővel, és sok ellenféllel! A legkisebbeknél szeretném nagyon megdicsérni Feczkó Rékát, aki első versenyén, ezen a nagyon nehéz pályán a kiváló 4. helyet szerezte meg! Nem kisebbet cselekedett meg, Pallós Levink, aki szintén remek kezdéssel mutatta meg, hogy bizony egy böhöm nagy hegy, és a sok sár nem jelenthet akadályt neki! Levink a 8. helyen érkezett be a célba! A rövidebb távon indult Juhász Ágota, aki az edzéseket rendkívül szorgalmasan és komolyan kezdi venni, aminek eredménye, egy káprázatos 2.hely! Ágota nagyon szépen, egyenletesen halad végig a távon a nyálkás saras úton. Hudacsek Csabi bizony csodát is tett, mert ugye szeptemberben ő bizony hallani sem akart versenyzésről, és immáron nem hogy a csapattal készül, de igazán bátor tettet cselekedett, amiért büszke is vagyok Rá!

Fly by Hudacsek!

Csabi rajthoz állt élete első versenyén, ráadásul talán az egyik legnehezebb pályán futott, be a 15. helyen, és bizony Csabi és Luca mezőnye volt az egyik legerősebb korcsoport! Luca! Akit Luká-nak ejtünk, és fiú! Luca, csakúgy, mint Csabink, nemrégiben teker a csapatunkban, és jár le szépen edzéseinkre! Luca sprinter lesz, de bizony felütötte fejét terep versenyeken is, aminek oka van, nyomós oka! Luca a 13. helyen ért célba! Lássunk tovább, mert bizony voltak ám szép számmal Pegazusos futók a sárban, a hegyen! Kővári Blanka sprinterünk is itt termett, mégpedig kötelezően, hiszen a nyári erőnlétet, most alapozzuk meg! Blanka még terepen kicsit rutintalanul, de bizony egy nagyon jó eredménnyel ért be a célba a 4.helyen, sima talpú cipőben!

Juhász Ágota, és Pallós Levi!

Bizony olyan sima talpa volt a cipőjének, mint a jég, és bizony egy szögesben, vagy terep cipőben tudott volna csak igazán teperni az ő üzemi hőfokán. Némedi Eszter következzék! Eszterrel a sprint szakmában fogunk elmélyülni és ennek okán, ő is tereppel kezdi pályafutását, no meg az erőnlét! A hegy, a sár, a vacak idő, megedzi a testet és a lelket is! Eszter nem vacakolt, és a nagyobb lányok mezőnyében a hihetetlen, 3.helyet szerezte meg! Ez óriási eredmény, nagyon szépen mutatkozott be! Eszter nem is oly rég jár a csapatba, de szorgalma, és céltudatossága, előre sejteti, hogy kiváló sprinter lesz! Gyorsasága adott, és izomzata is! Így idő kérdése, és újabb erős, hatékony futóval állhatunk ott a bajnokságban, 200, és 400 méteren! Lenygel Laura szintén egy nagyon megbízható terep futója csapatunknak, aki minden versenyen szépen szorgalmasan gyűjti az elszórt pont morzsákat!

Hijner Luca Adam a célban!

Hobbi futó lévén, neki nem is annyira a top liga a célja, de leleményessége, és szorgalma, mindig kifizetődik! Most 5. lett ebben az erős társaságban, ami nagyon is dicséretes, és biza az összetett pontversenyben a 3. helyen várja a folytatást! Testvére, Lengyel Lizett, kétszeres terep bajnokként, nevéhez méltó módon nyomta a tempót, és kegyelmet nem ismervén behúzta a győzelmet! Lizett a legvégére hagyta a nagy hajrát, hiszen emberére akadt, ám a sok szorgalmas edzés hatásának köszönhetően, óriási sprintet nyomott! Lizett 1. helyen futott be! Végér hagytam Zsámár Annát, akivel én most egy teljesen új programot kezdtem el, aminek bizony nagyon az elején vagyunk, de Anna képességei kiválóak, így utunkat Pomázon a hosszú táv mezőnyében kezdtük, és ott is fogja folytatni Pilisszentkereszten! Anna nagyon nagy eredményt ért el Pomázon, ahol 2. lett a nehezebb, hosszabbik távon!

Némedi Eszter, érdi futónk bámulatosan versenyzett!

Itt ugye a korcsoport, már nagyobb bontásban van, emiatt is csodálatos Anna 2.helye! Külön jó volt látni, hogy az utolsó néhány száz méteren is stabilan, erősen tartotta magát, tempósan, erősen futott a célegyenesben! Végére hagytam súlylökő palántánkat, Molnár Krisztinát, aki bizony óriási tetteket visz véghez, és megmutatja mindenkinek, hogy mi a követendő példa! Oda kell állni, és lenyomni a hegyet, és célba kell érkezni! Krisztike, mindenki számára példaértékű sportoló lehet! Végül…..

Csapatunk jól szerepelt, az új futók várakozásomnak megfelelően teljesítettek, és volt néhány meglepetés, aminek külön örülünk! Sprintereink a hazai sémától eltérően itt kapják meg a szikla szilárd erőnlétet, és a strapabíró képességeiket! Régebbi rutinos futóink, pedig hozták a kötelezőt! Kritikus edzőként is azt tudom mondani, hogy le a kalappal minden futóm előtt, szépen muzsikáltak!

Szívből gratulálok!

Pomázi hegyi cross!