Első válogatott érme, kiváló és bátor futással…

Bertold futónk nemrégiben vívta ki idehaza a szakszövetség szakmai stábjánál a bizalmát, válogatottságbéli szereplésre, így ennek köszönhetően magára ölthette hazánk címeres mezét, amit egy remek futással hálát meg. A 2022. évi U16-s válogatott viadalt a csehországi, Znojmo városban rendezték meg, ahol több nemzet legjobb atlétái várták versenyszámaikat. Nagyon szép, Napos őszi idő fogadott minket és a versenyzőket, néhol hűvös szellővel.

Berti a rajt előtti….

Bertivel a versenynap előtti időszakban szépen megbeszéltünk minden eshetőséget, ám feladatunkat nehezítette, hogy ellenfelekről nem kaptunk semmiféle infót, így a stratégiát is nehezebb volt kidolgozni. Külön nem készültünk erre a viadalra, nem hoztam formába Bertit, hiszen kímélem és óvom szerkezetét, és szervezetét, de elmondható, hogy nem is volt rossz formában így idény végén. Nos a 3000m-s versenyszámban elég masszív mezőny jött össze, így adott volt egy kemény futás lehetősége.

Boldogság és PB.

De! De a rajtot követően senki sem ment élre, így egy lassú kezdésből fel kellett gyorsítani a mezőnyt, mert kockázatos lett volna Bertinek a nyakán hagyni az ellenfeleket, így 19-re lapot kellett húzni,……Berti három körrel a vége előtt atomjaira szétzilálta a mezőnyt, és csupán egy Cseh srác ment el vele. Végül az erős iram futás természetesen éreztette hatását Bertin, ám a véghajrában így is egy új egyéni csúccsal ért be a gyönyörű és értékes 2. helyen. Ennek az eredmények nagyon örültünk, ugyanis több szempontból volt értékes ez a futás, főként hogy 3:15-s első ezerből gyorsult fel Berti 9:01-s időre. Eszméletlen ami ebben a srácban van, főként, hogy 50%-t sem használtuk ki idén ezen képességeknek. Bertold Magyar válogatottként első nemzetközi megmérettetésén egy szépen csillogó ezüstöt vihetett haza, amiért én mérhetetlenül büszke vagyok Rá! Szívből gratulálok Bertim!

Kalász Bertold második helye Csehországban, válogatott futóként.