Kettő arany, értékes helyezések…

Újfent a bámulatosan szép Kékestető adott otthont, az idei hegyi futó bajnokságnak, amire most négy kiváló versenyzővel látogattunk el. A lányokat Montvai Anna és Cseh Krisztina képviselte, míg a fiúkat Völgyi Balázs és Kalász Bertold. A időjárás most is változékony volt, és bizony egy kiadós vihar közeledett felénk, de a verseny még rendben lezajlott és csak utána ömlött ki az özönvíz a Kékesre.

Anna tempózik lefelé…

Nos a rövid táv rajtnál három futónk várta a startot, mégpedig Anna, Kriszti és Berti, míg a hosszú távon Balázs indult útnak. A rajtot követően futóink bátran kezdtek, ennek okán két lányunk és Berti élre is álltak a mezőny élére. Anna nagyon keményen és bátran futott, ám mostanában hasi problémákkal küzd, így a táv felétől ő kezdett lemaradni, addig viszont abszolút dobogós reményekkel futott. Becsületére legyen mondva, keményen harcolt és nem adta fel sem fizikálisan sem fejben, és így az értékes 5. helyet szerezhette meg. Teljesítménye előtt csak kalapom tudom emelni, csakúgy, mint Cseh Krisztina bajnoki 1. helyezése előtt, hiszen Krisztink kettő éve még egy Futapest versenyen sem mert indulni, majd legyőzte önmagát, és egy Futapest verseny után ide jutott. Egy félszeg, bátortalan lányból, merész, harcos atléta nővé kezd cseperedni.

Bajnok lettem…

Kriszti megszerezte élete első bajnoki győzelmét, amihez szintén csak elismeréssel tudok adózni. Kalász Berti! Berti elrajtolt, majd magányos erdei kalandozásai után az 1. helyen hozta be magát, és szerzett ő is bajnoki címet. Bertit most nem top állapotban hoztam el, mivel még vár rá kettő nagyon fontos verseny és oda kipihenten kell érkeznie.

Bazsink a kép bal szélén készülődik…

Végül itt van még egy igazán derék fickó, nevezetesen Völgyi Balázs, aki idén még csak ismerkedett a hegyi bajnokság rejtelmeivel, és Bazsi most inkább tapasztalatot szerezni jött, amit sikeresen abszolvált, és bizony egy ilyen erős mezőnyben kiválóan helyt tudott állni, míg végül a kategória 5. helyén végzett. A verseny után mind a négy futóval elégedett voltam, és immáron kettő bajnoki címmel térhettünk haza, és ez külön öröm volt számunkra. A vihar végül lecsapott a Kékesre, de mindezt bearanyozta futóink kiváló eredményei, futásai. Szívből gratulálok Kriszti, Anna, Berti és Bazsi!

Kettős győzelem a hegyi futó Magyar bajnokságon.