Csuta Dorottya szenzációs versenye…

Csuta Dorottya, 3000m serdülő liga: 1.hely

Borongós, nedves, igazi ködös idő fogadott minket a hazai, mezei liga idei évi utolsó állomásán Veszprémben, ahová újfent győzelemért jöttünk Dorkával, nem másért, valamint egy ennél sokkal fontosabb cél érdekében. Tesztelni, gyakorolni, gyakorolni, és gyakorolni, tapasztalatot szerezni, hiszen nyílt titok, hogy Dorka januárban a világ egyik legerősebb mezőnyében áll majd rajthoz külföldön, ám erről egy másik cikkben írok a kedves olvasóknak.

Doró pirosban, Koncz Kata kicsit mögötte! Hatalmas csata volt!

Minden esetre, hatalmas sport diplomáciai sikert értünk el, ugyanis Dorka lehetőséget kap egy olyan elit mezőnyben, ahová tudtunk szerint külföldi egyesület futója még nem kapott bizalmat, lehetőséget a bizonyításra! Ha Dorottya ezen a versenyen nyer, márpedig nyerni fog, nos megnyílhat előtte a nagy nemzetközi atlétika kapuja, no de térjünk vissza a veszprémi versenyre. Dorka nem volt friss, hiszen egy 10km-s verseny is a lábában volt, ám minden lehetőséget megragadunk a tapasztalat szerzésre! Kicsit örültem is neki, hogy kb 70%-s állapotban fut, mert így egy nagyon izgalmas versenyt láthattunk, és sokkal több tapasztalatot, sokkal többet tanulunk egy szoros versenyből, mint egy laza séta galoppból. Így is lett! Dorka kicsit fáradtan, no meg a verseny alatt a le le csúszkáló nadrág igazgatásával küzdve egy szoros versenyben tudott nyerni. Ami megnyugtató volt, hogy elegendő erővel rendelkezett mindvégig ahhoz, hogy nyerni tudjon. Ellenfele, Koncz Kata, a veszprémiek kiválósága, szorosan tapadt Dorkára, és harcosan szívta magát, ami nekem nagyon tetszett!

Amikor a nagy ellenfelek, szeretik egymást!

Doró szemében pedig végig láttam, hogy résen van, figyel, és nem ereszt egy métert sem, nagyon szívósan tartotta a frontot. A verseny végül az utolsó 50m-n dőlt el, amikor Doró rátett egy lapáttal még, és kemény harc árán, aranyat akasztottak a nyakába! Így ez a liga verseny is pipa, valamint hatalmas rutint, tapasztalást kapott Doró! Koncz Kata pedig igazi, nemes ellenfél, akit nagyon szeretünk és tisztelünk! Szívből gratulálok Dorkának, mert újabb bizonyságot tett arról, hogy micsoda kivételes képességű versenyző, ám külön szeretném elismerésben részesíteni a szervezőket a csodálatos, profi munkájukért, valamint újfent gratulálnék Koncz Katának,  Scmidt Martina Kármennek, Kovács Gyöngyvirágnak és persze a salgótarjáni különítmények! No és az összes versenyzőnek, akik ebben a nyavalyás Skót időben nem az i-phonét és a vibert választották, hanem kőkemény versenyen vettek részt! Szóval skacok…………gratulálok!

 

Magyar mezei liga győzelem!