Újabb nagy sikerek……

Az eredmények közlése előtt szeretnék egy kis beszámolóval indítani, hiszen egyesületünk a Pegazus SME atlétái nagyon szépen, mi több csodásan szerepeltek! Kezdeném a legkisebbekkel mégpedig Tomcsányi Bogival, aki a 2006-07-s gyermekek között debütált, mégpedig nagyon biztatóan, hiszen a hatalmas mezőny első harmadában ért célba. Boginknak,aki mondhatom még most is, hogy egészen új a csapatunkban és még soha nem futott ekkora nagy versenyen, ez volt az első nagy bemutatkozása, ami dicséretesre sikerült. No de folytassuk Lázár Gyurikával,aki szintén jó produkcióval, lendületesen ért célba, és szintúgy, mint Bogi, ő is még tapasztalatot szerezni jött. Gyurika azért futott nagyot, mert a rajtnál szinte utolsó helyről indult el, és hámozta keresztül magát a mezőnyön. Ha kellő önbizalommal és rutinnal fog versenyezni, nos eszméletlen dolgokra lehet képes. Gyurika még azért is ért el nagy eredményt, mert kettő éve még az is kérdéses volt, hogy be fog e tudni illeszkedni a társadalomba, hiszen kissé autisztikus jellegekkel jelent meg nálunk edzésen. És láss csodát, egy rátermett kisördögünk van a csapatban,akire nagyon büszkék vagyunk és persze Bogira is.

12918990_532547303573346_1009855393_n

Következzék egy atombomba Kirst Athina futónk. Athina ősszel érkezett hozzánk és, már akkor láttam,hogy bejelentkezett a csapathoz Csuta Dorottya méltó utódja. Hihetetlenül céltudatos és nagyon elszánt futónk, mi több jó értelembe véve, rendelkezik egy profi versenyző agresszív versenyzési stílusával, vagyis nem ijed meg az árnyékától, olyannyira nem, hogy 1100 m-nél utánégetőre kapcsolt és csapást mért a mezőnyre………így elsőként ért célba a mi Athinánk! Óriásit futott és neki is a Budapest bajnokság volt az első nagy versenye, hát eléggé demonstratív volt a bemutatkozása. No de tovább kell lépnem,mert Bombasztikus kis csapatunkból mezőre lépett még egy kettő futónk. Zsámár Anna igazi régi motoros nálunk a maga 11 évével, mert ugye négy éve nyomja a témát. Anna múlt évben 26. helyen ért célba, most pedig a kiváló 5. helyet szerezte meg kiváló futással. Annyira tetszett Anna futása,hogy nem maradt bennem semmilyen tüske, hiányérzet. Amit kellett és ami benne volt,azt ő meg is csinálta. Annánk minden évben egy rendkívül stabil fejlődést produkál. Nem ugrik nagyokat, de folyamatosan javul és jön föl a többiekhez. Ebben, vagyis a 2004-s mezőnyben futott Anna mellett Csuta Dorottyánk, aki magabiztosan nyerte meg a Bajnokságot. Dorkával egy egészen jól sikerült stratégiát dolgoztunk ki, amit ő profin kivitelezett. Erre azért volt szükség, mert 5.-n országos mezei várt rá! A terv bevált, hiszen minden métere meg volt tervezve és Doró agya olyan, mint egy NASA űrsikló fedélzeti számítógépe……mindenre figyel és reagál. Hódosy Márk!

12935458_10209162824530413_164731340_n

Na ős az egyik legbitangabb tanítványom a 6. kerület Buffonja. Márk kettő éve egy x lábú lomha valami volt, így ismerkedtünk meg. Nekem tetszett a kihívás és múlt évben 6. lett itt egy közepes idővel. Most idén 4. lett több, mint kettő percet javítva a múlt évi eredményén és most csak pár másodperccel maradt le a dobogó 3. fokáról. Nagyon keményen, jól futott,de még nagyon sok van Márkóban. Ám immáron tartással fut és egyre dagadó önbizalommal! Medve Csillánk a szenior mezőnyben futotta le a 3 km-s távot és ért be a csodás 2. helyen. Csillu is egyre fokozatosabban jön fel, újra és talál önmagára. Ezért is volt szép ez a 2. hely nekünk! Simák Gergőt is sújtották az égiek amivel csak lehetett az elmúlt hónapokat tekintve. Ám Gerissonunk úgy volt ezzel a nappal, hogy a t.k.m ki van, már……..és, mint egy V1-s rakéta Londonra, úgy csapott le ő is a mezőnyre! A robbanás egy aranyat hozott a felszínre. Végül egy igazi meglepetés is született a szenior 6 km-n, Molnár Zsoltink megnyerte élete első szenior bajnoki érmét és egy bronz medalionnal térhetett haza szerető családjához! És tényleg a végére hagytam egy olyan nőt, aki elhatározta, hogy elkezdi lefogyasztani magát, így csatlakozott a Pegazusok táborához és az amatőr versenyszám 3 km-s távját sikeresen teljesítette!

Csapatunk kiváló munkát végzett a felkészülési időszak alatt, de tudjuk, hogy van még min dolgozni, javítani! Utánpótlásunk is jó úton jár……vagyis fut! Amiért jöttünk a bajnokságra azt meg is cselekedtük, mindenkivel elégedett voltam! Gratulálunk mindenkinek és köszönöm a szülők, családtagok háttér munkáját, szurkolását!

Eredmények: 

Tomcsányi Bogi   1500m   32.hely

Lázár Gyurika      1500m   49.hely

Kirst Athina         1500m     1.hely    gyermek

Zsámár Anna      2000m    5.hely    gyermek

Csuta Dorottya   2000m    1.hely    gyermek

Hódosy Márk      6000m    4.hely   ifi.

Medve Csilla       3000m    2.hely   szenior

Simák Gergő       3000m   1.hely    szenior

Molnár Zsolt       6000m   3.hely   szenior

Csikós Zsuzsi      3000m   4.hely   amatőr

 

Képek megtalálhatóak facebook oldalunkon. 

Mezei futó Budapest bajnokság 2016.04.02.