Peiker Panna gyönyörű bemutatkozása…

A mogyoródi terepfutó versenyre, egy új, egy kezdő csapattal utaztunk el, hogy új gyerekeink itt kezdjék el tapasztalni a versenyzés kemény, ám nagyon szép világát! A futapest versenyeit tökéletesnek tartom rutin, és tapasztalatok szerzésére, főként az új futóink részére, de persze akadnak olyanok is, akik tapasztalt terepfutók immáron. Ilyen többek között Lengyel Lizett, Lázár Gyurika, de még sorolhatnám a neveket, azt majd később teszem meg! A mogyoródi versenyt abszolút sikerként értékelem, hisz minden futóm a képességeinek, jelenlegi felkészültségi állapotának megfelelően futott. Alapozási időszakunk elején járunk még, így kiváltképp jól jött a  mogyoródi verseny. Mindezek mellett új futóink is itt mutatkoztak be élesben. Lássuk hát kikről is van szó, kik szerepeltek, futottak dicséretesen! A legkisebbeknél Peiker Panna első igai éles bevetését itt teljesítette, itt debütált, és hát tessék lássék, a sok szorgalmas munka, és a szívósság meghozta az eredményt, mert Panna Korcsoportját hatalmas fölénnyel meg is nyerte, 1.helyezett lett! Ha valaki látta volna az utolsó 1200m-ét, nos azt hiszem felnőtteket megszégyenítő erős tempót futott, még nekem is leesett az állam!

15400965_10211515552386555_6725334164628518367_n
Pegazus girl’s

Ez nem csoda, hisz édesapja és nagypapája is kiváló és eredményes futók voltak, akiktől nem állt messzi a terep, hiszen tájékozódási futók voltak mindketten! Panna úgy látom igazán jó géneket kapott, mert kis pöttöm termete létére, nagy erőt képvisel! Panna csak nyomta, nyomta, nyomta, és több, mint 2 percet adott a második helyezettnek, és abszolútban is bejött a nők között a 16. helyen! Legkisebb fiúnk Lázár Gyurika fiaink közül a legkisebb, nos Gyurika talán most egy kicsit álmosan, fáradtan futott, de szó nem érheti, mert 5.helyen ért célba, amivel igazán értékes pontokat hozott a konyhára, így átvette a vezetést az éves kupaversenyben, vagyis ő vezeti a ranglistát a Futapest terepfutói között! Gyurika egyesületünk stabil, egyre jobban, szebben fejlődő terepfutója! Lássuk a nagyobb csajokat és fiúkat! Lengyel Lizettnek kicsit nehezebb dolga volt, hiszen az ő korcsoportjában, már idősebbek is futottak, így nem is volt elvárás most a győzelem, annál inkább a pontok gyűjtése! Lizett hozta amit kellett, futásában, teljesítményében minden rendben volt, elégedett vagyok vele! Lizett Gyurikához hasonlatosan a kiváló 5. helyen végzett! Közben megjegyzem, hogy Lizett is 1.helyen állaz éves pontversenyben! Lizett mögött ért célba egy másodperccel egy olyan lány, aki szerintem ezen a napon csupán 60%-s teljesítménnyel futott! Peiker Csenge képességei iszonyatosak, igazi őserő lakozik benne, de még nagyon új versenyző a csapatunkban, így még rutin, tapasztalat hiányában nem tudja kiaknázni képességeit! Én Csengét nagyjából a 3. helyre tenném ezen a versenyen, de pont azért járunk ezekre a versenyekre, hogy felfedezzük reális képességeinket! Csenge még illedelmesen, tisztelettudóan versenyzett, ezért nem is engedte szabadjára a poklot, pedig láttam a futásán, hogy ha egyszer Csenge rutinos versenyzővé válik, nos ott kő kövön nem marad! Megjegyzem edzéseken már kóstolgatja rövidebb távokon Csuta Dorottyát, és ugye Dorkát senkinek sem kell bemutatnom! Szóval Csengénkkel számolnia kell mindenkinek, aki most a 6. helyen ért be! Elégedettséggel nyugtáztam futását!

15401065_10211515554186600_7209261782643485743_n
Nagy Emma terepfutónk

Következzék egy szintén új felfedezett, aki hasonló cipőben jár, mint Csenge! Teljesen új, alig pár hónapos csibénk a csapatban, és mit is írhatnék róla? Csenge szindrómában szenved, és ő nem más, mint Nagy Emma!  Emma szintén egy erős korcsoportot fogott ki, hisze majdnem ő a legfiatalabb ebben a csoportban, de versenyről versenyre szépen fejlődik, és ennél nagyobb siker nem is kell! Sokan a sikert érmekben, időkben mérik pedig ez nagy hiba! A nagy eredmény az, amikor látni, hogy valaki honnan tart hová! Emma nagyon szépen egyenletesen fejlődik, és hamarosan az egyik legerősebb terepfutónk lesz a csapatban! Volt szerencsém edzéseken vele futni, és bizony piszok gyors! Most a hosszútávú állóképességén kell dolgoznunk, de ez egy hosszú folyamat. Emma 9. lett, és ez nagyon szép eredmény! Lengyel Laura hobbi futónk, pedig fixen, stabilan, szépen nyugisan megtette, amit a haza követelt, vagyis tisztességgel futott, és élvezi a versenyzést! Laura a kupaversenyben a 2. helyen áll jelenleg! A nagyobb futóink közül Hódosy Márk és Simák Gergő egyaránt a pompás 2.helyen értek be a célba! Márk teljesítményével nem vagyok elégedett, pontosan tudja, hogy miért, de Gergő hozta a szokásos stabil, jó eredményt! Mindkettő fiút dicséret illeti, még úgy is, hogy Márk nagyon link mostanában! Hosszabb, rövidebb távon is indultak még harcosaink! Szenior futónk közül szeretném megdicsérni Molnár Zsoltit, Lengyel Árpit, Lázár Gyurit, Csikós Zsuzsit, és egy fiatalabb karatekölyköt Molnár Tibit! Ők mindannyian sikeresen teljesítik egész évben a terepfutó versenyeket, és futnak egyre jobb eredményeket. A futóverseny kiváló időben, hangulatban telt. Jómagam sikerként nyugtáztam a napot, hiszen új futóink kiválóan mutatkoztak be!

Hivatalos eredmények: http://futapest.hu/eredmeny/mogyorod_e_2016.pdf

Mogyoródi cross érmek,és pontok!