Megtörtént, kettő arany, országos rekord, aranyjelvény…

2017. év február hónapjának 4. és 5. napján megtörtént a csoda, a Pegazus Atlétika kettő éves fennállása óta most először lépett be az újonc kategóriába, vagyis immáron nem gyermek versenyen és bajnokságban indultak futóink, hanem igazi éles bajnokságban! Bemutatkozásunk több, mint sikeres volt, inkább vérlázító sokak számára, nekünk pedig igazi öröm ünnep!

16640896_1413918568660650_5611158103686877033_n
Csenge hot lap!

Minden egyes Pegazusos futó és szülő, barát, hihetetlen nagy örömmel lett megajándékozva, hiszen 2 bajnoki címet is szereztünk, és kiváló teljesítményeket láthattunk mindhárom indulónktól! Kis hazánk legkisebb, legfiatalabb egyesülete kettő év alatt jutott el oda, hogy az országos éremtáblázaton a 4. helyen végzett! Egy országos rekord is született, lett aranyjelvényes atlétánk és a jövő immáron tisztán felsejlik! Hibátlan volt minden! Nehéz szavakba önteni örömünket, örömöm, mert még nem is sikerült igazán felfogni! Csuta Dorottya, Peiker Csenge, Tarnay Teó méltó módon képviselték a piros, sárga színeket, és bizony örökre beírták magukat a memoárokba! Csuta Dorottya 2000m-es, és 600m-es futása mindenkit megrengetett! Dorka olyat futott, amit talán évek óta senki, megállt az idő, és futott Dorka, és futott, és Dorka létezett csak! Felkészülése kiválóra sikeredett, minden másodpercre, ismétlem minden másodpercre úgy történt, ahogy az meg lett tervezve! De lássuk elsőként Peiker Csengét, miként mutatkozott be a bajnokságban? Csenge csupán öt hónapja edz, előtte azt sem tudta mi a szöges cipő, és a rekortán pálya! Amikor megjelent edzésen még én magam sem gondoltam volna, hogy Csenge egy szuper futó! Pedig az jött hozzánk, hiszen hétről hétre kezdtek megmutatkozni képességei! Egy általános alapozást követően bejöttünk fedett pályára edzeni, de még itt sem gondoltam volna, hogy ez a kislány, februárban országoson fog futni, hisz még a szögesét sem annyira rég kapta meg! Aztán egyik edzésen valami felvillant, de annyira szégyenlősen viselte, hogy baszottul gyors, hogy nevettem is egy jót! Kedves, szerény, szorgalmas futónk Csenge nem merte megmutatni tudását, mert a csapatban még nincs olyan rég, hogy villogjon képességeivel! Gondolta ezt Ő maga! De sok beszélgetés után sikerült elérnünk, hogy ugyan, már lássuk azt az igazi erőt! És jött is de kegyetlenül! Csenge ereje bődületes, gyorsasága elképesztő! Ekkor döntöttem el, hogy Csenge futni fog a bajnokságon! Kiváló állapotban volt, ám jött az ob előtt egy héttel a fene kór, a betegség! Hát gondolhatja mindenki, nem voltam annyira boldog! De utolsó hétre szépen rendbe jött, ám nem volt 100%-s Csengénk! Így állt oda a rajthoz, és bizony igen csak keményet futott, mert a hatalmas mezőnyben a csodálatos 12. helyet szerezte meg! Bizony bizony, biztos sokan mondják 12. hely? Jaj ne már! De bizony ez a 12. hely minden tekintetben kiváló eredmény! Lássuk csak! Csenge annyira új a csapatban, hogy még a szögese sem kopott meg. Alig van tapasztalata, valamint a betegségből adódóan maradt benne másfél másodperc! Így azzal már nem 12. lenne hanem 6-ban végzett volna! Csenge szereplése több, mint jól sikerült, csodálatosan küzdött és most borítékolom, hogy a szabadtéri ob-n dobogós lesz! Másik 300m-s futónk egy igazi férfi legény!

16427626_675222039305871_6348445228524142165_n
Teónk férfi munkát végzett!

Tarnay Teónk az elmúlt 5 hónapban, valamiféle nagy szentséges áldáson mehetett keresztül, mert teljesen új, kemény tökű gyerek vált belőle! Teóval sem a dobogó volt a cél, mert az most egyik futómnál sem lett volna reális! Teó azért futott az ob-n, mert férfivá érett, és kiérdemelte a lehetőséget, így bizalmat szavaztam Neki, amit meg is hálált egy egyéni csúcs futással, szintúgy, mint Csenge! Teó a futamában bátran, és harcoshoz méltón küzdött! És ez az igazán nagy eredmény! Jó volt látni a szememnek, amit ott bent a körön művelt! Férfi, volt, harcos, és bátor kemény srác! Mindkettő futómra nagyon büszke vagyok és bizalommal tekintek feléjük, mert mindketten szorgalmasak, és szívósak! Sok szép eredményt fognak még elérni! Beszámolóm végére hagytam egyesületünk csapásmérőjét! Elfogulatlanul mondhatom, hogy a kétnapos bajnokság legkiemelkedőbb eredményét láthattuk Csuta Dorottyától! Csupán a szépséghiba abban van, hogy az illetékesek ezt másként, vagy egyáltalán nem látják! No de ez eddig sem izgatott fel annyira minket, inkább az, hogy mennyivel nyeri a bajnokságot Dorka! Dorottya felkészülése szinte zavartalanul halad, minden a terveknek megfelelően, amiben volt egy kettő kisebb parásabb nap, amikor nehezen aludtam, de az égiek velünk voltak! Dorottya hihetetlenül jó pszichés, és fizikális állapotban várta a bajnokságot! A felkészülés mivoltába nem avatnék be senkit, mert aki ismer minket és látta az edzéseit, annak minek írnám le, hisz láthatták nap, mint nap, a szkeptikusoknak, hitetlenkedőknek meg nem mindegy mit írok? Ugye jól sejtem hogy mindegy? Na! Szóval első nap arany lányunk 2000m-en indult és előtte hetekkel, már jól átbeszéltük Doróval, hogy 2000-en a cél, Horvát Karolina Helga óriási csúcsának megdöntése, de kértem azt is Dorótól ,hogy ne fusson maxot, mert másnap 600m, és oda is kell a power, hiszen jól tudtam az edzéseredmények alapján, hogy 2000 után képes lesz egy 600m-s 1:40-en belüli futásra! Kitűztük hát 2000m-en a 6:40-et, és 600-on az 1:39-et! Nos 2000m-en 6:39 lett, új országos csúcs, míg 600m-en 1:39 lett! Doró igazi erőt képvisel, ami nem a túlhajtáson, brutál edzéseken alapszik, hanem valami olyasmin, amit itthon kevesen alkalmaznak!

16508575_1890054444559756_3726188482919994903_n
Csuta power! Kettő arany, és országos rekord!

Nem titok senki előtt, hogy Dorka heti km száma 30-40km között van! Persze ezen sokan kacagnak, de srácok, ti akik a net túloldalán most nevetve mondjátok, hogy he he he, én rajtatok nevetek, hogy ha ha ha! Dorkával pontosan tudjuk, hogy az ellenfél futóival szemben mi a hatásos ellenszer! Tesszük ezt olyan nagy tisztelettel, amit elképzelni sem tud senki! Dorka is és én is minden ellenfelét mélyen, őszintén tisztelünk! Doró mindenkit tisztel és szeret! Én mindenkit tisztelek, de nem mindenkit szeretek! Csuta Dorottya kiemelkedő, nem hétköznapi teljesítménnyel demonstrálta képességeit, ami még csak a jéghegy csúcsa! Az ob-n minden tervünk pontosan úgy alakult, ahogy terveztük ,óramű pontossággal, és jó volt látni, hogy 600m-es futása célba érkezésekor nem halt meg, inkább nevetett egy jót, semmi baja nem volt! Kettő csodálatosan fényes, és szép aranyérmet nyert magénak, amit soha senki már el nem vehet tőle! 20 év múlva, amikor egy szép napon a kezébe veszi, mosolyogva fog emlékezni, hogy mekkora bulit csaptunk mi ketten ezért a kettő fémért! Gyönyörű volt látni futását, magabiztosságát, őrült tempóját, amelyet egy salgótarjáni lap csak úgy emlegetett, hogy Dorka más dimenziót képvisel! Kérem Önöket kedves olvasók, hogy Dorkát ne istenségként nézzék! Nem isten! Igaz, 2000m-en a 2. helyezett futót is lekőrözte, és 600m-en is 50m-es előnnyel nyert, mégis Dorka egy egyszerű, kedves, szív lélek kislány! Verhető futó, igaz ez keveseknek adatott meg, mert nem adja könnyen a bőrét! Dorottya egy élő, feltörekvő csodája a hazai atlétikának, amelyet egyedül hazájában nem ismernek el! Skóciától Németországig, Ausztriától, Lengyelországig mindenhol örülnének egy ilyen nagy tehetségnek!

16388436_675360792625329_8381691523460106898_n
Két őrült egy képen 🙂

Mi a Pegazus Atlétika csapatában hihetetlenül örülünk, de én, mint Dorottya edzője, egy fényesebb, szebb jövőt álmodtam meg szeretett tanítványomnak, és ez a jövő nem biztos, hogy magyar földön fog megvalósulni, de ez még egy fikció, ám az első lépések, már ma megtörténtek, és ha a hazai szövetségek nem cselekednek hamarosan és nem becsülik meg a tehetségeket, nos azt is el tudom képzelni, hogy Dorka akár Skót válogatottként fog futni! Ha kis hazánk nem becsüli meg a tehetségeket, nos a gyermek jövője fontosabb minden nemzeti érdeknél! A nemzet jelenleg leszarja a tehetségeket! A szövetség is magasról tesz a tehetséggondozásra! Idehaza nevetséges falakba ütközünk, és mindenütt a korrupció, bürokrácia, ármány, és irigység gátolja fejlődésünket! De harcosok vagyunk, a Pegazus Atlétika minden futója egy nagy harcos, és Dorkával a következő célunk Urbán Zita az Ikarusz futója! Eddig minden tervünk sikerült, kevés, ám precíz, mindennél alaposabb munkából kiviteleztük azokat! Így bizton állítom, hogy a jövő évi serdülő országoson Urbán Zitát le fogjuk győzni! Zitát nagyon szeretjük, de a serdülőknél Zita a legjobb! Így ő a célpont, és kőkeményen rámegyünk! Az országos bajnokságon a hangulatot a Pegazus Atlétika “B,, közép szurkolói biztosították és bizony ilyen sem volt évek óta, ilyen hangulat, ekkora üvöltő, tapsoló, hangos és kemény szurkolás! Dorka eredményhirdetése után kripta lett a csarnok, egy siralomház! Nos a magyar atlétikából ez is hiányzik! Amíg nincs benne élet, nos nincs az a kölyökatlétika, meg huk muk fukk program ami megmentheti! A felnőtt ob-ra sajnos idén nem megyek ki, mert vérhígítót kellene bevegyek, meg ugye külföldön fog versenyezni a Pegazus Atlétika! Őröm számomra, másoknak lehet nem, de a Pegazus Atlétika utánpótlása brutál erős, így a következő országosokon jövőre és azután min 3 arannyal tervezek! Dorkával pedig maradunk a korcsoportunkban és nem követem el azt a hibát, hogy felversenyeztetem! Éljék meg a siker ízét, tudják hol a helyük, de ott a Pegazus Atléták legyenek az urak! És végül az elismerések!

16473913_1890053637893170_6698811623146313997_n
Dorka hihetetlenül koncentrált volt!

Csodaszép volt éreznünk Doróval, hogy menyire szeret minket a csapat, a szurkolók, akik hétvégi pihenésüket nem sajnálva kijöttek minkét nap, és tomboltak a lelátón! Megható élmény volt megköszönnöm Dorottya szüleinek a bizalmat, hogy egy kislány életét, életének egy részét adták a kezembe! Ezt legjobb tudásom szerint, szívvel ápolom, és terelem! Életem egyik legszebb pillanata volt tanítványom megölelni, amikor bajnokként a célba jött, és mindketten éreztük ,közös utunk van, nagy céljaink, amihez kellő bátorsággal rendelkezünk, mert merünk nagyot álmodni! Szakmailag felemelő élmény volt, hogy kettő volt edzőm is felhívott, egyikük ki is látogatott és megnézte Dorkát! Mindketten azt kérték, hogy az utamról ne térjek le, mert amit csinálok az úgy van rendjén, ahogy van! Felemelő érzés volt az, hogy jött telefon Angliából, jött üzenet Skóciából, és telefonon gratuláltak nekem Bécsből, Dorka ellenfelének edzője, akit múlt évben lefutott Bécsben! És az egyik legszebb érzés még az volt, amikor Csuta Albi barátom, Dorka apukája kezet fogott velem a bajnokságon! Abban benne volt minden! Nem is kell erről többet írnom! A Pegazus Atlétika szó szerint egy csoda! Kettő év alatt előlépett az ország egyik legerősebb futó csapatai közé! Bizonyos esetekben a legelsők vagyunk! Kettő év! Úton van Kővári Blanka, Kirst Athina, Zsámár Anna, Szunyi Dorka, Makray Benedek, Peiker testvérek, és bizony még sorolhatnám, de nem írom le mindet mert soká tartana! Közülük mindenki bajnokesélyes! Aki nem hisz ebben, az nem hisz semmiben, de legfőképpen magában nem! 4 évvel ezelőtt, amikor elmondtam néhány embernek, hogy felépítek egy atlétika csapatot, még a hozzám legközelebb álló sport szakember, példaképem is azt mondta, hagyjam a fenébe, mert nem fog sikerülni! Íme! Brutálisan erős futóink vannak, és immáron sprint, közép, majd hosszú távon is mindenütt kőkemény Pegazus futókkal fognak találkozni a versenyeken! Sajnos ezt a csodát sem önkormányzati, sem pedig szövetségi szinten nem ismerik el, nem támogatják! Külföldön pedig szinte mindenütt tárt karokkal várnak minket! Dorka jövője nem itthon van! Tehetségeink jövője nem itthon van! De most örüljünk tiszta szívvel futóink eredményeihez, mert Doró, Csenge, Teó fenomenálisan szépet alkotott! A PEgazus Atlétika könyvébe történelmet írtak, amire örökké emlékezni fognak, mert a Pegazus Atlétika örök! Életre, csillogásra született! Erről a csillogásról hamarosan a DIGI Sport televízióban fogok interjút adni, ahol találkozhattok Dorkával, velem és a véleményemmel az atlétikát illetően, illetve mindent megtudhattok a Pegazus Atlétikáról, Dorkáról és a többiekről! Végezetül: Csenge, Dorka, Teó………köszönöm!

Dorka youtube videó 600m: https://www.youtube.com/watch?v=68nrrwuqWA4

Hivatalos eredmények: https://atletika.hu/sites/default/files/masz/eredmenyek/2017/198-magyarorszag-ujonc-es-serdulo-fedettpalyas-bajnoksaga-2017-eredmenyek-0205180456.pdf

Hódolat a szurkolótáborunknak!!!!!

Nem…….volt……kegyelem…….kettő arany!