Debreceni ezüstös nap…

Kettő ifjú tehetségünkkel utaztunk el a debreceni gyermek atlétika versenyre, ahol nagy reményekkel kezdtünk neki, a versenynapnak. Most egy teljesen új versenyzői kettőssel érkeztünk Debrecenbe, mert ugye a régi motorosok most otthon maradtak, vagy éppen az ország másik felében versenyeznek. Új érzés volt nekem is, hiszen nem a szokásos teammel érkeztem, és eddig soha nem futott itt sprinterünk. Ám ez nagyban változott az elmúlt hónapokban, köszönhetően Kővári Blanka 2006-os szuper kis futónknak. 600m-es számban pedig egy szintén nagyágyú gyermek futónk jött világot látni és nagyot alkotni, ő nem más, mint Kirst Athina. Szóval úgy adódott, hogy eme kettő csodálatos és erős futóval találtuk magunkat Debrecen városába.

IMG_1114 (768x1024)
Blankánk és anyuja a száguldás után

Blanka kezdett a selejtező futammal ,amit magabiztosan sikerült nyernie, így bekerült a döntőbe. A rajtnál megintették, mert kiugrott, ám ez neki nagyon tetszett, mert soha nem történt vele ilyen, és ő ezt viccesnek találta. Megmondom őszintén, én is, és mosolyt csalt Balni az arcomra. No de elérkezett a döntő futás pillanata, ahol ott volt vele egy futamban, egy igazi góliát leány,aki Blankát mindig legyőzi. Ám jó hír, hogy a mi kis sprinterünk versenyről versenyre, egyre közelebb kerül hozzá. Lássuk gyorsan a rajt előtti pillanatokat. Blanka élete ötödik versenyén, immáron profiként működik, ennek megfelelően beállította a rajtgépet, és koncentrálva várta a rajtot. Betérdeltek a rajthoz és várták feszült figyelemmel a startpisztoly hangját. Durrrrr és, már száguldottak is a cél felé. Blanink az utolsóként indult útjára, hisz edzéseken, még a rajtot nem tudtuk gyakorolni, mert előbb ugye az alapok kellenek, azt meg most fektetjük le. No de térjünk gyorsan vissza a száguldó szélvészünkre, aki olyan, mint egy vadászgép. Lassan indul neki, ám aztán piszkosul begyorsul. Így is történt. Blanka a célba érkezéskor a csodálatos 2. helyen ért be, és én sem, de más sem nagyon tudta eldönteni, hogy ki győzött. Végül Blanit hozták ki másodiknak, aminek nagyon örültünk, mert felért egy nagy győzelemmel. Blanka versenyről versenyre jobb és jobb, ami tisztán látszik, a versenyről versenyre, egyre csökkenő különbségen is! De másik jó hír, hogy ellenfelei, főként a cél ellenfél, a második döntő futásra mindig lassul, vagyis rosszabbat fut, míg Blankánk a döntőkben mindig jobbat fut, és van még egy nagyon fontos momentuma a futásaiknak, amiből arra következtetek, hogy Blanka ősszel mindenkinél jobb lesz, az……….nos láthatta mindenki, de stratégiánkat most nem mondhatom el, mert tudom, hogy az ellenfelek is olvassák, de megtaláltuk a nagy ellenfelünk gyenge pontját, ami viszont Blanka egyik fő erőssége.

IMG_1120 (1024x768)
Athina megharcolt 2. helye

Minden esetre Blanka meghatározó sprintere lesz a mezőnynek és a célba érkezésekor, bizony nagyon büszke voltam rá. Egy végtelenül laza, kedves lány a mi Blankánk, és persze piszok gyors is. Utolsó helyről beragadva felszáguldott a 2. helyre, és egy ceglédi edző annyit mondott……Zsolti! Kettő verseny és legyőzi. Én meg annyit, hogy ha Blankának még van egy métere, akkor ő győz, de ez a sport sem ismeri a mi lett volna ha, meg még ennyi, meg annyi kellett volna, ettől annyira csodálatos, és igazságos. Fantasztikus napot zárt a szuper sprinterünk, nevezetesen Kővári Blanka. Pár órára rá következett egy igazi nagyágyú, Kirst Athina. Nagyon készültünk erre a napra, mert Athina fejébe vette, hogy szeretné megdönteni Csuta Dorottya országos rekordját. Edzésen megbeszéltük, hogy részemről rendben van, de másodlagos csupán a csúcs. Fusson egy jót és élvezze, no meg nyerjen. A verseny előtti órákban Athina eléggé aluszékony és bágyadt volt, kérdeztem is tőle, hogy jól van e. Persze, hogy igennel válaszolt, hisz maga az önbizalom. Melegítésnél láttam, mintha nem pattogna, repülne úgy, mint szokott, ekkor már tudtam, hogy csúcsfutás ma el fog maradni, de nem szóltam neki, mert Athina maga az energia és a puszta erő. Aztán elrajtoltak, és egy nagyon kemény első 200m-el kezdtek egy másik kislánnyal.

20160611_153759 (1024x614)
SzuperBlanka az ötös pályán

Athinán láttam, hogy az első 100m-er sem tetszik neki, látszott a mozgásán, így a táv hátralevő része, neki maga volt az armageddon. Nagyon nem ment neki, de becsülettel lefutotta, és így is bámulatos 2. helyet ért el. Athinával semmi gond nincsen, valami bujkálhat benne, hiszen meghajtva nem volt, de még csak erős edzése sem volt, ezt a kétkedőknek írom főként.

 

 

Business Hours

A futott időből, a bágyadtsága, mind arra utal, hogy valami vacak mismus rejtőzködhet benne, csakúgy, mint egyik csapattársában, aki sajnos beteg is lett. Én , mint a csapat vezetője maximálisan elégedett vagyok a csajokkal. Blankánál pontosan tudjuk, min kell javítani, fejleszteni, és Athina mostani futásának is tudom az okát, vagyis, hogy miből, honnan ered. Ezt a csapot gyorsan el kell zárni, és Athina újra szárnyalni fog. Most kezdődik a nyár, a Pegazusok futói kicsit visszavesznek és pihennek, mert megérdemlik. De álmainkat, céljainkat, tűzön vízen keresztül, de elérjük.  Örömmel nyugtázhatom, hogy futóink ott vannak immáron szinte minden távon a top 3-ban. Jó pihenést kívánunk Mindenkinek és sok-sok sikert az őszi idényre! Külön szeretnék gratulálni az ellenfeleknek, és edzőiknek, valamint a debreceni rendezőknek, a verseny profi lebonyolításáért. 

Hajrá Pegazusok!

Nemzetközi gyermek atlétika verseny. 2016.06.11.