Berti bombát futott, Bazsink még tanul…

Nemrégiben lehettünk tanúi annak, miként Kalász Bertold megszerzi élete első válogatottságát, vagyis idén magára öltheti a nemzet címeres mezét. futása több okból is csodálatos, hiszen láthattuk harcolni, gondolkodni, és láthattuk a nyugodt aprólékos munka gyümölcsének, egyéni csúccsá való érését.

Útban a címeres mez felé…

A Vasas pályán a 10 ezres ob. keretein belül, mindig megrendezik a 3000-s futást is, amiben Berti és Bazsink indult. Itt nem nagyon volt korosztályos bontás, ami kedvezett is nekünk, hiszen a két srácunk egy erős mezőnyben tudott futni, ahol húzták őket. Bertivel edzésen beszélgettünk, hogy ha fejben erős, és nem engedi el a mezőnyt, akkor ebből lehet egy 9 perces futás is. Bazsinál még csak annyi volt a célom, hogy tapasztalatot, rutint szerezzen magának, hiszen a pálya atlétika világába még most csöppent bele.

Bazsi, Berti és én…

Bazsi természetesen, mint minden kezdő futó, itt ott hibát vétett, ám ezek a hibák minden első bálozó futóval megtörténnek, amiből tanulni lehet és kell is. Balázs ettől függetlenül egy nagyon gyors futó, amit majd 200-400m-n fog kamatoztatni. Bertire vissza térvén annyit még, hogy mindvégig nagyon stabilan futott, fejben is 100%-s volt, és amikor beért a célba a 9:01-s idejével, nem esett össze, hanem mint aki jól végezte dolgát elsétált dolga végeztével. Egy éve 9:14-t futott, most 9:01-t, ami bámulatos fejlődés, főként annak fényében, hogy rendkívül óvatosan bánunk a gyerekekkel. Szívből gratulálok mindkettő gyereknek az elért szép eredményekhez!

Óriási egyéni csúccsal, Magyar válogatott Kalász Bertold!