Harciasan, minden taktikát felülírva…….bajnok!

Elérkezett a bécsi futás utáni köveztkező fontos verseny Dorka számára, hiszen Székesfehérvárra utazott, hogy újra megvédhesse címét, így nem kicsit volt rákattanva a versenyre, nagyon várta, hogy rajthoz állhasson, és futhassa ami a lelkében van.

Hidegban, szélben, esőben…

Dorka a verseny előtt azt mondta nekem…….”kő kövön nem marad,, és miként azt láttam, a versenyre eléggé felhúzva érkezett, aminek én nagyon örültem, hiszen tudtam, minden rendben van. Ha Dodó agya fel van húzva, attól még én is össze rezzenek néha, de hála égnek én csak edzéseken szoktam vele futkorászni. Székesfehérváron minden volt, csak jó idő nem, úszott minden a vízben, hideg volt, és erre jött a jó kis szél. Kidolgoztunk Dodóval egy jó taktikai elemet, hogy megnyerhesse a döntőt, ám van köztünk némi demokrácia, így bármikor felül lehet neki írni, semmiféle edzői utasítás nincs kőbe vésve nálunk. Fújt a szél, esett az eső, nézem Doró szemeit, és tudtam, győzni fog, vérbe forgott. A rajtot követő 10. méter után tudtam, láttam, hogy Doró gyógyszere elgurult, és minden amit megbeszéltünk……..az a 10. méter után véget is ért, a lányunk önálló életre kelt, de én ezt nagyon szeretem, ha elszabadul a pokol nála!

Ázik, fázik……de bajnok!

Masszív, tempós futással, rajt cél győzelemmel védte meg újfent címét, és nyerte meg az országos döntőt, mindezt úgy, hogy nyomta a szélben egyedül, és kerülgette a sokszor hármas pályáig álló víz tócsákat! Dodó a verseny után a melegben azt mondta, hogy a serdülő ob-ra még erősebb iramot szeretne futni, nagyon élvezi ezt a távot, bár szíve csücske a 3000m és az utcai 5km-ek! Felkészülésével jól haladunk, nagyon örültünk a győzelemnek, és rendületlenül megyünk tovább! Szívből gratulálok Dodónak, és az összes 1500-s lánynak a mezőnyből!

Országos, diákolimpiai bajnok 1500m-n, Csuta Doró!