Kiváló futónk rangos nemzetközi pénzdíjas versenyen…

Csuta Dorottya atlétánk meghívást kapott a nemzetközi Bécs női futó gálára, ahol bizony a 40 fős elit felnőtt futók között kapott helyet a szervezőktől….14 évesen, egyedüli gyermekként!

30ezer fő, 40 elit futó, köztük Doró

Ez azért is nagy meglepetés számunkra, mert egyrészt meghívták a legjobbak közé, másrészt világbajnoki döntőt, eb-t megjárt neves atléták is a mezőnyben várták a rajtot. Ám köztük volt a mi Dorónk, aki cseppet sem aggódott, nem volt megszeppenve, hiszen még a legjobb kenyai futót is hátrébb tessékelte a rajtnál, persze mindezt nem tudatosan. A versenyre szépen felkészültünk, minden adott volt egy jó futáshoz, és bizony az is lett belőle, pedig hihetetlenül meleg időben kellett futni a lányoknak aszfaltos úton, természetesen hitelesített távon. Dorónk okosan nem elfutva kiválasztotta magának az ideális sebességet, hiszen nekünk ez még idény eleje volt, nos még így is egy hihetetlenül impozáns eredménnyel, idővel ért célba, aminek köszönhetően megjavította a múlt évi futását, és ebben a nagyon erős mezőnyben a felnőttek között az abszolút 15. helyen ért célba! Ez óriási eredmény, amit a szervezők nem kevés pénzzel jutalmaztak, így Dorónk pénzkereső atléta lett.

Doró a hivatalos papírokat tölti ki, hogy átvehesse a nyereményét!

A versenyen mindvégig stabil, precíz futást mutatott, aminek okán bizakodóak vagyunk az őszi versenyekre, és persze eme verseny ,edzésprogramunk részeként a serdülő ob 1500-3000ms számait szolgálta. Dorónk a verseny korcsoportos számát megnyerte ami a hivatalos eremény listán is látható. Következő versenyünk a diákolimpiai döntő 1500m-s száma, ahová győzni utazunk, hiszen egyre jobb, magabiztosabb formát mutat hazánk egyik nagy tehetsége, ám a három nap múlva soron következő diákolimpián, már Dorónak lesz egy erős 5km a lábában, de ez is az edzés program része, így nincs miért aggódnunk! A bécsi verseny kiválóan sikerült, utána ettünk egy jót, és boldogan tértünk vissza hazánkba! A bécsi futó gálán körülbelül 30.000 fő indult el, ebből 40 elit. Dorkát és engem VIP páholyba vártak a szervezők, finom ételekkel, italokkal, kényelemmel, valamint tisztességes pénzdíjat nyert Dorka, mint az fentébb írtam is, és bizony kis hazánkban a legnagyobb versenyeken is ismeretlen fogalom a szervezők részéről. Dodónk megdolgozott érte keményen, és már nagyon várja a diákolimpia döntőt.

Play Hard!

Csuta Doró Bécsben, az elitben 5000m-n!