Arany, ezüst,negyedik hely…

Mint a kedves olvasók is láthatják, elkezdtük terepfutóinkkal az idei évet, de ezzel párhuzamosan a pályaversenyzést is. Most az első versenyünk Nyíregyházán volt, ahol Peiker Csenge 300m-en, Molnár Krisztina súlylökésben, Tarnay Teó pedig szintén 300m-en állt versenybe! Elsőként Peiker Csenge lépett a rajvonalhoz, életében először állt igazán komoly pályaversenyen rajthoz, szóval ez neki egy debütálás volt egyben! Csengét azért jelöltem ki erre a versenyre, mert edzéseken mutatott produktumai erre alkalmassá tették őt, így nem volt kérdéses az indulása! Valójában egy nagyobb kerettel jöttünk volna, de le kellett csökkentenem az csapat létszámát, mert egyéb tényezők nem tették lehetővé a többiek indulását!

IMG_1247 (1024x768)
BestTeam!

Csenge viszont kirobbanó formában érkezett, kicsit azért megilletődötten várta a rajtot, de a rajpisztoly dördülése után jött a Pegazus Power! Csenge iszonyatosan megindult ezen a nehéz döntött kanyarú pályán, amit bizony nagyon meg kellett futni, hiszen egy kör csupán 155m-er volt. Nehéz volt itt futni, de Csenge nagyon ment! Egy debreceni futó érte el elsőnek a bevágási zónát, ám tisztán látszott, hogy Csenge állóképessége a következő egyenesben ki fog jönni! Ez így is lett! Kés a vajban effektus…….Csenge stabilan, magabiztosan ért a célba! Azért még nem örülhettünk, hiszen másik futamban is voltak erős futók! Csenege 49,3-at futott! A második futamban a futamgyőztes 50,2-es eredménnyel ért célba! Peiker Csenge megnyerte élete első komoly pályaversenyét, új egyéni csúccsal, hisze edzésen 49,9-et futott sokkal ideálisabb körülmények között! Nagyon boldogok voltunk! Következett Teó fiúnk, aki mint sokat írtam pár hónapja valamiféle nagyon pozitív változáson ment keresztül! Megemberesedett és ennek köszönhetően edzésen hasított egy 46,6-os időt! Na gondoltam irány Nyíregyháza! Teó a versenyen nagyon odatette magát, de most nem volt meg benne az átütőerő ami edzésen. Azért fedetten Teónak sincs még rutinja tapasztalata, de szerintem most egyéb más tényező volt lassabb tempójának az oka!

IMG_1228 (768x1024)
Ezüstös Teó!

Ettől függetlenül nagyon tetszett, hogy nem engedett ki, és szívta magát keményen, ami sokszor többet ér a szememben mint egy győzelem! Teó ezüstéremmel térhetett haza! A végére hagytam egyesületünk első súlylökő leányát Molnár Krisztikét, akivel célunk nem volt más, mint a tapasztalat szerzése. Krisztivel pár hónapja jött az ötlet, hogy elkezdjük a súlylökést, az neki feküdni fog! Egyenlőre még nagyon az alapoknál járunk, és inkább erősítő gyakorlatokat végzünk, egyfajta rávezetés a súlylökésre! Ez tudniillik nem tanulható meg sepec alatt! Hosszú aprólékos munka és talán itt lassabban is jönnek az eredmények! De Krisztike nagyon is eredményesen versenyzett, amire nagyon büszke is vagyok, hiszen látom benne a lehetőséget, főleg, hogy még technikát csak érintőlegesen gyakoroltuk, azt is szépen lassan módjával! Krisztike ezen a versenyen első dobására elég nagyot lökött, ami feltételezhetően elég lett volna egy 3. helyhez, de ugye itt nincs lehet, meg mi lett volna! Sajnos kilépett a körből, így első és legnagyobb lökése érvénytelen lett! A verseny végén jómagam én is elkövettem egy hibát, hiszen nem győződtem meg arról, hogy mennyi lehetősége adott lökésre! Buta voltam, mert azt gondoltam, itt is nagy versenyek sémáját követik, és csak néhányan mennek a döntőbe további lökésre! Ránéztem a jegyzőkönyvre és csak három nevet láttam, amiről azt hittem, hogy a döntősök nevei! Közben nem azok voltak, és Krisztinek lett volna még három lehetősége!Krisztike a szép 4 .helyet szerezte meg!

IMG_1214 (1024x768)
Kriszti 7m feletti első lökése

Hiába emberek vagyunk, én is most tanulom ezt a szalmát benne van a pakliban! Nem mentség, de edzéseken Kriszti jellemzően az első kettő lökésre hozza a legnagyobbat, és nem volt még rá példa, hogy utolsókra löki a nagyokat! Ez edzettség, és technika gyakorlásán múlik. De tényleg bármi lehetett volna, lehet elkap egy jó pillanatot, ez benne van! Minden esetre a 4. hely kiváló, és öröm látni, hogy elég közel vagyunk a mezőny első feléhez! Büszke is volta mindhárom atlétára, mert szépen versenyeztek! Csenge hozta a maximumot, Teó kicsit elmaradt magától, Krisztivel, meg tanulunk gőzerővel! Kis csapatunk most is felvette a kesztyűt a nagyokkal! A verseny szervezők kedvesek voltak és készségesek, így jövőre biztos vagyok benne, hogy újra ellátogatunk Nyíregyházára! Jól szerepeltünk, és a verseny után ettünk egy finomat Nyíregyházán………éhesek is voltunk.

Peiker Csenge 300m: 1.hely

Tarnay Teó 300m: 2. hely

Molnár Krisztina súly: 4.hely

Pegazusok száguldása Nyíregyházán!